Läs den officiella beskrivningen

Universitetets offentliga tillkännagivande

Stadgarna ska publiceras av universiteten på eget ansvar. Bestämmelserna i förordningen om tillkännagivande av universitetsstadgarna (HSchBekV) av den 4 november 1993 (GVBl s. 848), ändrad genom förordning av den 15 december 2004 (GVBl s. 580), måste följas.

En stadga görs genom uppsägning enligt § 2 HSchBekV. Högskolan för tillämpad vetenskap Kempten har definierat följande förfarande:

Deponeringen sker respektive i bibliotekets rum (87435 Kempten, Bahnhofstrasse 61) och kan där till de allmänna öppettiderna (måndag, tis

Dessutom kommer bolagsordningen att publiceras på WEB-sidorna i Kempten University of Applied Sciences.

undertecknas.
C. Herrmann
- Kansler -

Anmälan från universitetsledningen:

Publiceringen av dessa föreskrifter tjänar snabb informationssökning. En garanti för korrektheten kan därför inte godtas. Det officiella meddelandet ersätts inte av dessa webbsidor. Endast den officiella versionen är auktoritativ och juridiskt bindande.

Inspektionen av den officiella versionen kan också göras i biblioteket. Sedan 1.1.2005 publiceras universitetsspecifika stadgar bara på Internet, det vill säga på universitetets hemsida. De ursprungliga versionerna av stadgarna kan ses i Kempten University of Applied Sciences.

Numbers - Data - Fakta

Högskolan för tillämpad vetenskap Kempten är det enda statsuniversitetet i Allgäu som erbjuder akademiker inom teknik, företagsekonomi och turism, datavetenskap och multimedia samt sociala och hälsovetenskapliga ämnen. Sedan dess grundades 1977 har utbildningsinstitutionen på Alpernas kant stadigt ökat.

Varje år söker flera tusen sökande en plats i Kempten. Cirka 6000 studenter är för närvarande inskrivna i 18 grundutbildningar och 14 masterprogram . 140 professorer utför majoriteten av föreläsningarna, med stöd av cirka 200 lärare från den privata sektorn. Från och med den preliminära startbyggnaden har en 53 000 m² högskola med moderna undervisningsbyggnader, laboratorier, bibliotek och cafeteria byggts i Bahnhofstraße. Cirka 200 icke-vetenskapliga anställda håller universitetets verksamhet i administration, fakulteter och laboratorier.

Specialprofilen vid Högskolan för tillämpad vetenskap Kempten innehåller en bred , välgrundad utbildning på några grundutbildningskurser med en måttlig specialisering i huvudrätten. En särskild oro är den praktiska relevansen och internationaliseringen .

Diverse affärssamarbeten ligger till grund för en applikationsinriktad studie. Mer än 80 partneruniversiteter runt om i världen tillåter att tillbringa en del av sina studier utomlands.

Fakulteter vid universitetet i Kempten

Kempten University of Applied Sciences delas in i centrala fakultetens centrala område. De utgör universitetets grundläggande organisationsenheter och säkerställer särskilt de kurser som erbjuds. Era utbildningsprogram är indelade i studierna Företagsekonomi

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Tysk

Skolan erbjuder också:

MBA

Professional School of Business & Technology

Letar du efter ett flexibelt och praktiskt inriktat MBA-program som stöder dig i din karriär? Kempten MBA International Business Management ... [+]

Chefer och unga yrkesverksamma

Letar du efter ett flexibelt och praktiskt inriktat MBA-program som stöder dig i din karriär? Kempten MBA International Business Management

specialfunktionerKvalitet: Förutom 2011 års FIBAA-ackreditering mottog Kempten MBA den internationella EPAS-ackrediteringen i juni 2015. Mer informationUnikt ledarskapsutvecklingsprogram: I vår MBA International Business ManagementKarriärhastighet: Målet med MBA-program är att lära ut nuvarande ledningskunskap för att stödja en karriär som ledare. Vi har varit engagerade i detta mål i mer än 15 år. Våra regelbundna statistiska undersökningar visar att upp till 70% av våra elever gör karriärflyttning inom 2 till 3 år efter att ha startat studierna.Internationellt fokus: Programmet genomförs helt på engelska. En vistelse utomlands i Sydafrika, Thailand eller Australien är en integrerad del av studien. Dessutom berikar internationella studenter och lärare föreläsningsinnehållet med sina erfarenheter.Studiestruktur och struktur... [-]
Tyskland Kempten
Kontakt Skolan
Engelska,Tysk
Heltid
Deltid
2 - 4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska