Läs den officiella beskrivningen

Naturvetenskapliga fakulteten vid Stockholm University är Sveriges största vetenskapsfakultet och är bland de bästa hundra vetenskapsfakulteterna i världen på Shanghai-rankningen. Fakulteten erbjuder högklassig utbildning i ett antal program och kurser, på masternivå ges mer än 30 studieprogram på engelska.

Varför studera vid Sveriges största vetenskapsfakultet?

Vetenskaplig forskning innefattar allt från studier av materiens minsta beståndsdelar till upptäckt och analys av interstellära fenomen. Men det finns mer än det ...

Att kombinera studier inom vetenskap med studier på språk, ekonomi eller till och med kommunikation kan göra dina kompetenser och profil mer attraktiva på arbetsmarknaden. Stockholm University erbjuder elever denna möjlighet med sitt brett utbud av kurser inom samhällsvetenskap och humaniora. Forskare och matematiker finns i den mest varierade arbetspositionen från finansanalytiker, utredare, författare, konsulter, försäljare eller projektledare på många olika områden. Det breda utbudet av kurser som erbjuds både inom vetenskap och andra områden, samt möjligheten att välja den riktning som passar dig bäst - med ytterligare möjlighet att senare byta spår eller komplettera dina studier med ett nytt ämne - öka dina chanser att lyckas på arbetsmarknaden.

Forskare och matematiker världen över arbetar med framtiden. Det kan vara att göra mer tillförlitliga väderprognoser, utveckla nya och bättre droger, förbättra miljöskydd eller skapa hälsosammare livsmedelsprodukter. I en internationell undersökning av högskoleutbildningarnas anställbarhet rankades Stockholm University högst i Sverige, det andra i Skandinavien och 62 världen över.

Fakulteten erbjuder både program och kurser på grundnivå och examennivå på engelska. Den generella nivån på engelska kunskaper i Sverige är mycket hög enligt det engelska kompetensindexet. Sverige har rankats i topp 5 sedan indexet startade för sex år sedan och har rankats som nummer ett tre gånger. Utöver den allmänna engelska kunskapsnivån har Stockholm University en internationell undervisnings- och forskningspersonal och lång erfarenhet av att ge kurser på engelska.

Våra kurser är nära relaterade till den aktuella forskningen som utförs på vetenskapsfakulteten och en majoritet av våra lärare är aktiva forskare. Se mer information om våra internationella masterprogram.

Livet som student i Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och ett av de mest framstående akademiska centra i Nordeuropa. Staden består av flera öar och är omgiven av vatten. Vattnet är så rent att man faktiskt kan simma i mitten av staden. På sommaren sätter solen aldrig helt och folk samlas i öppna barer, restauranger och parker för att njuta av ljuset och det tempererade klimatet. På vintern är det ofta möjligt att åka skridskor i mitten av staden.

Stockholm erbjuder högre utbildning av högsta internationella standard på välkända universitet och högskolor, bland annat framstående institutioner som Karolinska Institutet, KTH Kungliga Tekniska Högskolan, Handelshögskolan i Stockholm och Stockholm University .

Under åren har inte mindre än tolv nobelpristagare varit aktiva vid dessa universitet och högskolor inom fysiologi och medicin, fysik, ekonomi och kemi.

Programmen undervisas på:
Engelska