Läs den officiella beskrivningen

Historia

Högskolan har sina rötter i Ghana Telecoms flaggskeppsutbildningscenter , som var en av ett slag i Västafrika. Det användes första gången som Royal Air Force (RAF) -skolan under andra världskriget och överlämnades därefter till Cable and Wireless för att utbilda telekommunikationstekniker för brittiska västafrikanska länder (dvs. Ghana, Nigeria, Sierra Leone och Gambia).

Utbildningscentret fortskred snabbt genom avreglering och privatisering för att bli den främsta källan till undervisning och certifiering inom telekommunikationsteknik för Ghana Telecom anställda samt andra institutioner i Ghana och Västafrika.

Under 2005 uppgraderade Ghana Telecoms ledning infrastrukturen och utrustningen till moderna standarder för att förbereda omvandling av utbildningscentret till ett universitet för telekommunikation och multimedia

Uppdrag

GTUC är ett centrum för akademisk excellens som ger en möjlig miljö för kvalitetsundervisning och lärande, forskning, intellektuell kreativitet, innovation och service till samhället. Universitetet kommer att främja relevanta spetsteknologier, ledarskapsutveckling och en företagskultur för att leverera värde till Ghana och världen.

Forskning

I sin roll som forskningsuniversitet främjar GTUC upptäckten och studien av kritiska frågor inom områdena akademisk och professionell studie. Starka bedömningar och recensioner är centrala för att främja sina forskningsprogram och kreativa aktiviteter, liksom deltagande och ledarskap i nationella och internationella akademiska discipliner.

Offentlig engagemang

I sin roll som bidragare till det offentliga livet, uppmuntrar GTUC att reflektera över samhällets värderingar och mål. Universitetet förstärker sina egna program och berikar det större samhället med sina bibliotek, kompetens, faciliteter och andra aktiviteter.

Fakultet, personal och studenter på universitetet uppmanas att bidra med tid och kompetens till samhälls- och professionell service.

Syn

GTUC strävar efter att vara en världsklass universitetsfrämjande stipendium innovativ forskning, spetsteknik, entreprenörskap och utveckling av enastående studenter och personal för nationell och global utveckling.

Kärnvärderingar

GTUC bygger på ett grundläggande engagemang för studenter, lärande, service och respekt för alla slags personer. Vi är stolta över våra värderingar och långsiktiga engagemang för att:

  • Förträfflighet
  • Elevcentrerad
  • Akademisk frihet
  • Innovation
  • Integritet
Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

MBA

Ghana Technology University College

MBA International-programmet syftar till att ge studenterna karriärmöjligheter i ett internationellt sammanhang. Det säkerställer också att studenterna har exponering för ... [+]

MBA International-programmet syftar till att ge studenterna karriärmöjligheter i ett internationellt sammanhang. Det säkerställer också att studenterna har exponering för internationell verksamhet genom en intensiv kurs i strategisk ledning som i sin tur ökar personlig och karriärutveckling. För att underlätta detta kommer studenterna att använda, dela och reflektera över sina erfarenheter tillsammans med andra i sina respektive lärande grupper.

Kursinnehåll

MBA International ger studenterna en fördjupad kunskap i internationell ledning genom att integrera de viktigaste verksamhetsområdena genom att tillämpa global strategisk ledning.... [-]

Ghana Accra
September 2020
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska