Luiss PhD programs

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Luiss - Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli - är ett oberoende universitet. Det skapades av en befintlig romersk institution, Pro Deo, mellan 1974 och 1978.

Luiss erbjuder en innovativ pedagogisk strategi vid sina fyra avdelningar: Ekonomi och finans, företag och ledning, juridik och statsvetenskap . Målet är inte bara att förmedla kunskap utan att ge ungdomar flexibilitet, vilket ger dem en känsla av behärskning över deras framtid.

Dessutom har Luiss fyra skolor för forskarutbildning och yrkesstudier: Luiss Business School, School of Government, School of Law och School of European Political Economy.

View of Rome from Castel Sant'Angelo

Kännetecken för Luiss-metoden

Undervisning

  • Ange antal (1620 studenter för kandidatexamen och 1000 för magisterexamen i 2017-2018)
  • Inträdesprövning
  • Obligatorisk deltagande i heltid
  • Distinguished lärare från den akademiska världen, med en hög yrkeserfarenhet
  • Intensiv studie av främmande språk och IT
  • Ett rikt och specialiserat bibliotek med en katalog som kan höras på universitetets hemsida
  • Ett omfattande nätverk av internationella utbytesprogram vid 197 universitet, både inom och utanför Europa i 39 länder. Luiss erbjuder också sina studenter möjlighet att studera utomlands: 25 dubbelgrader och strukturerade partnerskap.
  • Orientering för gymnasieelever
  • Hjälp från kvalificerade handledare under hela examensperioden och praktikplatsen
  • Seminarier, debatter och utbyten om viktiga ämnen som integrerar det material som undervisats under läsåret

Länkar med företag

Det som skiljer Luiss är dess privilegierade förhållande till affärsvärlden.

Mer än 500 företag, multinationella företag och offentliga och privata institutioner samarbetar med universitetet och erbjuder sina kandidater och nya kandidater sina första riktiga möjligheter att gå i foten i näringslivet.

Luiss Career Services Office ger studenter flera möjligheter att träffa människor i affärsvärlden och lära sig med dem. Denna inriktning och utbildningstjänst underlättar placering av kandidater och nyutexaminerade i näringslivet med praktikplatser och utbildning på företag och vid offentliga och privata institutioner. Det inrättar också återkommande möten och presentationer med stora multinationella företag, investeringsbanker och offentliga och privata organisationer och institutioner.

Platser

rom

Address
Viale Romania,32
00197 rom, Lazio, Italien

Program

Skolan erbjuder också: