Talal Abu-Ghazaleh Graduate School of Business

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Talal Abu-Ghazaleh Graduate School of Business (TAG-SB) är den första skolan i sitt slag i arabvärlden som representerar ett partnerskap mellan privat och offentlig sektor. Det grundades för att ge utbildningsmöjligheter på högsta internationella standard. Vårt engagemang för våra studenter, för akademisk kvalitet och till regionens utveckling avspeglas i skolans uppdrag: Vi utbildar framtida företagsledare som kommer att driva den ekonomiska framtiden för den arabiska regionen genom att:

  1. Att genomföra en disciplinerad kombination av våra kärnvärden och utbildningsstrategier.
  2. Att föra samman framstående akademiker och begåvade studenter.

Vi strävar efter att kvalitet, höga etiska och moraliska värderingar, akademisk och tillämpad forskning inom näringslivet, och ständiga förbättringar för att dra nytta av framsteg inom internationella utbildningsstandarder och digital teknik. Vi strävar efter att förbli en ledande handelshögskola regionalt och globalt.

TAG-SB invigdes 2006 som en av fakulteterna för den tysk-jordanska universitet (gemensamma företaget Galileo), ett statligt universitet bildades 2004 genom samarbete mellan de tyska och jordanska myndigheter. Detta unika samarbete ger verksamhetskompetens av Talal Abu-Ghazaleh Organization (TAG-Org) till den akademiska världen för gemensamma företaget.

Förträfflighet är inte lätt att uppnå. TAG-SB är turen att få ekonomiskt stöd och resurser TAG-Org, det största företaget av professionella tjänster i arabvärlden med över 85 kontor och 150 representationskontor runt om i världen. TAG-Org, för att citera dess ordförande Dr. Talal Abu-Ghazaleh, har åtagit sig att göra TAG-SB "Harvard av arabvärlden." Programmet och kurser vid TAG-SB har utvecklats av några av de mest respekterade och välkända figurer i den akademiska världen med den globala ekonomin i åtanke att uppfylla de högsta internationella standard. Vår MBA-programmet har utformats för att stärka utvecklingen av kunskap med praktisk riktiga program och genom en fallstudie inställning till utbildning. Detta ställer TAG-SB i en klass för sig. MBA-programmet är ackrediterat av Stiftelsen för International Business Administration Accreditation (FIBAA). Ackrediteringsförfarandet har kontrollerat och bekräftat att programmet har alla kvalitetsfaktorer som anges i de europeiska riktlinjerna MBA. MBA-programmet vid TAG-SB är den första i arabvärlden för att uppnå detta prestigefyllda ackreditering trots införs bara ett par år sedan.

TAG-SB: s mål är att förbereda studenterna för ledande positioner inom vissa speciella områden. Vi är dedikerade att kontinuerligt utveckla nya program som hjälper våra studenter möta den ständigt föränderliga globala ekonomin.

Platser

Amman

Address
Talal Abu Ghazaleh Graduate School of Business TAGSB, Mecca Al Mukarramah St 104, Amman 11192, Jordan
Amman, Amman Governorate, Jordanien