Read the Official Description

EFMD Equis Accredited

Om RBS

School of Business (RBS) är en beståndsdel skola Renmin University i Kina. Det växte fram vid Institutionen för Factory Management, Department of Trade ekonomi och programmet för ekonomi och redovisning. Dessa tre avdelningar ades 1950 och var den första affärsadministrationsprogram i Kina. Med en historia på mer än 60 år, har RBS producerat ett stort antal professionella förvaltare för företag och myndigheter, utbildade lärare för högskolorna, och utvecklat ett stort antal nya program och forskningsområden. Som en pionjär inom ledarskapsutbildning i Kina, har RBS författat läroböcker ofta används i kinesiska universitet och rådde regeringen och näringslivet i beslutsfattandet och företagsreform.

RBS har sju avdelningar: General Management, Organisation och personal, marknadsföring, förvaltning och teknik, handel ekonomi, redovisning och finans. RBS har 148 heltidsanställda lärare med specialisering inom alla större discipliner, både banbrytande forskare och effektiva instruktörer.

Skolans Business Administration-programmet betecknas med undervisningsministeriet som en nivå I Nationalnyckeln Ämne och är därför berättigad till statligt stöd. Endast fyra andra program i Kina har samma erkännande. RBS "Business Administration-programmet var rankad först i Kina under de senaste nationella utvärderingarna under 2012. Enterprise Management, Industriell ekonomi och redovisning har också rankats som nivå II Nationella viktiga ämnen. RBS har 2 forskarutbildning i 7 discipliner, 5 professionella masterprogram och 2 grundutbildningsprogram i 6 discipliner, som täcker alla områden av företagsekonomi utbildning.

Under de senaste åren har internationaliseringen blivit en hörnsten i RBS strategiska fokus. År 2013 var Högskolan ackrediterad av AACSB och är i färd med att förnya sin EQUIS ackreditering. RBS har etablerat långsiktiga samarbeten med över 55 prestigefyllda universitet i USA, Kanada, Storbritannien, Danmark, Irland, Finland, Frankrike, Japan, Korea, Australien, Belgien, Nederländerna, Hong Kong och Taiwan. Dessa partnerskap innebär fakultetsbesök, studentutbyte och forskningssamarbete. Overseas fakultet och internationella studenter ökar stadigt. Under 2011 RBS anslöt Gnam (Global Network for Advanced Management), som initierats av School of Management vid Yale University. Här finns nu 23 medlemmar. Alla dessa initiativ ökar RBS globala profil.

Som en del av Renmin University of China, skolan stöder universitetets principer om "Folkets universitet, en anda av humanism och fokus på humaniora och samhällsvetenskap". Universitetets motto "söker sanningen ur fakta" informerar skolans syn på undervisning och forskning. RBS mission är att "skapa förvaltning kunskap, utbilda ledar talanger, och forma affärsmetoder lokalt och globalt, för att främja sociala framsteg." Skolan erbjuder expertis som stödjer Kinas utveckling och producerar globala ledare. Genom att uppfylla sitt uppdrag, RBS strävar efter att nå sin vision: "Att vara en av de mest respekterade handelshögskolorna i världen".

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:

MBA

Renmin University of China, School of Business

Den IMBA Programmet erbjuder en Inspiration Track där eleverna delta i upplevelsebaserat lärande genom företagsbesök (åtminstone 5 / termin) och kopplingar till industrin ... [+]

Internationella MBA Översikt

Engelska

2 års heltidsstudier

Inspiration Track

Den IMBA Programmet erbjuder en Inspiration Track där eleverna delta i upplevelsebaserat lärande genom företagsbesök (åtminstone 5 / termin) och kopplingar till industrin. Gästföreläsare och verkställande direktörer är inbjudna till klassrummet för att direkt interagera med MBA-studenter. IMBA klasser och företagsbesök är ofta slås ihop för att skapa en optimal inlärningsmiljö för våra studenter.

Finansiering Din MBA

Handelshögskolan erbjuder studenter med många meritbaserade stipendier, GMAT belöningar, ekonomiskt stöd och utbyte subventioner. Över 85% av våra internationella studenter erbjuds någon form av stipendium / ekonomiskt stöd.... [-]

Kina Beijing
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska