IPADE Business School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om IPADE

IPADE Business School grundades 1967 av en grupp framstående affärsmän som syftar till att utveckla framtida ledare med förmågan att driva social och ekonomisk tillväxt, förankrad i personlig integritet, socialt ansvar och global vision.

IPADE i en blick

Historia

IPADE Business School grundades 1967.

Fakultet

Våra 11 akademiska avdelningar deltar i utbildningen av deltagare från de olika IPADE-programmen.

Alumni

Över 37 000 studenter har examen från IPADEs klassrum. Det är en utvald grupp affärsmän från olika sektorer med olika intressen, som delar IPADE som en nodpunkt. för IPADE utgör sina studenter det viktigaste värdet.

ranking

IPADE har haft enastående närvaro i olika internationella och inhemska rankningar, publicerad av Financial Times, Forbes och CNN Expansion som överväger och bedömer de bästa handelshögskolorna och deras program.

ackrediteringar

IPADEs kvalitet och konsistens har gjort det möjligt att få tre av de internationella ackrediteringar som tilldelas världens viktigaste handelshögskolor.

Rådgivande kommitté

IPADE Business School har främjat den internationella dialogen genom att involvera två av de mest prestigefyllda handelshögskolorna i världen: Harvard Business School och IESE Business School.

campus

IPADE har tre huvudområden i Mexico City, Monterrey och Guadalajara. För att möta behoven hos samhällen i mindre städer inom landet erbjuder IPADE sina program i tillfälliga satellitcampingar i hela Mexiko.

Metodik

Med hjälp av fallmetoden kompletterar deltagarna sin ledarskap genom att utöva detektering, analys och diagnos av verkliga affärsproblem.

Fallmetoden använder akademiska material (affärssaker) baserat på verkliga organisatoriska utmaningar analyseras ur olika perspektiv. Denna process är indelad i tre steg: personlig studie, lagarbete och en plenarmöte ledd av en expert professor.

Med utgångspunkt i fallen och medföljande tekniska noteringar förvärvar deltagarna den nödvändiga kunskapen om de grundläggande principerna för företagsledningen. Gästhögtalare och gästprofessorer ger ytterligare praktiska insatser, kompetens och livserfarenhet.

1. Personlig studie

Deltagarna använder sin personliga erfarenhet av situationen för att bedöma frågorna och göra en handlingsplan.

2. Lagarbete

Gruppens deltagare kombinerar sin personliga och plenaranalys för att fatta beslut som om de var företagets styrelse.

3. Plenarsession

Fallet analyseras med inmatning från hela klassen under ledning av en expertprofessor.

Socialt arbete

El Peñón Foundation och Colegio Montefalco är två utbildningsinstitutioner för missgynnade familjer som bor i östra Morelos-staten. Båda skolorna är en del av IPADEs initiativ för socialt ansvar. Institutionen för institutionell utveckling kopplar både deltagare och alumner till de specifika initiativ som skolorna förespråkar för att stödja utbildningen av barn, ungdomar och deras familjer.

Platser

Mexico City

Address
Floresta No. 20 Col. Clavería,
Del. Azcapotzalco
Mexico City, C.P. 02080

Mexico City, Mexico City, Mexiko

Monterrey

Address
Blvd. Díaz Ordaz No. 100,
Col. Privada Sta. María,
Monterrey, N.L., C.P. 646550

Monterrey, Nuevo Leon, Mexiko

Guadalajara

Address
Av. Carlos Llano Cifuentes No. 3000,
Fracc. El Río Country Club,
El Arenal, Jalisco, C.P. 45350

Guadalajara, Jalisco, Mexiko

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Ackrediteringar