Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till INCAE

Med mer än 50 års historia är vi mycket mer än en företagsskola. Trots vårt uppdrag stöder vi utvecklingen av regionen genom: 1) utbildning av ledare med ett globalt perspektiv för Latinamerika; och 2) tillämpad forskning i slagverk, särskilt inom områdena konkurrenskraft och hållbarhet, entreprenörskap och utveckling av kvinnliga ledare.

Vi konkurrerar idag i en global värld, studenter och chefer väljer oss från ett urval av de bästa handelshögskolorna i världen. Av denna anledning konkurrerar INCAE inom excellens inom alla områden: professorer, program, forskning, anläggningar, teknik och rykte. Vi lockar den bästa talang i regionen och utomlands.

Vi tillämpar de senaste trenderna inom forsknings- och inlärningsmetoder inuti och utanför klassrummet för att få en positiv inverkan på deltagarnas karriär, de företag de tillhör och utvecklingen av regionen.

Enrique Bolaños | Rektor INCAE Business School115426_academic-bookcase-bookstore-2065490.jpg

Aktiviteter och uppdrag

INCAE har tre huvudaktiviteter:

  • Magisterprogram i företagsekonomi i grundläggande områden för utvecklingen av Latinamerika.
  • Executive träningsprogram och seminarier.
  • Forskningsprojekt för regionens konkurrenskraft och utveckling. INCAE har ett tillämpat tillvägagångssätt som kombinerar bästa praxis och den globala gränsen för kunskap med verkligheten och miljön.

mission

Aktivt främja den integrerade utvecklingen av de länder där den tjänar, utbilda ledare för nyckelområdena, förbättra sina metoder, attityder och värderingar genom:

  • Forskning, undervisning och spridning av moderna koncept och tekniker.
  • Förstärkning av analytisk kapacitet och förståelse av ekonomiska, politiska och sociala fenomen.
  • Underlätta dialog, förståelse och samarbete mellan individer, sektorer och länder.

Vår Campus

INCAE Business School har två moderna campus, som ligger i Managua, Nicaragua (grundades 1969) och i Alajuela, Costa Rica (grundad 1984).

vår Skillnad

Vi främjar utvecklingen av regionen genom bildandet av ledare, tillämpad forskning och främjande av intersektorell dialog.

Den hållbara utvecklingen i Latinamerika kräver ansvariga, innovativa och uppdaterade ledare. I mer än 50 år har INCAE inspirerat tusentals människor, vilket ger dem nödvändiga verktyg för att få fram framsteg och välstånd till sina länder.

Som den bästa handelshögskolan i Latinamerika har INCAE främjat det latinamerikanska samhällets framsteg genom utbildning av regionala ledare genom mästerskap och genomförandeprogram.115427_chatting-dog-faces-745045.jpg

1.Facultad. Globala experter med regionalt erkännande

INCAE lockar en enastående fakultet. specialiserad och hög prestanda. Våra professorer antar med ledarskap deras kallelse för att utveckla chefer med de bästa ledarskapen. Deras forskning och praktiska erfarenheter är inriktade på ett problemlösande tillvägagångssätt som skapar varaktigt värde och påverkan. Som ett resultat vet INCAE-kandidater och deltagare de senaste affärstrenderna och kan tillämpa de mest innovativa ledningsverktygen.

Fakulteten för INCAE är unik i Latinamerika och består av 93% av professorer med doktorsexamen från de mest prestigefyllda universiteten och skolorna i världen, bland annat Harvard, Wharton, Oxford och Sorbonne.

Mångfalden i INCAEs akademiska team är ett av de verktyg som används för att erbjuda ett globaliserat perspektiv i klassrummen. Lärarna tillhör 16 olika nationaliteter och arbetar i mer än 18 länder.

2. Fallmetod (förhållande till Harvard Business School)

INCAE använder fallmetoden intensivt som en deltagande metod som leder till utveckling av en exceptionell analytisk kapacitet, omöjlig att förvärva endast genom konferenser och presentationer.

Ett ärende är ett dokument som utvecklats i samarbete med företagsledare och visar alla nödvändiga dimensioner för att studenterna ska analysera situationen noggrant och föreslå alternativa åtgärdskurser för att lösa det.

På grund av hur INCAE-programmet är organiserat analyserar varje student ett fall minst tre gånger:

  • individuellt
  • Med stöd av en studiegrupp (multinationell och tvärvetenskaplig), och
  • På plenum med vägledning av en lärare.

Fallmetoden, som hanteras av en professionell fakultet och utbildad i metoden, möjliggör effektiv överföring av verktyg och hanteringskoncept. Parallellt utvecklar han analytiska färdigheter, kreativitet, självförtroende och kommunikationsförmåga hos eleverna.

3. Multinationellitet

Möjligheten att interagera med studenter från andra breddgrader ger möjlighet att dela inte bara lärande utan ha en hel process med kulturell utbyte. Cirka 20% är kvinnor, en procentandel som fortsätter att stiga år efter år.

nationaliteter:

115425_Nacionalidades.png

4. Nätverk av kandidater från INCAE:

INCAE har utexaminerat mer än 16 000 personer från 50 olika länder, i sina MBA och Senior Management-program, och har också bidragit till utbildningen av tiotusentals yrkesverksamma och ledande befattningshavare genom sina genomförandeprogram. Dessutom får INCAE mer än 6 000 chefer varje år för att delta i något av sina program, utöka dess inverkan och bidra till utvecklingen av regionen.

Vi upprätthåller direkt kontakt med nätverket av kandidater, bland annat chefer, styrelseledamöter och presidenter för viktiga företag och företrädare för den offentliga sektorn samt stora företagare i regionen satte mönstret för utvecklingen av länder där de tjänar med sitt ledarskap.

Efter examen kommer inkaisten att ha ett unikt internationellt nätverk av kontakter som han kan använda i sin professionella ledning.

Internationella AGI: s

INCAE odlar förhållandet med och bland sina kandidater. Det har bildat ett nätverk av Graduate Associations of INCAE som är närvarande idag i mer än tio länder.

Dess uppgift är att upprätthålla relationer och representera de studerandes intressen före INCAE, stimulera relationer och affärer bland akademiker, främja uppdateringen av sina medlemmar och, i allmänhet, stimulera aktiv utbyte.

Dessutom uppmuntra stöd till INCAE: s uppdrag i bildandet av ledare i Latinamerika.

Nationella utskott

Nationella kommittéerna är grupper av mycket höga affärsmän som representerar INCAE inför samhället och deras respektive länder, samtidigt som de ser till att de lokala effekterna av INCAE är maximala möjliga.

Programmen undervisas på:
Spansk

Skolan erbjuder också:

MBA

INCAE Business School

MBA Global Perspective fokuserar på att tillhandahålla nödvändiga verktyg för studenter som behöver omfattande utbildning inom olika förvaltningsområden. Det gör att elev ... [+]

Översikt

MBA Global Perspective fokuserar på att tillhandahålla nödvändiga verktyg för studenter som behöver omfattande utbildning inom olika förvaltningsområden. Det gör att eleverna kan förfina sin ledarskaps erfarenhet genom att konsolidera den med studieområdena i programmet.

Det har utvecklats för att aktivt främja utvecklingen av de länder som serveras, utbilda ledare i nyckelområden genom att förbättra sina metoder, attityder och värderingar. Den direkta effekten av våra elever på företag i Latinamerika förbättrar livskvaliteten och företagsklimatet. Programmet låter eleverna ha en erfarenhet med ett globalt perspektiv, vilket anses vara grundläggande av arbetsgivarna.... [-]

Costa Rica Garita District, Alajuela Nicaragua Monte Tabor
Februari 2020
Heltid
15 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
INCAE Business School

Specialiseringsprogrammet underlättar studenter med mindre ledarskaps erfarenhet, fokuserar sina studier mot specifika mål och förbättrar deras kunskaper inom områden av ... [+]

översikt

Specialiseringsprogrammet underlättar studenter med mindre ledarskaps erfarenhet, fokuserar sina studier mot specifika mål och förbättrar deras kunskaper inom områden av särskilt intresse.

Eleverna utvecklar teamwork färdigheter för att möta utmanande möjligheter och situationer i sina samhällen. Syftet med detta program är att studenterna ska fokusera sina studier inom ett specifikt område, enligt deras behov: Hållbarhet, Marknadsföring, Verksamhet

Dessutom ger studenterna möjlighet att göra regionala utbyten att lära av verkligheten i andra regioner, bredda deras syn på världen och som i många tillfällen tillåter dem att etablera globala kontakter.... [-]

Costa Rica Garita District, Alajuela
Februari 2020
Heltid
15 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska