Läs den officiella beskrivningen

ESCP Europe grundades 1819, världens första handelshögskola, grundades av en grupp ekonomiska forskare och affärsmän, inklusive den välkända ekonomen Jean-Baptiste Say och den berömda handlaren Vital Roux. Jean-Baptiste Say var en förespråkare för ekonomisk liberalism och är ofta krediterad med att ha skapat begreppet entreprenörskap redan i 1800. Vital Roux är särskilt känt för att ha bidragit i stor utsträckning till utarbetandet av Commercial Code 1807 och för hans upp -tänkande i innovativ pedagogik. Man kan därför säga att skapandet av ESCP Europe representerar uppfinningen av begreppet "Business School".

Även om varumärket ESCP Europe utvecklades under nästan 200 års historia, var det alltid lojalt för sina första tre bokstäver. Med början 1819 under namnet Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie, och kort efter bytt namn till Ecole Supérieure de Commerce, utvecklades den till ESCP femtio år senare 1869. Efter att ha gått ihop med sin systerskola, European School of Management (EAP), i 1999 kallades skolan ESCP-EAP för ungefär ett decennium. Slutligen blev skolans namn 2009 till ESCP Europe, vilket uttryckligen hänvisade till sitt europeiska arv och positionering.

Den internationella omfattningen av ESCP Europe har varit synlig sedan sin tidiga ålder. Redan klassificerade 1824 klassen 30% av internationella studenter med 15 olika nationaliteter, bland annat sju spanska, fem brasilianer, fem holländare, fyra tyskar och två amerikaner. Språkutbildning var en väsentlig del av sin första läroplan, som förutom fransk grammatik även innehöll kurser på engelska, tyska och spanska. Från och med 1825 lärdes totalt tio språk på ESCP Europe och studenterna fick studera minst tre av dem.

Omkring ett och ett halvt århundraden senare var ESCP Europe återigen en pionjär genom att skapa en universitets handelsskola. För att svara på skolans europeiska samtal öppnades campus i Tyskland och i Förenade kungariket 1973, följt av Spanien 1988, Italien 2004 och Warszawa 2015. I en globaliserad världs ambition är ambitionen av ESCP Europe idag är att utbilda verkliga europeiska chefer genom att främja sambandet mellan humanistiska värderingar och ledarskapsutbildning. ESCP Europe blir en verklig europeisk skola öppen för världen.

Uppdrag och värderingar

ESCP Europe knyter samman och formar näringslivet genom att främja kunskap och övning på tvärkulturell nivå.

Undervisningsledning från ett tvärvetenskapligt perspektiv på högsta nivå av akademisk excellens utvecklar vi kulturellt intelligenta, flerspråkiga ledare, som är öppet, anpassningsbara och ansvarsfulla.

Som chefer och entreprenörer är ESCP Europas kandidater utrustade för att leda och inspirera i en globaliserad värld.

Nyckelfakta

 • 6 ESCP Europe-campus i Berlin, London, Madrid, Paris, Torino och Warszawa
 • Triple ackrediterad: AACSB, EQUIS, AMBA
 • Världens första handelsskola (est 1819)
 • Över 150 forskningsaktiva professorer representerar över 20 nationaliteter över våra 6 campus
 • 90 associerade professorer, 40 besökande professorer, över 800 utövare och experter
 • Över 130 akademiska allianser i Europa och världen
 • En fullständig portfölj: Bachelor, Masters, MBA, PhD och Executive Education
 • 5.000 studenter i examen som representerar 100 olika nationaliteter
 • 5 000 deltagare på hög nivå i skräddarsydda träningar och ledarskap
 • 55 000 aktiva alumner i över 150 länder i världen
 • Europeiska styrelseformer som representerar skolans djupa europeiska identitet
 • Regelbundet rankad bland världens bästa handelshögskolor

campus

ESCP Europas särskiljande modell för en gränsöverskridande handelshögskola för högskolor utgör hjärtat av vår europeiska identitet. ESCP Europe med sina sex urbana campus i de stora europeiska städerna bidrar aktivt till utvecklingen av en europeisk förvaltningskultur och ger skolan möjlighet att erbjuda en unik typ av kult kulturell företagsutbildning:

 • BERLIN
 • LONDON
 • MADRID
 • PARIS
 • TORINO
 • WARSZAWA
Programmen undervisas på:
 • Engelska
 • Franska

Skolan erbjuder också:

1-årig MBA

ESCP Europe Business School

Vår MBA i International Management ger unga yrkesverksamma med affärsförmåga och tankegång för en framgångsrik internationell karriär. ... [+]

Lev den tvärkulturella upplevelsen

Vår MBA i International Management ger unga yrkesverksamma med affärsförmåga och tankegång för en framgångsrik internationell karriär.

10- månadersprogram : Ett intensivt MBA-program med en stark korskulturell inställning2 länder efter eget val: Studera varje termin i en annan ESCP Europa innerstads campus2 Företagsrådgivning Projekt över 2 länder: Konsultera företag på verkliga projekt samtidigt som du utökar din internationella arbetslivserfarenhet23 valfria erbjudande i 7 länder: Välj att specialisera eller diversifiera din MBA-upplevelse när du upplever upp till 4 fler länder55 000 alumni från 150 länder: Delta i ett varierat professionellt alumni nätverk för att förbättra din framtida internationella karriär.150 forskningsaktiva Professorer från över 20 nationaliteter: En praktisk lärandeupplevelse från våra olika heltidsanställda, associerade och gästprofessorer... [-]
Frankrike Paris Spanien Madrid Storbritannien London Tyskland Berlin Italien Turin Polen Warsaw  + 8 Mer
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ESCP Europe
Address
ESCP Europe Campus Paris 79, avenue de la République
75543 Paris, Île-de-France, Frankrike
Webbplats
Telefon
+33 1 49 23 20 00
ESCP Europe - London Campus
Address
ESCP Europe Campus London 527 Finchley Road
NW3 7BG London, England, Storbritannien
Webbplats
Telefon
false
ESCP Europe
Address
ESCP Europe Campus Berlin Heubnerweg 8-10
14059 Berlin, Berlin, Tyskland
Webbplats
Telefon
+49 30 320070
ESCP-EUROPE Torino
Address
ESCP Europe Torino Campus Corso Unione Sovieticà, 218 bis
10134 Turin, Piedmont, Italien
Webbplats
Telefon
+39 011 670 5894
Address
ESCP Europe Warsaw Campus c/o Kozminski University 57/59 Jagiellonska St.
03-301 Warsaw, Masovian Voivodeship, Polen
Telefon
false
Address
Beijing, Beijing, Kina
Telefon
false
Address
Delhi, Indien
Telefon
false