Geneva School of Economics and Management - University of Geneva

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Tillhandahålla omfattande akademisk utbildning

Från kandidatexamen till doktorsexamen via Masters, erbjuder Geneva School of Economics and Management (GSEM) omfattande universitetsutbildning omfattar alla områden inom förvaltning och företagsekonomi. Dess utbildningsprogram är indelade i två på varandra följande cykler: i kandidat över tre år, följt av master över tre eller fyra terminer. Den första ger en allmän, tvärvetenskaplig utbildning medan den andra gör det möjligt för en specialisering kan erhållas i en viss disciplin.

Förutom kandidatexamen i företagsekonomi, GSEM erbjuder fem Masters med olika inriktningar. Således kan eleverna fördjupa sina kunskaper i disciplinerna förvaltning (internationell förvaltning eller marknadsföring), redovisning och kontroll, finans, statistik och internationell handel.

Kompatibel med universitetssystemen i 45 europeiska länder, dessa program infoga senaste akademiska utvecklingen, med hänsyn till ekonomiska realiteter och förväntningar professionella miljöer.

Erbjudandet fortbildning

Med två MBA och ett tjugotal verkställande program erbjuder GSEM Geneve ett brett utbud av kontinuerliga utbildningar möjliggör någon professionell för att förbättra hans / hennes kompetens inom olika områden av förvaltning och företagsekonomi.

Verkställande program är frukten av ett nära samarbete mellan de akademiska och yrkesrelaterade sfären. Mångfalden av de berörda parterna, som dras både från universitetet och från olika branscher, möjliggör en hög kompetens som ska uppnås och de program som skall anpassas till marknadens krav.

För att upprätthålla ett forskningscentrum

Forskning utgör en kärnverksamhet GSEM. Det täcker alla områden av förvaltningen, och resulterar varje år i publiceringen av ett stort antal verk, artiklar, bidrag till kollektiva program och papper för vetenskapliga konferenser.

Forskningsprojekt som genomförs på GSEM ha nytta av betydande ekonomiska bidrag från FNRS, NCCR FINRISKI, den schweiziska Finance Institute, CNRS och olika internationella organ.

Professorerna ger också akademisk kontinuitet genom sin övervakning av avhandlingar, av vilka det finns för närvarande över fyrtio.

För att uppmuntra studenters rörlighet

I enlighet med andan i avtalen Bologna uppmuntrar GSEM studentutbyte och interuniversitetssamarbete. På grund av de särskilda förhållanden som den har med andra universitet i hela världen, är fakulteten ständigt växande utbudet av möjliga utbyte för studenter.

De GSEM utbytesprogram erbjuda studenterna en unik möjlighet att genomföra en del av sin utbildning vid en partnerinstitution, i Schweiz eller utomlands. Sådana vistelser utgör en viktig träning scen för studenter som strävar efter att en karriär med en internationell dimension. De ger också möjlighet att upptäcka en annan kultur, att utveckla kunskaper i ett främmande språk, att uppleva olika undervisningsmetoder och, ibland, att förvärva en specialisering som inte tillhandahålls av deras program.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se EMBA:er » Se MBA:er »

Program

Skolan erbjuder också:

EMBA

Executive MBA

Online Campusstudier Heltid 2 år February 2019 Schweiz Geneva + 1 fler

MBA-programmet (EMBA) vid University of Geneva (UNIGE) ger chefer med en första klassens allmänna förvaltningen utbildning utan att avbryta sin karriär. [+]

Executive MBA

MBA-programmet (EMBA) vid University of Geneva (UNIGE) ger chefer med en första klassens allmänna förvaltningen utbildning utan att avbryta sin karriär. Den är utformad för att balansera teori och praktik, och analytiskt tänkande och handlande, och är utformad för att säkerställa att deltagarna får ledarutbildning genom aktivt deltagande och en företagsledare perspektiv. Det lär deltagarna att bygga grundläggande färdigheter och självförtroende för att utöka sin kapacitet att leda och ansikte tvärfunktionella utmaningar. UNIGE EMBA väljer noggrant deltagaren mix genom en rigorös 4-steg urvalsprocess för att säkerställa en hög kvalitet peer-to-peer-utbyte. Dess lärare är mycket medveten om behovet av chefer och företagsledare att utveckla och genomföra effektiva operativa lösningar på komplexa situationer. UNIGE EMBA är ackrediterat av Association of MBA (AMBA).... [-]


MBA

Internationella Organisationer Mba

Campusstudier Heltid Deltid 1 - 3 år February 2019 Schweiz Geneva + 1 fler

Erbjuds som en ettårig intensivt MBA samt en deltid program (2 till 3 år), erbjuder IOMBA ett tvärvetenskapligt läroplan undervisas av en internationell fakultet från världsledande universitet samt erkända yrkesverksamma från International Organization, International (IO) och icke-statliga organisationer (NGO). Beläget i hjärtat av Genève inom ett stenkast från många FN-organisationer och andra prestigefyllda internationella institutioner, ger programmet möjligheter för studenter att fortsätta sin karriär i en IO, en icke-statlig organisation eller transnationella Corporation. [+]

internationella organisationer mba

Heltid (1 år) eller deltid (2-3 år) Program

Som en ettårig intensivt MBA samt en deltid program (2 till 3 år), erbjuder IO-MBA en tvärvetenskaplig läroplan undervisas av en internationell fakultet från världsledande universitet samt erkända yrkesverksamma från International Organization, International (krav ) och icke-statliga organisationer (NGO).

Detta långvariga program (13: e upplagan) erbjuder 24 banbrytande moduler som täcker politiska och ekonomiska miljön i multilaterala organisationer samt ledande utmaningar som finns i en internationell icke-vinstdrivande organisation.

Beläget i hjärtat av Genève inom ett stenkast från många FN-organisationer och andra prestigefyllda internationella institutioner, ger programmet möjligheter för studenter att fortsätta sin karriär i en IO, en icke-statlig organisation eller sociala företag. ... [-]