Vrije Universiteit Amsterdam

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam är en internationellt erkänd forskningsuniversitet som grundades 1880. Universitetet erbjuder över 120 engelska undervisade program på grundnivå, magister- och forskarnivå. Studenter och personal av 78 nationaliteter skapar en dynamisk internationella akademiska världen. Med mer än 23.000 studenter, varav 3000 är internationella, bedriver universitetet banbrytande forskning om problem med samhällelig och vetenskaplig betydelse. Universitetet utmärker sig inom forskning och utbildning genom fyra tvärvetenskapliga teman: människors liv och hälsa Sciences, Science for Sustainability, uppkopplad värld och Governance för samhället.

Utbildningens kvalitet

Vrije Universiteit Amsterdam (VU) har ett gediget rykte för den fina kvaliteten på sin undervisning. Du arbetar i relativt små grupper, där stor vikt läggs på interaktion och ett personligt bemötande. Undervisningen är välorganiserad. Detta återspeglas bland annat i den tydliga strukturen i utbildningarna.

Livliga Amsterdam

Universitetet ligger i den pulserande staden Amsterdam, en av de mest mångkulturella städerna i världen, med den största koncentrationen av studenter i Nederländerna och där engelska är det andra språket talas. Som student av VU Amsterdam, står du att dra nytta av alla de fördelar som erbjuds av kapitalet. I drygt femton minuter är du i den livliga centrum av Amsterdam, där det finns många affärer, platser av kaféer underhållning, parker och trottoaren. Amsterdam är säker och engelska är utbrett.

Personlig handledning

VU Amsterdam ägnar stor uppmärksamhet åt personlig studierådgivning. Alldeles i början av din studiegång, kommer du att introduceras till ditt program studievägledare. Denna person kommer att erbjuda dig råd om eventuella problem som du kan ha med dina studier, och svara på frågor om arbetsmarknaden.

Unik identitet

VU Amsterdam var det första universitetet i Nederländerna som fastställts av en privatperson, utan inblandning från kyrkan eller staten. Detta arv är fortfarande mycket en del av vilka vi är: VU står för Vrije Universiteit, som översätter formligen som "Free University." Från allra första början har universitetet fastställt sina egna forskningsområden, skapat sina egna utbildningar och praktiserade sina didaktiska metoder.

Lättillgänglig

Vrije Universiteit Amsterdam är lätt att nå med kollektivtrafik. Schiphol flygplats ligger bara åtta minuter bort med tåg. Amsterdam Zuid Station ligger inom gångavstånd från VU University Amsterdam. Det finns också en snabb spårvagnsförbindelse till Amsterdams centralstation eller Amsterdam Sloterdijk Station, med en restid på bara sexton minuter. VU Amsterdam är också lätt att nå med bil, som ligger nära Amsterdams orbital motorvägen.

Högskoleområdet

Nästan alla våra studenter, är personal och program finns på campus: en enda byggnadskomplex i affärsdistriktet i Amsterdam. Följaktligen under dina studier, är det mycket lätt att bekanta dig med andra discipliner.

Accreditation

Vrije Universiteit Amsterdam erkänns fullt ut av det nederländska ministeriet för utbildning som en forskningsuniversitet. Alla utbildningsprogram vid VU University Amsterdam är antingen ackrediterat av eller håller på att ackrediterade av NVAO, ackrediteringsorganisation i Nederländerna och Flandern. Detta organ upprättades genom internationella fördrag och garanterar kvaliteten på den högre utbildningen i Nederländerna och flamländska talande Belgien genom ackreditering av utbildningar.

Typer av program

VU Amsterdam erbjuder fyra typer av program:

  • Kandidatexamen program (som leder till BA / LLB / BSc)
  • Magisterprogram (som leder till MA / LLM / MSc / MPhil)
  • PhD / doktorandprogram (som leder till doktorsexamen / doktorsexamen)
  • Icke-utbildningsprogram (utomlands och Exchange / Summer School)

Stipendier

Ett antal stipendieprogram finns för internationella masterstudenter.

VU Fellowship Program

VU Fellowship Programme (VUFP) erbjuder begåvade blivande studenter en unik möjlighet att bedriva en examen i ett urval av magisterprogram vid VU University.

organisation

VU Amsterdam är en traditionell holländsk universitet leds av en direktion (tre medlemmar), och har 10 fakulteter direkt under styrelsen. Varje fakultet har en eller flera kandidatexamen och magisterexamen program och bedriver forskning. De är alla organiserade på olika sätt, men de flesta har en styrelse, en central personal och flera avdelningar och forskarskolor. Universitetet har också ett antal serviceavdelningar, som Internationella byrån är en, och där ett antal tvärvetenskapliga forskningsinstitut.

Privat eller offentlig?

VU Amsterdam är en av 14 statliga universitet som erkänns av det nederländska ministeriet för utbildning och är därför delvis statligt finansierade. Under det nederländska systemet, subventionerar regeringen erkända universitet på grundval av deras antalet studenter och även sätter gränser och riktlinjer för terminsavgifter som dessa universitet har rätt att ta betalt. Detta säkerställer tillgång till kvalitativ högre utbildning för alla nederländska medborgare, rika eller fattiga. VU Amsterdam välkomnar sökande från alla bakgrunder.

VU International Office Services

  • Visa / uppehållstillstånd

Ta reda på om du behöver ett visum / uppehållstillstånd och hur detta kommer att arrangeras.

  • Logi

Information om boende vid VU Amsterdam.

  • Registrering på kommunen

När du har kommit i Nederländerna måste du registrera dig med kommunen. Ta reda på vad du behöver göra.

  • Introduktionsverksamhet

Efter ankomsten, kommer många inledande aktiviteter äger rum vid VU Amsterdam.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se 1-year MBAs »

Program

Skolan erbjuder också:

1-year MBA

Magister I Företagsekonomi: Digital Verksamhet Och Innovation

Campusstudier Heltid 1 år September 2018 Nederländerna Amsterdam

Denna Master specialisering ger dig en fast förståelse av de utmaningar som den alltmer kunskapsintensiva karaktär ... [+]

digital Innovation

Denna Master specialisering ger dig en fast förståelse av de utmaningar som den alltmer kunskapsintensiv att organisera och utveckla verksamheten. Det kommer att hjälpa dig att uppskatta värdet av innovativa organisation och ny teknik i att möta dessa utmaningar. Området information och kunskapshantering är per definition tvärvetenskaplig. Det handlar om insikter och metoder från Management Studies, Information Systems, strategi, HRM, marknadsföring, innovation, teknik, psykologi och sociologi. I programmet kommer du att fokusera på ett brett utbud av information och kunskapsprocesser, både interna och externa till organisationen.

... [-]


Master Of Business Administration: Ekonomisk Förvaltning

Campusstudier Heltid 1 år September 2018 Nederländerna Amsterdam

Den ekonomiska förvaltningen specialisering av masterprogrammet i företagsekonomi vid Vrije Universiteit Amsterdam ger dig verktygen ... [+]

Ekonomisk förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen specialisering av masterprogrammet i företagsekonomi vid Vrije Universiteit Amsterdam kommer att ge dig de verktyg och kunskaper du behöver för att hantera, kontrollera och finansiera verksamheten. Financial Management är avgörande för alla dessa områden och det spelar en dominerande roll inom bank- och försäkringsbranschen. Som student i Master specialisering inom Financial Management kommer du att studera corporate finance, redovisning och finansmarknaderna (tre pelare konceptet) på djupet. Denna omfattande översikt av finansvärlden kommer att ge dig en grundlig förståelse av dess krångligheter och det kommer att ge dina karriärmöjligheter en rejäl skjuts.... [-]


Master Of Business Administration: Management Consulting

Campusstudier Heltid 1 år September 2018 Nederländerna Amsterdam

Inriktningen i Management Consulting kommer att förbereda dig för dessa utmaningar genom att förse dig med de verktyg du behöver för att lyckas i detta spännande område och ... [+]

Företagsrådgivnings

Förvaltnings Consulting specialisering av masterprogrammet i företagsekonomi tar ett år att slutföra. Det är värt 60 poäng och det är undervisas helt på engelska. Förutom att fokusera på dina egna individuella studier och delta i föreläsningar, kommer du att arbeta i små grupper baserade på att aktivera inlärningsmetoder, där du lär dig att skriva och presentera projekt, studera internationella verkliga fall och föra småskalig forskning. Varje individ bedöms utifrån enskilda interimsprov poäng och resultatet av en individ eller grupparbete. Det finns sex kurser som är specifika för denna inriktning. Du kommer att ta fyra av dem från september till december och de två andra kurser på vintern och våren. Det finns också en obligatorisk etik kurs och ett forskningsseminarium. Under slutfasen av programmet kommer du att organisera och genomföra en oberoende vetenskaplig forskningsprojekt som kommer att ligga till grund för din examensarbete. Du kommer att njuta av noggrann övervakning av vår kunniga personal medan du skriver ditt examensarbete.... [-]


Master Of Business Administration: Strategi Och Organisation

Campusstudier Heltid 1 år September 2018 Nederländerna Amsterdam

Master specialisering inom Strategi & Organisation är ett ettårigt program värt 60 högskolepoäng. Läroplanen är uppdelad i sex perioder och består av ... [+]

Strategi & Organisation

Master specialisering inom Strategi & Organisation är ett ettårigt program värt 60 poäng. Läroplanen är uppdelad i sex perioder och består av kurser med fokus på viktiga frågor, forskningsmetoder och affärsetik. Du är fri att ta ett antal valfria ämnen och du kan räkna med sakkunnig ledning att hjälpa dig att slutföra din gradu-avhandling. Period 1 fokuserar på de utmaningar som internationell förvaltning och strategisk design och kontroll av organisationer. Genom att använda ett fall analys för att undersöka dessa utmaningar, upptäcker du hur man gör strategiska beslut själv. Period 2 ger dig möjlighet att studera dessa frågor mer ingående. Till exempel undersöka hur organisationer använder gränsöverbryggande aktiviteter, såsom allianser, fusioner och förvärv, att få och behålla sin konkurrensfördel. Under denna period har du även möjlighet att välja en valfri kurs du valt. I Period 3 blir du bekant med etiska frågor i näringslivet och olika forskningsmetoder. Dessa kurser hjälpa till att förbereda dig att designa och genomföra kvalitativa och kvantitativa forskningsprojekt. Period 4 ger dig möjlighet att vidareutveckla dina forskningskompetens. Dessutom har det en kurs på strategisk och organisatorisk förändring, erbjuder dig ett dynamiskt perspektiv på strategi och organisation. Dessutom kommer du att skriva en forskningsplan som ligger till grund för Examensarbete. I perioder 5 och 6 kommer du att göra din empirisk forskning och skriva din gradu-avhandling. Du kan också ta en annan valbar kurs i period 5.... [-]


Master Of Business Administration: Transport & Supply Chain Management

Campusstudier Heltid 1 år September 2018 Nederländerna Amsterdam

Transport & Supply Chain Management specialisering erbjuder en unik kombination av utbildning i transportekonomi och supply chain management. Den huvudsakliga ... [+]

Transport & Supply Chain Management

Transport & Supply Chain Management specialisering erbjuder en unik kombination av utbildning i transportekonomi och supply chain management. Tyngdpunkten i vårt program är på professionella tjänster industrier, vilket gör detta till en oöverträffad grad specialisering i Nederländerna och i Europa.

Studieprogram

Det ettåriga programmet består av 60 högskolepoäng och är uppdelad i sex perioder. I period 1, kommer alla teoretiska begrepp i samband med transport & Supply Chain Management diskuteras. Period 2 har utvecklats för att fördjupa denna kunskap genom att lära dig hur man designar försörjningskedjor använder kvantitativa forskningsmetoder såsom simulering. I perioden 3, kommer du att ta itu med beslutsproblem i verkliga livet försörjningskedjor eller transportnät genom att tillämpa de kunskaper du fått i tidigare perioder. Forskningsseminarium TSCM i period 4 presenterar en översikt över relevanta forskningsmetoder inom området transport och supply chain management. Dessutom kommer du att ta åtminstone en av de två kurser på Flygtrafik eller distributionslogistik och Inter-organisatoriska Systems perioden 4, tillsammans med en specialkurs. Du kommer att skriva din examensarbete under perioder 5 och 6, antingen på en transportrelaterade föremål eller ett ämne med anknytning till Supply Chain Management.... [-]


Videoklipp

Why study at VU

VU University Amsterdam International Master Programs

Kontakt

VU University Amsterdam

Adress, rad 1 Main building Vrije Universiteit Amsterdam De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam, Nederländerna
Hemsida http://www.vu.nl/en/programmes/index.asp
Telefonnummer +31 20 598 9898