IESIDE Business Institute

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Instituto de Educación Superior Intercontinental de la Empresa (IESIDE) är ett internationellt universitetscenter som skapades 1987, vars uppdrag är att erbjuda högkvalitativ högre utbildning baserat på spetskompetens, innovation och ny inlärningsteknik som utbildar studenter. studenter som framtidens ledare.

presentation

IESIDE är den ledande handelshögskolan i Galicien och norra Portugal. Med en historia på mer än 30 år har den utvecklat sina egna undervisningsmodeller baserade på innovation och ett mycket praktiskt tillvägagångssätt. Dess anställbarhetsprocent ligger på 96% på mindre än ett år, en avgörande siffra för dess mer än 60 000 akademiker och för de över 7 000 företag i nordvästra halvön som, såsom INDITEX GROUP, har sina akademiker bland sina ledningskadrer. . Det upprätthåller samarbetsavtal med universitet i Europa, Amerika och Asien, som gör det möjligt för sina studenter att genomföra utbildningsvistelser i olika länder. I sin exponentiella MBA har den 35% internationella studenter från 7 länder runt om i världen. IESIDE tillhör Afundación, det sociala arbetet i Abanca, en ledande finansiell institution i Galicien och som är grundare av FN: s principer för ansvarsfull bankverksamhet och kollektivt åtagande för klimatåtgärd 2019.

141098_iconos_datos_en_horizontal_ok.jpg

Mission och Vision

IESIDE: s uppdrag är att bedriva föregripande och innovativt utbildningsarbete med fokus på högre utbildning.

IESIDE är inriktat på företaget och internationalisering, baserat på de strängaste kvalitetsstandarderna.

Syftet är att bidra till bildandet av humankapital, företagens sociala ansvar, affärsinnovation och främjandet av förbättring av konkurrenskraften hos nationella och internationella företag, med särskilt intresse i nordvästra halvön och Atlanten.

Skillnaderna är:

 • Affärsinriktning: Effektiv och ansvarsfull företagsledning, entreprenörskap, innovation, ny teknik och framväxande sektorer.
 • Excellens och i kunskapsgenerering.
 • Internationalisering i alla dimensioner: Innehåll, studenter och strategiska allianser med institutioner från olika områden.
 • Länkar och samarbete med företag:
  • Inkludering i utbildningsprocessen (professionell praxis, utbyte etc.).
  • Innovation för utveckling av företagskonsulttjänster.
  • Införlivande av tränare som är aktivt kopplade till företaget.
 • Länka aktiviteter för utveckling av den produktiva sektorn (ABANCA forsknings-, teknik- och innovationscenter).
 • Intern företagsutbildning för ABANCA.
 • Implementering av program utanför skolan som syftar till sysselsättning, socialt engagemang och nationella och internationella interuniversitetsåtgärder.

142355_Copiade_MG_4094.jpg

Campus och arenor

Med en yta på mer än 16 500 m2 har IESIDE förstklassiga anläggningar med en decentraliserad närvaro i hela Galicien. Tre platser i A Coruña, Pontevedra och Vigo, en studentbostad i Pontevedra och fyra satellitenheter i Santiago, Ferrol, Lugo och Ourense utgör de utrymmen där ansikte mot ansikte-utbildning ges. Det har också ett virtuellt campus för online-utbildning som möjliggör blandad utbildning. Biblioteken med flera campus finns i de tre platserna och har digital åtkomst.

Kvalitetsåtagande

Som ett resultat av anslutningen till University of Vigo är IESIDE det enda utbildningscentret för företag i Galicien som erbjuder en officiell examen i företagsekonomi och en MBA. Det är just samarbetet med universitetet och det galiciska företaget som gör det möjligt att slutföra det nuvarande universitetserbjudandet med fokus på specialiseringen inom forskarutbildning som tillämpas på företaget. En modell för akademisk spetskompetens som integrerar internationalisering som en annan viktig pelare genom undertecknande av avtal med utländska institutioner.

Engagemanget för kvalitet översätts till erkännande av institutioner som ANECA (National Association for Quality Assessment and Accreditation), som stöder officielliteten för examina i Business Administration and Management och Master i Business Management and Administration - MBA och medlemskap i organ som sätter kvalitetsstandarder för utbildning av chefer och högre utbildning som AEEN (Spanish Association of Business Schools), EFMD (European Foundation for Management Development) och CLADEA (Latinamerikanska rådet för managementskolor) . År 2019 gick IESIDE med i HACU (Hispanic Association of Colleges and Universities).

Avspeglingen av detta åtagande för kvalitet översätts till implementering och användning av det omfattande kvalitetssystemet som presenteras nedan och som styr IESIDE: s verksamhet.

kvittenser

IESIDE erkänns av FN: s initiativ för sitt åtagande att inkludera företagens sociala ansvar, vilket syns i våra studieplaner. Dessa initiativ är:

 • Principer för ansvarsfull ledarskapsutbildning (PRME)
 • Sustainable Development Solutions Network (SDSN)

IESIDE är erkänt som ett av de 25 bästa träningscentren i Spanien och bland de 1000 bästa i världen och med störst internationellt inflytande.

För åttonde året i rad valdes Instituto de Educación Superior Intercontinental de la Empresa (tidigare känd som Afundación Business School) bland de 1000 bästa handelshögskolorna i världen med störst internationellt inflytande. Endast 21 institutioner i vårt land har inkluderats i denna världsranking.
(Eduniversal, rankade 1000 bästa handelshögskolor i världen sedan 2008)

Magisterexamen i internationell verksamhet, MIB, bland de fem bästa tvåspråkiga programmen inom internationell företagsledning i Spanien.
(Diario El Mundo, rankning 250 mästare, 2008, 2009, 2010 och 2011)

Master i fastighetsförvaltning bland de fem bästa i Spanien i sin kategori
(Diario, El Mundo, ranking 250 mästare, maj 2008)

En av de 20 bästa handelshögskolorna i Spanien bland mer än 125 handelshögskolor. Den enda galiciska.
(Diario, El Mundo, MBA-rankning och handelshögskolor, 2006)

I topp tio av MBA i Spanien
(Actualidad Económica, maj 2004)

Det tydliga engagemanget för kvalitet i utbildning har nyligen tilldelats av Xunta de Galicia med utmärkelsen "Leaders in Quality 2013".

internationalisering

Internationalisering är ett av de strategiska mål som utformats för att skapa ekonomiska, sociala och kulturella värden, genomföra samarbets- och utbytesprogram med universitet, både nationella och internationella.

Under dessa år har vi närmade oss internationaliseringen med ett dubbelt mål: att erbjuda studenterna möjligheten att slutföra sin utbildning i andra länder och att locka utländska studenter. För att uppnå detta mål har vi kanaliserat våra ansträngningar både i utvecklingen av utbildningsprogram och undertecknandet av allianser med internationella universitet i Europa, Amerika och Asien.

Platser

A Coruña

Address
Ronda de Nelle, 31
15007 A Coruña, Galicien, Spanien

Pontevedra

Address
Augusto Glez Besada 2-4
36003 Pontevedra, Galicien, Spanien

Vigo

Address
Madrid Avenue, 60
36204 Vigo, Galicien, Spanien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium