Läs den officiella beskrivningen

MBSC syftar till att utveckla en ny generation av omvälvande ledare som tänker kreativt och agera djärvt. Kungariket behöver fler jobbskapare och inte bara jobb konsumenter. MBSC är utformad för att fylla detta tomrum genom att skapa företagare av alla slag (EAK®).

Prince Mohammad Bin Salman College (MBSC) of Business & Entreprenörskap är en ny privat, högskola för både män och kvinnor. Det har fastställts genom ett internationellt partnerskap mellan Emaar Ekonomiska City, Babson Global (ett helägt dotterbolag till Babson College, USA), Lockheed Martin inom ramen för den ekonomiska Offset Program i Saudiarabien och MISK grunden.

MBSC

MBSC kommer att innehålla Babson College unika metod för utbildning i entreprenörskap som inte förlitar sig på passivt lyssna på lektioner, men kommer att fokusera på praktisk upplevelsebaserat lärande som är praktiskt och pragmatiskt. Läroplanen använder en uppsättning av signaturerfarenhets kurser som kommer att kräva studenter att tillämpa dem att lära sig verkliga problem eller starta nya sociala eller affärsprojekt. Den här typen av projekt baserad inlärning kommer att kompletteras med ett nätverk av mentorer och rådgivare. Utveckling av individer kommer att fortsätta utanför klass genom avsiktligt skapad uppsättning co-ämnesgränserna upplevelser som kommer att förstärka och bygga entreprenörs ledaregenskaper av studenter. MBSC kommer att ha en kultur som speglar det bästa av akademiska traditioner i alla världsklass lärosäten vars kännetecken kommer att omfatta respekt för olika åsikter, professionalism, integritet, och en konstant engagemang för kvalitet både i och utanför klassrummet.

MBSC kommer att ge utbildning i världsklass som uppfyller internationella standarder från höger här i Saudiarabien.

MBSC har genomfört en global sökning för att anställa lärare som är både duktiga lärare och framstående forskare. Alla grundandet fakulteten har utbildats vid Babson College. Grundandet fakulteten kommer att kompletteras av en grupp framstående besökande lärare från Babson och andra världsklass högskolor och universitet. MBSC har förbundit sig att följa globala standarder för kvalitet genom att följa standarder för både lokala (NCAA) och global ackreditering från organ såsom NEASC och AACSB. Babson College kommer att fortsätta att ge hjälp och stöd till MBSC för de närmaste tio åren i sin resa till förträfflighet.

VÅR VISION

Att vara den mest framstående lärosäte som kommer att låsa upp potential för företagande i Saudiarabien för att skapa jobb i framtiden och bidra till Saudiarabiens kunskapsekonomi. Detta uppnås genom att bli en elit, internationellt ackrediterad institution som omdefinierar utbildning i Saudi Arabien och regionen. Det kommer att bli en levande, Learning Lab som skapar och lanserar nästa generation av transformativa ledare.

VÅRT UPPDRAG

Uppdraget för College är att utbilda entreprenöriella ledare som kan känna igen och form möjligheter. Akademiker i kollegiet kommer att kunna producera ekonomiskt och socialt värde oavsett var de arbetar - som anställda i stora eller små företag; som ledare för regeringen, sociala eller filantropiska organisationer; som grundare av nya företag; eller som ledare för familjeägda och drivs företag.

MBSC

CAMPUS & faciliteter

Campus har utformats av HDR Inc. ett av världens 100 bästa globala design företag att skapa en miljö som främjar leveransen av Babson Global unika läroplan, har plats för co-fritidsaktiviteter och återspeglar MBSC engagemang för en kultur av excellens. Tillsammans hoppas vi kunna inspirera kreativitet och samarbete och hjälpa eleverna att nå sin fulla potential.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

EMBA

Prince Mohammad Bin Salman College

MBSC MBA-program i Saudiarabien ger dig flexibiliteten att tjäna en grad medan du arbetar så att du kan fortsätta att uppfylla dina professionella och personliga krav. De ... [+]

De akademiska programmen på MBSC är uteslutande utformade för personer som vill studera när de utvecklar en entreprenörsinriktning.

Med fokus på Entrepreneurial Thought and Action® , Babsons unika metodologi, utrustade våra examensprogram studenter med verktyg och färdigheter för att övervinna tvetydighet och skapa ekonomiskt och socialt värde - överallt.

Anmälningsförfarandet för MBSC examensprogrammen följer en deadline-driven tidtabell, vilket innebär att ansökningar granskas och beslut görs - beroende på de datum som anges i antagningscykeln. Utskottet kommer att granska ansökningar som de lämnas in. Det är alltid fördelaktigt för dig att skicka in din ansökan så tidigt som möjligt.... [-]

Saudiarabien Jeddah
September 2020
Engelska
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MBA

Prince Mohammad Bin Salman College

Vem som helst kan göra en MBA. Men få är delaktiga. Vårt är ett av de få och den enda i regionen som grundar sig på Babsons metod för unikt entreprenörsankning och handli ... [+]

Vem som helst kan göra en MBA. Men få är delaktiga. Vårt är ett av de få och den enda i regionen som grundar sig på Babsons metod för unikt entreprenörsankning och handling (ETA), som gör det möjligt för eleverna att "frigöra sin entreprenörspotential" genom deltagarcentrerad lärande (PCL) och bli agenter för förändring.

MBSC" src="//cdn02.masterstudies.com/element_db/41/41994_Screen_Shot_2017-02-28_at_9.42.42_PM.png" alt="MBSC" />

MBSC MBA Skillnaden

Utformad genom en global samverkan

Programmet är utformat av Babson, världsledande inom entreprenörskapsutbildning, och är nära anpassat till MBSC verklighet av MBSC fakulteten, som är lokalt baserad, samverkar med och ger råd till näringslivet och är aktivt involverade i skapandet och utvecklingen av ett entreprenörsekosystem i KAEC och regionen. MBA-programmet i Saudiarabien emulerar Vision2030, vilket uppmuntrar entreprenörsföretag tillsammans med att skapa positiva sociala konsekvenser... [-]

Saudiarabien Jeddah
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MBSC Campus Walk

Student testimonials