Read the Official Description

Prince of Songkla University (PSU), Ett statligt universitet grundades 1967 som den första universitet i södra Thailand, består av fem campus som erbjuder olika program för utbildning i linje med de behov som deras samhällen. Dessutom omfattar PSU också 30 fakulteter, två sjukhus, och mer än 40 excellence och forskningscentra, alla engagerade akademisk excellens, starkt socialt ansvar och aktivt engagemang i samhällsverksamhet. De centrala målen för högskolan är att höja allmänna standarder utbildning och stödja regional industri och utveckling. Dessutom strävar universitetet att etablera kvalitet i forskning och undervisning, för att ge akademiska tjänster till samhällen, och att ta en aktiv roll i bevarandet av det nationella kulturarvet inom konst och kultur, särskilt för dem från södra Thailand. Därför, som en ledande forskningsuniversitet i Asien, har PSU bidragit väsentligt till utvecklingen av landet och konsekvent visade sig väl kvalificerade akademiker av hög yrkesstatus.

Vision

Prince of Songkla University är en ledande forskningsuniversitet i Asien, fullgöra sin inspiration att producera internationellt erkända akademiker, aktivt delta i att tillhandahålla tjänster till samhället, att ta en ledande roll i att bevara och stärka det nationella kulturarvet inom konst och kultur

Mission

  • Att utveckla universitetet i ett samhälle av lärande baserat på en mångkulturell bakgrund och tillräcklighet ekonomiska principer, och låt allmänheten enkel och bekväm tillgång till lärande och vinna oavsett former och kunskapskällor finns på universitetet.

  • Att bygga upp kompetens och ta en ledande roll i studieområden överensstämmer med den inneboende potentialen i vår tätort och skapa en koppling till det globala nätverket.

  • Att integrera och tillämpa kunskap baserad på praktiska erfarenheter för undervisning i syfte att ingjuta intellektuell vishet, dygd, kompetens och internationell världsbild vision våra studenter.

Renown University

Flera framstående program, forskare, ranking och prestationer har gjort PSU välkänd och beundrad som en ledande utbildningsinstitution, inte bara i Thailand, utan i hela Asean-regionen. En positiv rykte, i kombination med bidrag från våra högkvalitativa forskare och akademiker, resulterar i akademisk excellens av PSU i många discipliner locka studenter från hela världen. Därför bland cirka 200 universitet i Thailand, är PSU placeras som följande indikatorer visar: - Vi är rankat 5 i Thailand och 142: a i Asien genom QS (Quacquarelli Symonds) Ranking.

  • Nationellt är PSU 4: e för biovetenskap och medicin, 5th för IT & Engineering, naturresurser och humaniora, och 6: e för samhällsvetenskap.

  • Global är PSU rankas i topp 150 i jordbruk (2013 och 2014) och topp 200 i farmaci (2013) av QS.

  • 5th i Thailand för forskning och innovation, och 2: a för Web visiblity av SCImago; - 89th 2014 THE-BRICS; - Nationellt URAP 2013-2014 Fält Ranking: 3rd i Chemical Sciences, 5th i medicin och hälsa, 6th i Ingenjörs och Biological Sciences; - För närvarande 50% + av föreläsare håller doktorsexamen och mer än 200 bedriver sin Ph.D. studie. Vi borde snart ha 60% av alla lärare med doktorsexamen.

  • PSU som nummer 4 i Thailand för forskningspublikationer i internationella tidskrifter, vilket återspeglar vår förmåga att dela vår kunskap med mänskligheten.

  • Vi var rankad flera gånger 1st i Thailand och 2: ai Sydostasien genom Webometrics.

  • Vi gjorde 4.65 av 5 från den nationella kvalitetsbedömningen administreras av Office for National Education Standards och kvalitetsbedömning av Thailand - den högsta bland thailändska statliga universitet.

  • En av våra två Konfuciusinstitut fick tilldelning av Konfucius Institutet Årets 2009 av Hanban (Office of kinesiska språket Council International) för sina prestationer och bidrag för att främja det kinesiska språket och kulturen och för sina enastående kinesiska undervisning. Det gavs också tilldelningen av 2008 Overseas Chinese Testcenter av året, för en effektiv förvaltning och öka antalet sökande till HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi, eller den kinesiska kompetenstest).

historia

Den 22 september 1967 Hans Majestät Konungen beviljade nådigt universitetet namnet "Prince of Songkla University" för att hedra sin älskade far, Hans Kungliga Höghet Somdej Chao Fa Mahidol Adulyadej Kromma Luang Songkla Nakarin. I minne av detta gynnsamma tillfälle, har universitetet sedan proklamerade september 22 av varje år som "Songkla Nakarin Day", en av de viktiga datum i kalendern av årliga evenemang för universitetet.

Som en institution för högre utbildning, är Prince of Songkla University förbundit sig att akademisk excellens, ansedd forskning och innovation. Det har bidragit väsentligt till utvecklingen av landet och konsekvent visade sig väl kvalificerade akademiker av hög yrkesstatus. Universitetet är stolt över sin framstående rekord av insatser inom utbildning, forskning, utveckling och tjänster till samhällen.

Foundation och fonder

Stiftelsen / fonderna som fastställs eller anslutna till Prince of Songkla University är följande:

Prins Mahidol 100. År specialfonden: I minne av gynnsamma tillfälle för 100-årsdagen av födelsen av Hans Kungliga Höghet Prins Mahidol Adulyadej, vars initiativ och insatser producerade stark grund på vilken modern medicinsk och folkhälsoutbildning i Thailand bygger så att Hans Kungliga Höghet har hedrats som " fadern av den moderna medicinen och folkhälsa i Thailand ", Prince of Songkla University har lanserat" Prins Mahidol 100. År särskild fond "1992. Ytterligare detaljer om fonden kan hittas på hemsidan (thailändska): Prins Mahidol 100. År Specialfonden

Prince of Sonkla University Foundation har inrättats i syfte att stödja och främja utbildning och därmed sammanhängande verksamhet Prince of Songkla University, för att ge finansiellt stöd till studenter, för att stödja forskning och ge ekonomiskt stöd till lärare som behöver bygga på utbildningen, att samarbeta med andra ideella organisationer i frågor som inte är politiskt relaterade. Ytterligare detaljer om stiftelsen kan hittas på hemsidan (thailändska): Prince of Sonkla University Foundation

Prinsessan Mors 100. År Ärade Fund, Fakulteten för odontologi har inrättats för att fira 100-årsdagen av födelsen av prinsessan Moder. Dess huvudsyfte är att tillhandahålla och främja tandvård för folket, särskilt för de landsbygdssamhällen, genom frivilliginsatser anordnas av fakulteten för odontologi.

Programs taught in:
Engelska

PSU - Academic introduction

PSU Introduction for Students