Läs den officiella beskrivningen

Grundades 1991 i samarbete med State University of New York hos buffeln, USA och University of Ottawa, Kanada, Riga Business School (RBS) är en internationellt erkänd förvaltning-utbildningsinstitution inom Rigas tekniska universitet (RTU) och har mer än 20 års erfarenhet inom näringslivet utbildning.

Riga Business School är den enda skolan i Baltikum erbjuder nordamerikanska stil studier, både i utbildningens kvalitet och struktur, innehållande intensiva fallstudier, grupparbeten och aktivt klassrummet engagemang.

Fakulteten Professorer vid Riga Business School är forskare, konsulter och tankeledare i varje aspekt av verksamheten. Fakulteten från fem kontinenter utmaningar och uppmuntrar studenter med en läroplan som ger kunskap, kompetens, frihet och passion för undervisning. Fakulteten omfattar både internationella och lokala professorer, från en mängd olika bakgrunder och med lång erfarenhet i branschen.

studenter Studenter vid Riga Business School är handplockade av programledningen, därför studenter vid RBS är inte en i mängden. Alla här har en stark personlighet och lärare och personal på skolan gör sitt bästa för att utveckla dessa studenter till ledare. RBS har en stark, individuellt förhållningssätt gentemot sina elever, därför finns det aldrig mer än 50 elever i en klass. Och ca 10% av alla studenter är de skarpaste hjärnorna från hela världen: Azerbajdzjan, Brasilien, Tyskland, Indien, Kazakstan, Lettland, Norge, Ryssland, Vitryssland och USA.

Campus

Riga Business School ligger i hjärtat av Riga - en stad som alltid har varit ett nav för verksamheten. Se själv!

Skolan ligger nära till allt, med en livliga centrum alltid full av liv, den gamla delen av staden med vackra jugendbyggnader, flera butiker, barer, restauranger, teatrar, konserthus och allt annat en student behöver för att njuta av hans eller hennes studier.

Ackrediteringar och utmärkelser

PRME initiativ. RBS är en medlem av PRME (Principles for Responsible Management Education). Den PRME initiativet uppmuntrar och underlättar flödet av handelshögskolor mot metoder som uppfyller de nya behoven och förväntningarna hos näringslivet och kraven från en ny generation studenter när det gäller hållbarhet och god samhällsmedborgare.

CEEMAN utmärkelse. RBS är det första statliga institution för högre utbildning i Lettland att ta emot CEEMAN (Central- och Östeuropa Management Development Association) IQA Ackreditering utmärkelse. Vi eftersträvas och fick denna ackreditering, eftersom det speglar våra åtaganden gentemot tillväxt, utveckling och rigorös kvalitetskontroll.

Institutionell ackreditering. Republiken Lettlands ministerium för utbildning och vetenskap har tilldelats Rigas tekniska universitet fullständig och obegränsad ackreditering. Ackrediteringen har inte ett utgångsdatum, vilket visar att förtroendet för ministeriet. Ackrediteringen certifierar Rigas tekniska universitet som en institution som kan ge högre utbildning och tilldelning stat erkänd examen i Lettland.

Program ackreditering. RBS program har högsta möjliga ackreditering tilldelas i Lettland. Våra sex år ackreditering period inleddes 2013. Ackrediteringen intygar att våra hanteringsprogram uppfyller högsta akademiker standard.

Eduniversal rankning. RBS har utnämnts till bästa affärsutbildning i Lettland med Eduniversal ranking. De 3 Palms of Excellence award tilldelas skolor som är utmärkta handelshögskolor med internationella förstärknings Inflytande.

Denna skola erbjuder program:

Engelska

Denna skola erbjuder också:

Executive MBA (1) Professional MBA (1) BBA (1)

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

EMBA

Riga Business School

RBS Executive MBA är utformad för att avancera erfarna chefer till nya ledarskaps höjder. Programmet lägger till nya perspektiv och verktyg för att studenternas redan sto ... [+]

RBS Executive MBA är utformad för att främja erfarna chefer till nya ledande höjder. Programmet lägger till nya perspektiv och verktyg för att studenternas redan stora förvaltning kunskap. Programmet omfattar alla aspekter av modern förvaltning. RBS främsta Ledarutveckling Practicum utvecklar färdigheter och självförtroende att effektivt genomföra strategin i handling. De europeiska och globala studieresor ger perspektiv och insikter från hela världen.

RBS Executive MBA-programmet är ett internationellt ackrediterade och erkända examen i ledningen.

Höjdpunkterna i programmet är:

Leadership Development Practicum (LDP) Programmet löper genom alla fyra moduler i EMBA programmet. LDP deltagarna få djup förståelse för de centrala begreppen ledarskapsutveckling och coaching som de tillämpas i en mängd olika företag och sociala sammanhang. Modul baserade studier gör det möjligt för studenterna att analysera och arbeta med breda, diversifierade, internationella affärsfenomen. Studenterna har plats möten ungefär en gång i månaden för en långhelg. Lämplig plats i Riga som alltid har varit ett centrum för affärsverksamhet, särskilt eftersom det är i skärningspunkten mellan öst och väst. Att bara 20 minuter från Riga International Airport, kan du flyga in för klasserna och flyga ut bekvämt. ... [-]
Lettland Riga
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MBA

Riga Business School

RBS Professional MBA är den äldsta och mest prestigefyllda MBA-program i Lettland och är utformad för att producera chefer som kan skickligt manövrera i den globala affär ... [+]

RBS Professional MBA är den äldsta och mest prestigefyllda MBA-program i Lettland och är utformad för att producera chefer som kan skickligt manövrera i den globala affärsmiljön. Programmet ger ledare med den kompetens och kapacitet som krävs för att lösa komplexa affärsproblem, driva innovation och förbättra världen.

Programmet

Studenter kan få ett allmänt MBA eller välj mellan tre inriktningar:

Marknadsföring. Att ha en inriktning mot marknadsföring innebär att du kommer att kunna leda hela processen för marknadsföring. Ännu viktigare, är du redo att kavla upp ärmarna och arbeta eftersom du får verkliga exponeringen och praktik under kursens gång. Ekonomi. Att ha en specialisering inom finans innebär att du djupt förstår den invecklade finansiella marknaderna, de olika typer av investeringar, och programmet ger dig de rigorösa analytiska verktyg som behövs för att göra intelligenta finansierings- och investeringsbeslut. IT. Att ha en inriktning mot IT innebär att du kommer att förberedas för rollen av en branschspecialist för ledande 21-talet företag där IT-förvaltning spelar en viktig roll, liksom gör att du kan använda dagens IT-lösningar för att konkurrera på den globala marknaden . ... [-]
Lettland Riga
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska