Läs den officiella beskrivningen

Adoptera principen om "Non scholae, sed vitae discimus" (lärande inte för skolan men för livet) tog İstanbul Bilgi University sin plats i det turkiska systemet för högre utbildning som ett civilt företag efter ansökan gjord av Bilgi Education and Culture Foundation den 7 juni 1996 och det efterföljande godkännandet av den turkiska stora nationalförsamlingen enligt lag nr 4142.

Över tiden har İstanbul Bilgi University vuxit till att omfatta 4 campuser som nästan sammanlagt 206 000 m2 och det är på dessa fyra campuser (Kuştepe 32.000 m2, Dolapdere 21.000 m2, santral istanbul 148.000 m2 - med annexbyggnad och Kozyatağı 4.300 m2) att det fortsätter att tjäna sina elever och den akademiska världen i Turkiet.

Efter att ha realiserat många firsts i sina 23 år och med målet att öka kvaliteten på utbildning och forskning och bli ett universitet som kan konkurrera globalt, började İstanbul Bilgi University ett långsiktigt samarbete med Laureate Education, ett av de största internationella utbildningsnätverk i världen, 2006 och fortsätter att vara en del av detta nätverk.

Universitetet har för närvarande mer än 20.000 studenter och 40.000 akademiker; nästan 1000 akademiker; 7 fakulteter, 3 institut, 4 skolor, 3 yrkesskolor och 150 program som ger utbildning till sina associerade, grundutbildnings- och doktorander.117230_rsz_adobestock_250661602.jpg

Vår vision

Att vara ett internationellt universitet som utökar gränserna för vetenskap och konst omfattar frihet, tar ledningen i samhällets utveckling, ger en plats där studenter och lärare delar en passion för lärande och där alla akademiska och administrativa medlemmar ägnar sig själva till detta ändamål.

Vårt uppdrag

İstanbul Bilgi University förbinder sig att bidra till vetenskap, konstnärlig produktion och utveckling av teknik; att utbilda individer vars forskning och problemlösningsförmåga har utvecklats i en atmosfär av fri tanke och medvetenhet om socialt ansvar, vars kompetens uppfyller internationella standarder och som förutom att respektera etiska regler och professionell objektivitet också är öppen för flera -t disciplinära tillvägagångssätt och att tjäna samhället inom multidimensionella kvalitetsstandarder.

Livet på BİLGİ

Efter mottot "lärande inte för skolan men för livet", erbjuder İstanbul Bilgi University studenterna ett campusliv där de socialt, akademiskt och kulturellt kan förbättra sig och uppleva universitetslivet till fullo:

  • "Lär dig genom att göra" på kurser och arenor som juridisk klinik, arkitekturverkstäder, teknik- och hälsovårdslaboratorier och RGB-studior
  • Över 1000 händelser anordnade på fyra campus på ett år, från CERN (European Organization for Nuclear Research) Utställning "Accelerating Science" till GAMES-kongressen, som sammanförde Nobel-vinnande forskare och från de unga sociala entreprenörernas utmärkelser till kristallen Äpple.
  • Tillgång till ett rikt bibliotek och e-resurser
  • Över 100 studentklubbar för sport, konst, akademiska frågor, nya idéer, sociala ansvarsprojekt och hobbies117231_rsz_adobestock_100209996.jpg
Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

MBA

Bilgi University

bilgiMBA Programmet består av tre olika sektioner. Det är också ett engelska program. För att kunna göra examen måste studenten slutföra 5 kärnkurser, 5 valfria kurser oc ... [+]

Programstruktur

Bilgi MBA-programmet kan genomföras på tre terminer.

bilgiMBA Programmet består av tre olika sektioner. Det är också ett engelska program. För att kunna göra examen måste studenten slutföra 5 kärnkurser, 5 valfria kurser och ett slutprojekt. Kurserna i bilgiMBA-programmet kompletteras med gruppövningar, projekt, presentationer och frågesporter utöver en halvtids- och slutprov för att hålla studentens deltagande aktiv.

Kursanteckningar kan följas online. Studenterna kommer att ha tillgång till Bilgi Learn online-plattform där ytterligare uppdrag i form av övningar, fall och onlineaktiviteter tilldelas för vidare tillämpning av relevanta föreläsningsämnen.... [-]

Turkiet istanbul
September 2020
Engelska
Deltid
3 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska

İstanbul Bilgi University