Läs den officiella beskrivningen

VIM en överblick

Vishwakarma Institute of Management (VIM) är flaggskeppet B School of Bansilal Ramnath Agarwal Charitable Trust (högbladen). VIM grundades år 2001 och har gjort snabba framsteg under det senaste decenniet.

VIM är godkänd av AICTE New Delhi, som erkänns av regeringen i Maharashtra & permanent anslutna till University of Pune. Det ger två - års heltids MBA-program i anslutning till University of Pune. Det ger också forskarutbildningen. Det är ISO 9001 - 2008 Certified och MBA-programmet är klassificerat som "MH-A" av CRISIL sedan AY 2011.

VISION:

Att utveckla VIM som ett ledande institution för ledarskapsutbildning genom att skapa humankapital genom utmärkta, flexibla, berikande, livslångt lärande upplevelser.

MISSION:

Att utveckla socialt medvetna, ansvarig, företagande, ledare-chefer för den globaliserade samhället. För att främja studenter redo att utföra de roller, ansvar och utmaningar som finns i affärer, industri, regering, offentlig service och samhälle. Att erbjuda program som återspeglar nuvarande och nya kunskaper och metoder som är relevanta för eleven och regionen. Att institutionalisera ett ekosystem av spetskompetens inom ledarskapsutbildning, utbildning och forskning och ständigt utvidga gränserna för kunskap inom management. För att vara en folk-centrerad, resultatorienterad, hållbar, högskola som främjar och skyddar värdighet, jämlikhet, social rättvisa och mänskliga rättigheter för alla.

VÄRDEN:

Vi ska sträva efter att utveckla och upprätthålla följande värden för att ligga till grund för alla program och aktiviteter Pedagogik som är deltagande och erfarenhets, främja dialog, ömsesidigt lärande och kritisk reflektion Gynnsam miljö som främjar lagarbete, samarbete och ömsesidigt stöd. Noggrannhet, kreativitet och innovation Främja uppskattning och respekt för yttrandefriheten och den kulturella, ideologiska och intellektuella mångfalden Excellence Tvärfunktionella och tvärvetenskapliga perspektiv som leder till kopplingarna över undervisning, sedvänjor, forskning och utbyggnad Insyn och ansvarsskyldighet

Innovativa och kommande praxis @ VIM

De komplexa utmaningar som samhället och företag kan lösas endast genom innovativa tankeprocesser och ur lådan lösningar. På VIM, vi vårda innovation i alla aspekter av vår funktion. Implementera bästa och kommande praxis är en kultur för oss.

Ledarskap & Governance läroplan Anrikning Undervisning lärprocesser Academic Bedömning Belöningar & Erkännanden Etik och värderingar Service till gemenskapen Utbildning & placeringar karriär Terapi industrin Connect Forskning & FDP konsulttjänster intressent Focus Alumni Relations

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

MBA

Vishwakarma Institute of Management

"Kvaliteten på MBA-program beror på fakultet kompetens och styrka inom industrin ansluta. Den grundläggande inriktningen ligger på att förstå hur värde skapas i ett föret ... [+]

"Kvaliteten på MBA-program beror på fakultet kompetens och styrka inom industrin ansluta. Den grundläggande inriktningen ligger på att förstå hur värde skapas i ett företag och socialt sammanhang, uppskattar natur moderna organisatoriska dynamik och dess chefs konsekvenser. VIM främjar mångfald av synpunkter och förbereder eleverna för ledande position i en globaliserad arbete place.You ska få otal möjligheter att interagera med de företag, som arbetar med levande projekt och få praktisk erfarenhet i en mängd olika ways.Further tillfälle ges genom deltagande elever i olika evenemang och tävlingar ".

Dr. Shailesh Kasande, VIM

MBA-programmet Mål Att förse studenterna med erforderlig kunskap, kompetens och rätt attityd som krävs för att ge ett effektivt ledarskap i en global miljö. Att utveckla kompetenta förvaltnings med starka etiska värderingar, som kan anta en central roll inom olika sektorer i den indiska ekonomin och samhälle, i linje med nationella prioriteringar Att utveckla proaktiv tänkande för att utföra effektivt i den dynamiska socioekonomiska och affärs ekosystem. ... [-]
Indien Pune
Juli 2020
Engelska
Heltid
4 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska