Globis University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vårt uppdrag är att utveckla visionära ledare som skapar och innoverar samhällen.

År 1992 Globis - en kombination av orden "global" och "business" - i form av en marknadsföringskurs undervisad i ett hyrdat klassrum i centrala Tokyo. Från dessa ödmjuka början växte institutionen till Japans största handelshögskola med högt rankade MBA-program på japansk och engelska, heltid och deltid, på campus och online.

Som en ung, ambitiös och mycket framgångsrik Globis syftar Globis till att inspirera och uppfostra morgondagens företagsledare på vägen till att bli Asiens Nr 1 Business School.

Globis historia

Ett startprojekt som blev en världsledande utbildningsinstitution.

Födelsen av en företagsskola

År 1992 skapade entreprenören Yoshito Hori " Globis " från början (kombinerar orden "global" och "business"), i huvudsak inspirerad av Harvard Business Schools MBA-program, från vilket han hade examinerat ett år tidigare. Skolan fann livet i president Horis centrala Tokyo-lägenhet, med president Hori som enda anställd. Efter att ha skickat brev till HBS alumni i Japan och uppmanat dem att undervisa vid den nybildade Globis School of Management-presidenten lyckades Hori samla ett lag från sitt personliga nätverk och började instruera den första banbrytande klassen av 20 studenter med hjälp av den berömda " fallmetod. " Idag är Globis en expanderande utbildningsinstitution och har instruerat tusentals internationella affärsmän.

Högsta standarden för Management Education

De första Globis studenterna var kunskaps-hungriga individer som finansierade sina studier med sina egna pengar och krävde därför det bästa: topkvalitetsutbildning från världsklass instruktörer. Globis kräver högsta standard från alla fakultetsmedlemmar, vilket kräver att instruktörer ska ha MBA eller andra masterexamina, verklig affärserfarenhet och förmåga att lära sig att använda fallmetoden - snarare än den traditionella föredragsstilen. Detta unika förhållningssätt till företagsutbildning skapade en ökning av applikationer, vilket ledde till att Globis skulle bygga ytterligare två campus i städerna Osaka och Nagoya.

Den största affärshögskolan i Japan

Globis framgång och snabba tillväxt drivs av president Horis intensiva energi och genom Globis efter hans revolutionära tillvägagångssätt till utbildning. Den exponentiella tillväxten Globis erfarenhet säkrade sin plats som den största förvaltningsskolan i Japan, vilket gjorde det ett steg närmare sitt yttersta mål att bli Asiens högsta handelsskola.

Efter att ha nått sitt 20-årsjubileum 2012 har Globis fortsatt att expandera och söka ytterligare utmaningar, lansera nya campus i Sendai och Fukuoka samt dotterbolag i Shanghai och Singapore.

Med fem campus rikstäckande och två kontor utomlands, är Globis snabbt att bli erkänd som en av Asiens snabbast växande handelshögskolor.

Vad vi erbjuder

Globis är mer än en företagsskola. Nätverket av människor du kommer att träffas här, de ovärderliga färdigheter du kommer att uppnå och det personliga uppdrag du kommer att uppmuntras att forma hjälper dig att bli en visionär ledare som skapar och innoverar samhällen.

Kokorozashi

Den japanska termen "Kokorozashi" tolkas av Globis som ett personligt uppdrag, själva kärnan i en ledares styrka.

Personlig uppdrag

Globis finns för att utbilda människor som är ambitiösa - inte för självförstörande ändamål, men för att skapa positiva samhällsförändringar. Därför lägger Globis särskild tonvikt på utvecklingen av elevernas Kokorozashi. Under dina studier på Globis får du gott om möjligheter att tänka djupt om ditt eget personliga uppdrag och upptäck vad du verkligen är passionerad för. Genom att utveckla denna inre enhet, kommer du att kunna skapa ett personligt nätverk och utnyttja de många färdigheter du får under dina studier.

Personligt nätverk

De kontakter och vänskap du gör på Globis kan förändra ditt liv. En varierad blandning av studenter, en verkligt global fakultet och föreningar med ledande företagsledare hjälper dig att börja på din väg till framgång. Globis kamrater, alumner och föreläsare kan bli dina framtida affärspartners, investerare eller mentorer - det handlar helt om hur mycket du satsar på att utöka ditt personliga nätverk. Försök att träffa så många människor som möjligt under dina studier på Globis , eftersom ditt kontaktnät är ett viktigt verktyg för att stödja ditt uppdrag och framgång i livet.

Företag

Globis studenter lär inte bara svåra affärsförmågor som redovisning, ekonomi och marknadsföring. De studerar också de mjuka färdigheter som behövs för att innovera och skapa värde i en globaliserad värld. Kommunikation, förhandling, kritiskt tänkande och ledningsfilosofi är bara några av de många ämnen som du kommer att täcka under dina studier på Globis , som alla bidrar till att bidra till din personliga tillväxt.

Platser

Tokyo

Address
Sumitomo Fudosan Kojimachi Bldg.,
5-1 Niban-cho, Chiyoda-ku, 102-0084

Tokyo, Japan

Program