Läs den officiella beskrivningen

Blekinge Institute of Technology , BTH, har ett tydligt fokus på tillämpad IT och innovation för hållbar tillväxt. BTH är ett statligt tekniskt universitet i Sverige.

BTH bedriver utbildning och forskning på hög internationell nivå där teknik och IT integreras med andra discipliner som fysisk planering, industriell ekonomi, design och hälsovetenskap för att bidra till att lösa de utmaningar som samhället står inför. Allt vi gör har tre olika perspektiv: innovation, hållbarhet och verklighet, vilket innebär samarbete och utbyte med både näringslivet och samhället. Vad som skiljer BTH är dess nära samarbete med industri och samhälle som genomtränger både utbildning och forskning på regional, nationell och internationell nivå.

BTH erbjuder studentcentrerad och forskningsbaserad utbildning som resulterar i studenter som är nöjda med sin utbildning och efterfrågan på arbetsmarknaden. Vårt mål är att eleverna blir kreativa, kunniga och oberoende, och får en bra grund för sin framgång i framtiden efter examen.

BTH erbjuder studier och enskilda kurser i första (bachelor), andra (mästare) och tredje (doktorand) cykler. Cirka 5200 studenter (cirka 2700 heltidsekvivalenta studenter) är registrerade på BTH, varav cirka 10% är internationella studenter. BTH erbjuder sju masterprogram på engelska som undervisningsspråk. Cirka 46 professorer och mer än 100 associerade och biträdande professorer arbetar på våra två campus.


De främsta orsakerna till att studera vid BTH

  • BTH erbjuder studentcentrerad och forskningsbaserad utbildning med tydliga länkar till ett bredare samhälle med fokus på kreativitet, självständighet, initiativ och entreprenörskap. Vårt mål är att våra kurser och program ger studenter möjlighet att bygga en karriär inom sitt utvalda område.
  • Rankad # 6 i världen inom system- och programvaruteknik - # 1 i Europa av Journal of Systems and Software.
  • BTH har utnämnts till Sveriges bästa universitet och tredje i Europa, för hållbar utveckling, genom EESD-rapporten utfärdat av "Alliance for Global Sustainability".
  • Det finns cirka 70 nationaliteter representerade på fakultetsnivå och bland studenterna på BTH. Detta ger oss en verklig internationell miljö.
  • BTH gör det mesta av att vara ett litet universitet. Våra studenter lära känna varandra varandra, och studiegrupperna är små. Eleverna kan enkelt komma i kontakt med lärare och andra anställda. Detta skapar en givande, intressant och säker studiemiljö.
  • BTHs campus (Karlskrona och Karlshamn) ligger vid havet, vilket skapar en inspirerande studiemiljö.
  • BTH har ett strategiskt samarbete med världsberömda företag, t.ex. ett antal internationellt aktiva affärspartners som Ericsson, Volvo, Telenor, NKT, Alfa Laval, Dynapac och SAAB Kockums.
Programmen undervisas på:
Engelska
Location address
Blekinge Institute of Technology
Karlskrona, Blekinge County, SE-371 79 SE