Läs den officiella beskrivningen

Suleman Dawood School of Business (SDSB) under årens lopp

Business School, som grundades 1986, var den första av de skolor vid Lahore University of Management Sciences (LUMS).

Behovet av en utmanande och relevant läroplan föreslog användning av fallstudier snarare än konventionella föreläsningar för att förmedla kunskap. Beslutet stöddes av nära samarbete med Harvard Business School och University of Western Ontario (UWO), som båda är pionjärer i denna undervisning filosofi.

Samtidigt är det engagemang för akademiska och yrkesmässiga kompetens som stöds av en "Resa kommittén", bestående av akademiker och administratörer från världskända universitet och institutioner, inklusive Harvard, UWO, IMD, Cambridge, Stanford, McGill och Asian Institute of Management.

Skolan erbjuder en mängd olika program, inklusive en intensiv heltid MBA, en week-end Executive MBA, en kurs baserad PhD Ledning och kandidatprogram med stora aktörerna i redovisning och finansiering, och Management Science. Dessutom Rausing Executive Development Centre (REDC), erbjuder kortvariga program för chefer. Skolan utför också strikt ekonomiska och förvaltningsmässiga forskning genom de strategiska sektorer Research Centre, Socialt företagande Development Centre och mål Research Centre.

LUMS har en nära relation med näringslivet, som fungerar som en källa för rådgivning och information. Denna interaktion inte bara hjälper till att hålla läroplanen relevant för behoven för näringslivsorganisationer, men också ser till att eleverna utsätts för dynamiken i näringslivet.

Företagsledare aktivt interagerar med både lärare och studenter genom täta besök, seminarier och som gästföreläsare och deras perspektiv berika klassrummet erfarenhet. Dessutom är bransch bindningar förstärkas genom medverkan av MBA fakulteten i undervisning och utbildning inom den verkställande utvecklingsprogram som är närvarande årligen mer än 2.000 ledande befattningshavare och chefer från näringslivet.

Vi strävar efter att ge de olika utbildningsbehov en mångkulturell och geografiskt spridda studentkåren genom att förbereda dem akademiskt, personligen och professionellt, och genom att ge dem tillgång till möjligheter att göra en skillnad.

Tre decennier och över 2000 studenter senare är rankad som en av de bästa handelshögskolorna i regionen. SDSB fortsätter att vara förstahandsvalet för studenter i södra Asien. Detta är vad som gör ett partnerskap med SDSB värt att sträva efter.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

MBA

Suleman Dawood School of Business

The Masters of Business Administration (MBA) program på Suleman Dawood School of Business (SDSB) vid LUMS ger en intensiv och krävande akademisk erfarenhet, som omfattar ... [+]

Varför LUMS MBA?

"Jag gick LUMS i sommaren 1991 vid den gamla campus. För vår sommar orientering bland annat har vi infört till datorer och ges två disketter vardera! Kommer från en bakgrund av traditionella klassrum fallet metod för undervisning kändes hotfull. Jag hade turen att ha lärt av de grundande fakulteten LUMS, med mindre än 100 studenter på campus. Jag gjorde livslång vänskap under min tid på LUMS. Medan WAC var en back brytare drag av Halwa Puri frukost hållit oss kommer inte att glömma midnatt basket matcher. Skulle inte emot att göra det igen! "

Aali Shafi MBA 1993, Executive Vice President & Business Head, MCB Bank Ab

"Att vara en entreprenör, har jag upplevt stöd av LUMS nätverket i första hand. Det är bra att ha kontakter och vänner i nästan varje företag i Pakistan. Lums alumner är alltid mycket stödjande och du kan enkelt få en chans att slå dina produkter som entreprenör. "... [-]

Pakistan Lahore
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska