Globis University

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Vårt uppdrag är att utveckla visionära ledare som skapar och innoverar samhällen.

1992 Globis - en kombination av orden ”global” och ”business” - i form av en enda marknadsföringskurs som undervisades i ett hyrt klassrum i centrala Tokyo. Från denna ödmjuka början växte institutionen till Japans största handelshögskola, med högt rankade MBA-program på japanska och engelska, heltid och deltid, på campus och online.

Som en ung, ambitiös och mycket framgångsrik Globis syftar Globis till att inspirera och uppfostra morgondagens företagsledare på vägen till att bli Asiens Nr 1 Business School.

Globis historia

Ett startprojekt som blev en världsledande utbildningsinstitution.

Födelsen av en företagsskola

År 1992 skapade entreprenören Yoshito Hori " Globis " från början (kombinerar orden "global" och "business"), i huvudsak inspirerad av Harvard Business Schools MBA-program, från vilket han hade examinerat ett år tidigare. Skolan fann livet i president Horis centrala Tokyo-lägenhet, med president Hori som enda anställd. Efter att ha skickat brev till HBS alumni i Japan och uppmanat dem att undervisa vid den nybildade Globis School of Management-presidenten lyckades Hori samla ett lag från sitt personliga nätverk och började instruera den första banbrytande klassen av 20 studenter med hjälp av den berömda " fallmetod. " Idag är Globis en expanderande utbildningsinstitution och har instruerat tusentals internationella affärsmän.

Högsta standarden för Management Education

De första Globis studenterna var kunskapshungade individer som finansierade sina studier med sina egna pengar och därför krävde det bästa: utbildning av högsta kvalitet från instruktörer i världsklass. Globis kräver de högsta standarderna från alla fakultetsmedlemmar och kräver att instruktörer har MBA eller andra magisterexaminer, verklig erfarenhet från företaget och förmågan att undervisa med hjälp av fallmetoden - snarare än den traditionella föreläsningsstilen. Denna unika strategi för affärsutbildning skapade en kraftig ökning av applikationer, vilket fick Globis att bygga ytterligare två campus i städerna Osaka och Nagoya.

Den största affärshögskolan i Japan

Globis framgång och snabba tillväxt drevs av president Horis intensiva energi och med muntliga ord efter hans revolutionära inställning till utbildning. Den exponentiella tillväxt som Globis upplevde säkrade sin plats som den största förvaltningsskolan i Japan och förde den ett steg närmare sitt slutliga mål att bli Asiens bästa affärsskola.

Efter att ha nått sitt 20-årsjubileum 2012 har Globis fortsatt att expandera och söka ytterligare utmaningar, lansera nya campus i Sendai och Fukuoka samt dotterbolag i Shanghai och Singapore.

Med fem campus över hela landet och två kontor utomlands blir Globis snabbt erkänd som en av Asiens snabbast växande handelshögskolor.

Vad vi erbjuder

Globis är mer än en företagsskola. Nätverket av människor du kommer att träffas här, de ovärderliga färdigheter du kommer att uppnå och det personliga uppdrag du kommer att uppmuntras att forma hjälper dig att bli en visionär ledare som skapar och innoverar samhällen.

Kokorozashi

Den japanska termen "Kokorozashi" tolkas av Globis som ett personligt uppdrag, själva kärnan i en ledares styrka.

Personlig uppdrag

Globis finns för att utbilda människor som är ambitiösa - inte för självförstörande ändamål, men för att skapa positiva samhällsförändringar. Därför lägger Globis särskild tonvikt på utvecklingen av elevernas Kokorozashi. Under dina studier på Globis får du gott om möjligheter att tänka djupt om ditt eget personliga uppdrag och upptäck vad du verkligen är passionerad för. Genom att utveckla denna inre enhet, kommer du att kunna skapa ett personligt nätverk och utnyttja de många färdigheter du får under dina studier.

Personligt nätverk

Kontakterna och vänskapen du gör på Globis kan förändra ditt liv. En mångsidig blandning av studenter, en verkligt global fakultet och föreningar med ledande företagsledare hjälper dig att starta dig på din väg till framgång. Globis kamrater, studenter och föreläsare kan bli dina framtida affärspartners, investerare eller mentorer - det handlar om hur mycket du gör för att utöka ditt personliga nätverk. Försök att träffa så många människor som möjligt under dina studier på Globis , eftersom ditt kontaktnätverk är ett viktigt verktyg för att stödja ditt uppdrag och framgång i livet.

Affärs- och konceptuella färdigheter

Globis lär sig inte bara hårda affärsförmågor som bokföring, ekonomi och marknadsföring - de studerar också de mjuka färdigheter som krävs för att förnya och skapa värde i en globaliserad värld. Kommunikation, förhandlingar, kritiskt tänkande och ledningsfilosofi är bara några av de många ämnen du kommer att täcka under dina studier på Globis , som alla kommer att bidra till din personliga tillväxt.

För uppdaterad kursinformation, besök vår hemsida:
href = "https://www.globis.ac.jp/

Platser

Tokyo

Address
Sumitomo Fudosan Kojimachi Bldg.,
5-1 Niban-cho, Chiyoda-ku

102-0084 Tokyo, Japan

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium