Läs den officiella beskrivningen

Sun Yat-sen University är ett omfattande universitet grundat av Dr. Sun Yat-sen år 1924. Universitetet är ett av de högsta universiteten i Kina och i tiderna Higher Education Ranking 2011-2012 rankades det som nummer 6 bland alla Kinesiska universitet och nr 1 i södra Kina.


Lingnan University, Lingnan University, ett känt privatuniversitet i början av 1900-talet, återupprättades Lingnan College i 1988 inom Sun Yat-sen University och är nu en av de bästa skolorna för ekonomi och förvaltning i Kina. Ledet av mottot "Utbildning för service" från Lingnan University ger högkvalitativ ekonomi och ledarskapsutbildning som drar styrka från de liberala konsterna och utmattningsfullt strävar efter att främja undervisning och forskning av kunskap om ekonomi och ledning.


Lingnan har 3 akademiska avdelningar inom ekonomi, ekonomi och ledning. College erbjuder diversifierade program inom ekonomi och förvaltning för kandidatexamen, mästare och doktorsexamen. Det ger också professionella program som MBA, Executive MBA och specialiserade masterprogram i finans. Alla dessa program är bland de mest konkurrenskraftiga programmen i Kina och anses vara de bästa i södra Kina. År 2014 rankades MBA-programmet nr.10 av Forbes China som det mest värdefulla heltids MBA-programmet och nr 11 som det mest värdefulla deltid MBA-programmet i Kina.


College har för närvarande 92 heltid fakultet medlemmar och strävar kontinuerligt för akademisk excellens. Fakultetsmedlemmarna genomför stringent och original forskning med särskild inriktning på Kinas pågående ekonomiska och ledarskapsutveckling genom att publicera i internationell och nationell forsknings tidskrifter.


Globalisering är varumärket för Lingnan och är en pionjär för att gå globalt, Lingnan etablerat ett gemensamt internationellt MBA-program med MIT Sloan School of Management 1998, ett Kina Executive MBA-program med Carlson School of Management vid University of Minnesota 1999 och en Kina-Frankrike MBA-program med universitetet i Jean-Moulin Lyon3 och EM Lyon 1998. Lingnan har också etablerat ett omfattande nätverk av partnerskap med över 40 ledande universitet runt om i världen. Internationellt samarbete fokuserar på studentutbyte, fakultetsutbyte, dubbla examensprogram, gemensam forskning och liknande. Detta globala partnerskapsnätverk har gett studenter och lärare en plattform för internationella utbyten som förbättrar undervisning, inlärning och forskningssamarbete.


För närvarande är Lingnan ackrediterat av AACSB, EQUIS och AMBA Accreditations, som bekräftade Lingnan som en av några kinesiska skolor som kan hävda internationellt rykte och stående. Inom framtiden kommer Lingnan University att främja kontinuerlig förbättring och excellens av undervisning och forskning för att leva i sitt pågående mål att vara en av de ledande skolorna ekonomi och ledning både i Kina och i världen.


Syn

Vi strävar efter att bli erkänd globalt som en ledande handelshögskola från Kina.


Uppdrag

Vi utbildar ledare och fördjupar kunskap för att betjäna Kinas och det globala samhällets framtid.


Kärnvärderingar

Excellence, Global, Integritet och Service.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

MBA

Lingnan University College

Lingnan MBA-programmet är bland de tio bästa programmen på nationell nivå och har en oföränderlig ledande position i södra Kina. Lingnan har uppnått Triple Crown-ackredit ... [+]

VARFÖR LINGNAN?

Ett av de ledande MBA-programmen i Kina

Lingnan MBA-programmet är bland de tio bästa programmen på nationell nivå och har en oföränderlig ledande position i södra Kina.

Nära partnerskap med MIT Sloan

1998 startade Lingnan sitt partnerskap med MIT Sloan School of Management, och nu har samarbetet vuxit i kurs med undervisning, besökande stipendiatprogram, studietur och exklusiv möjlighet till MIT MSMS Dual Degree-programmet. Dessutom kommer alla Lingnan-MIT International MBA-kandidater att få ett certifikat från MIT Sloan och bli erkänd som MIT Sloan Affiliate Alumni.

Triple Crown internationella ackrediteringar

Lingnan har uppnått Triple Crown-ackrediteringar från AACSB, EQUIS och AMBA, vilket är en exklusiv kvalitetsindikator som speglar kvaliteten på vårt program. Vi är stolta över att vara en del av de högsta 1% av alla handelshögskolor globalt.... [-]

Kina Guangzhou
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska