University of Borås

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Om Högskolan i Borås Högskolan i Borås är ett modernt universitet med tre akademier. Vi hanterar utbildningar inom biblioteks- och informationsvetenskap, data- och affärsvetenskap, mode- och textilvetenskap, beteendevetenskap och Utbildningsvetenskapliga, teknik och vårdvetenskap. Campus ligger mitt i staden och vi har ca. 14 000 studenter och 650 anställda. Flera av våra utbildningar kan endast finnas här hos oss och det lockar studenter från hela Sverige. Högskolan i Borås har framkanten på flera spännande forskningsprojekt. De två viktigaste är "resursåtervinning" från avfall och "smarta textilier", som båda bygger på regionala framgång-faktorer och nära samarbete med regionala företag och forskningsorganisationer. Vad sägs om maiking etanol från begagnade jeans eller tyger som kan ändra färg när med thermocromic bläck, kläder som mäter muskel frekvens och stickade stentar.

Dessutom, våra elever har verkligen inga problem att hitta jobb eller håller på att hittas av arbetsgivare. Faktum är att Högskolan i Borås år efter år placeras i toppen när Svenskt Högskoleverket undersöker sysselsättningssituationen. Vi håller vad vi lovar. Science for Yrke. Högskolan i Borås är medlem i European University Association (EUA). EUA representerar och stöder högskolorna i 46 länder, vilket ger dem ett unikt forum för att samarbeta och hålla sig à jour med de senaste trenderna inom högre utbildning och forskningspolitik. Mål och visioner

Högskolan i Borås koncept är att vara en innovativ yrken lärosäte som i samarbete med näringsliv och offentlig sektor, bedriver utbildning och forskning av hög internationell kvalitet med social relevans. På grundval av en riktning som fokuserar på kvalificerade yrken, bosatte sig då universitetet grundades 1977, har Högskolan i Borås formulerat målet att bli den första yrken lärosätet. Ett sådant universitet kännetecknas av ett systematiskt samarbete med företag och myndigheter i det omgivande samhället, det vi kallar partnerskap. Utbildning och forskning är inte en ensidig engagemang för Högskolan i Borås, men planeras, genomförs och utvärderas i samarbete med våra partners. De yrken "kompetensbehov, deras utveckling och problem i centrum. En viktig del av idén om ett universitet i yrken är utvecklingen av nya former av examination. Högskolan i Borås vill skapa utbildningsprogram med graden av befälhavaren på yrken och doktor i yrken inom det svenska systemet med examination.We se förverkligandet av universitetet i professsions inte bara en fråga om ett regeringsbeslut, men främst som en gradvis kvalitet och profilering processen. En viktig stopp på den vägen är inrättandet av ett nytt område av yrken, en sjunde departementet, vid lärosätet. Universitetet arbetar hårt på att inrätta utbildningsprogram med fokus på olika aspekter risk, säkerhet och säkerhet, till exempel en akademisk polisutbildning program.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se MA:er » Se MSc:er » Se Masterprogram »

Kontakt

University of Borås

Adress, rad 1 University of Borås Allégatan 1
SE-501 90 Borås, Sverige
Hemsida http://www.hb.se/en/International-student/
Telefonnummer +46-33-435 40 00