Sciences Po Tunis

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Ackrediteringar och partnerskap

Institutet för politiska studier i Tunis utvecklar partnerskap prestigefyllda projekt i samarbete med internationella institutioner och organ, International Association of Political Science, den europeiska sammanslutningen för försvar av de mänskliga rättigheterna, den internationella Sociological Association och franska Association statsvetenskap.

Konferenser, möten, utbyten och insatser av professorer och experter, är organiserade på skolan tillsammans med institutioner, skolor och universitet partner Institutet för politiska studier i Tunis.

Programmen för Institutet för politiska studier är godkända av ministeriet för högre utbildning och vetenskaplig forskning i Tunisien, men också av EABHES, Europeiska Accriditation Styrelsen för utbildning skolor, vilket gör EU och internationellt erkännande.

den EABHES är ett ackrediteringsorgan som gör det möjligt att genomförandet av de europeiska rekommendationerna om högre utbildning résulatant av Bolognadeklarationen den 19 juni, 1999 och uppfyller de regler och förfaranden som fastställts av dess styrelse.

Rörlighet för studenter utomlands:

Internationell öppenhet bekräftas av en rörlighet som ger våra studenter möjlighet att tillbringa en termin eller ett år utomlands vid Sciences Po i Frankrike och partner skolor och universitet runt om i världen.

Den europeiska ramen för universitetet tillåter eleverna att arbeta i en internationell miljö, gör det möjligt att öppna för världen och lära sig om andra kulturer genom program som utvecklats i samarbete med våra partners och utbildning rependant normer och standarder för de större europeiska skolor.

Varje år Europeiska universitetet i Tunis välkomnar studenter av olika nationaliteter, vilket gör att eleven att utvecklas som i ett mångkulturellt sammanhang.

Tvärvetenskapliga program och innovativ pedagogik

En tvärvetenskaplig utbildning:

Undervisningen utvecklats vid Institutet för politiska studier i Tunis, är kopplad till en elit träningsläge som innehåller de nya ekonomiska och geopolitiska frågor för tillfället.

Undervisningen matas av spetsforskning, kultur och ett tvärvetenskapligt synsätt i lagen om social vetenskap som sammanför statsvetenskap till ekonomi, management och informationskommunikation.

Ett professionellt program:

Tjänstemän som arbetar med undervisning i form av föreläsningar och riktat arbete yrkesverksamma, handleda de studerande under deras praktik och rekrytera i slutet av sin utbildning.

Forskning och pedagogisk innovation:

Vid sidan av Institutet för politiska studier i TunisForskningscentret för Europeiska universitetet i Tunis erbjuder en plats för eftertanke och arbete för forskare professorer, studenter och yrkesverksamma vars mål är att bidra till nya ekonomiska, politiska och sociala rättigheter i Tunisien och internationellt.

EU-institutionerna och internationella partnerorganisationer för Institutet för politiska studier i Tunis aktivt involverade i forskning och är en viktig komponent i utvecklingen.

Det civila samhället, icke-statliga organisationer, stiftelser och föreningar bidrar också till olika program för Institutet för politiska studier i Tunis.

Elite, Think Tank Sciences Po Tunis:

"Elite" är ett laboratorium för idéer från gruppens politiska Studies Institute European University i Tunis (första Institute of politiska studier i Tunisien), i samarbete med det internationella nätverket för statsvetenskap, "International Political Science Association "och ledande akademiska samarbetet.

Efter framgången med den internationella konferensen "Thinking Den tunisiska revolutionen" av den 14 januari 2017 som anordnades av Institutet för Europastudier i universitets Policies Tunis, Think Tank "Elite" tillkännagavs att säkerställa kontinuiteten forskning och övervaka arbetet i teman symposiet med deltagande av studenter, lärare och forskare från Institut d'Etudes Politiques de Tunis, samt professionella och det civila samhället att inte bara tänka på revolution Tunisien, men också att tänka på framtiden Tunisien.

"Elite" är intresserad av politiska, sociala och ekonomiska problem revolutionen och undersöker frågor som rör den demokratiska övergångsprocessen i sina nationella och internationella dimensioner och en intern synvinkel och jämförde det genom förläggningen av arbetstiden och tänkande workshops för att förbättra tillvägagångssättet och åtgärder i den offentliga politiken; en viktig hävstång för den politiska, sociala och ekonomiska utvecklingen i Tunisien.

En bra miljö

Med en modern och trevlig campus, är Europeiska universitets ligger i en förort till Carthage till stranden av sjön Tunis i det nya området verksamhetsområde Khair-Eddin, nära sidi BouSaid, Salammbo och historiska platser Karthago och 15 minuter från Tunis Carthage flygplats.

Campus vid Europeiska universitetet i Tunis innehåller klassrum är utrustade med videoprojektorer och interaktiva skrivtavlor, en Internet-anslutning via optisk fiber, konferensrum, en traditionell bibliotek, en stor datorsal, en cyber café, en sjukstuga och studentutrymmen inom och utanför byggnaden.

tjänster:

  • Office praktikplatser och mentorskap
  • Assistance Byrån för utländska studenter
  • intranet studenter
  • virtuellt bibliotek
  • Klubb studenter och alumner
  • sport partner center i närheten Universitet

Samhällslivet:

Klubben ger studenterna möjlighet att engagera sig i studentlivet och inom olika områden: hem internationella studenter; konferenser; internationell miljö; Junior företag; kulturell tur; musik; fotografi; sport ...

Konferenser och projekt:

För att utveckla den analytiska och ledarskap, skolor i Tunis European University anordnar regelbundet konferenser och akademiska workshops. Entreprenörsprojekt organiseras också inom Europeiska universitetet i Tunis och internationellt i samarbete med europeiska skolor universitetspartners.

Platser

Tunis

Université Européenne de Tunis

Address
Campus de l’ Université Européenne de Tunis
Zone d' activité Khaireddine, Les Berges du Lac III. 2015

Tunis, Tunis, Tunisien