Läs den officiella beskrivningen

Handelshögskolan vid Adolfo Ibáñez University grundades 1953 i staden Valparaíso och med över 65 års erfarenhet har den blivit en av de mest prestigefyllda handelshögskolorna i Chile och Latinamerika, och blir en med hänvisning till regional och global nivå.

Det är den enda chilenska handelshögskolan som har en tredubbel krona av internationell ackreditering (AACSB, EQUIS och AMBA), som placerar den inom den valda gruppen av 1% av världens bästa handelshögskolor.

Dess internationella erkännande stöds också av positioneringen av sina program på framträdande platser av global ranking, bland annat América Economía, Innovation Management, Financial Times och QS ranking.

För närvarande har Business School kontor i städerna Valparaíso (Chile), Santiago (Chile) och verksamheter i Lima (Peru) och Miami (USA).

UAI Business School kännetecknas av en pedagogisk modell baserad på Liberal Arts, som syftar till att utbilda studenter med kritiskt tänkande, som kan generera positiv inverkan och vara agenter för förändring inom sina organisationer, integrera teoretisk kunskap med praktiska erfarenheter i deras träning och ett starkt etiskt engagemang.

Bland de strategiska pelarna framträder skapandet av kunskap, hållbarhet, innovation, entreprenörskap, akademiskt ledarskap och globalisering. För närvarande har Business School mer än 5000 studenter, både i förskolan och forskarutbildning, och ett nätverk på mer än 13.000 kandidater som arbetar i 40 länder.

Den har en akademisk kropp på 92 heltidsprofessorer, varav 30% är utlänningar från länder som Argentina, Brasilien, Kina, Costa Rica, El Salvador, Spanien, Frankrike, Mexiko, Peru, Uruguay, USA, Venezuela . Dess lärare har doktorer i världens huvuduniversiteter, bland annat Harvard, MIT, Princeton, Cambridge, Oxford, Kalifornien i Berkeley, UCLA, NYU, Chicago, Columbia, Maryland, Michigan, Boston, Georgia Tech, Texas i Austin , Carnegie Mellon, bland andra. 48% av fakulteten kommer från topp 100 universitet, enligt QS-rankningen.

"Vår Business School har åtagit oss att vara en världsklass institution, som härrör från våra lärandekompetenser, erfarenhet i näringslivet och kunskapen från vår forskning, för att utveckla innovativa ledare som inspirerar och omvandlar dess organisationer och samhälle som helhet, är Business School en modell för etiskt beteende, kritiskt tänkande och effektiv kommunikation. "

utsikt

Business School of Adolfo Ibáñez University fokuserar på:

 • Bli en global företagsskola genom att utveckla sitt utbildningsprojekt, bygga och upprätthålla integrering av strategiska allianser inom forskning och undervisning på internationell nivå.
 • Stärka avancerad forskning inom affärsområden, locka en världsklass fakultet och skapa en forskningsmiljö som underlättar och främjar tvärvetenskaplig forskning.
 • Bidra till utveckling och genomförande av studieplaner som hjälper eleverna att nå sin maximala potential, vilket gör skillnad på marknaden.
 • Fördela skolans intellektuella bidrag genom expansionen av ledarskapsutbildning och förlängningsverksamhet för att påverka och påverka branschen.
 • Utveckla och utnyttja kommunikationsnätverket som skolan måste förbättra sitt deltagande och koppla samman med företagsledare och beslutsfattare.114551_25.jpg

Utbildningsmodell

I linje med utbildningsmodellen för Adolfo Ibáñez University, innehåller UAI Business School ett Liberal Arts-program inspirerat av världens bästa universitet. Denna modell syftar till att uppmuntra studenter att reflektera över de vanligaste frågorna om mänskligheten och livet tillsammans, vilket gör det möjligt att inte bara träna i ett yrke utan att utveckla ett mer sofistikerat, kritiskt och tvärvetenskapligt tänkande.

Ovanstående är översatt till Core Curriculum, en uppsättning med 8 kurser inspirerade av 100-års erfarenhet av Columbia University där studenter läser, analyserar och diskuterar klassiska texter av filosofi, politik, litteratur och vetenskap.

När det gäller handelshögskolan söker alla företagens program i synnerhet genom de olika kurrikulära maskorna att de bidrar till bildandet av följande färdigheter:

 • Ledarskap.
 • Kritiskt tänkande
 • Effektiv kommunikation
 • Etiskt beteende

I det specifika fallet för yrkeskarriären bygger den sin inlärning på två pelare, vilket övergår till akademisk excellens och metoder som uppmuntrar "Learning by Doing", tar eleverna närmare affärsverksamheten tidigt och tar dem bortom det rena förvärvet av kunskap, vilket gör det möjligt för dem att komma in i affärsverksamheten med fördel.

Således fokuserar undervisningsmetoden på studenten, förändrar lärarens paradigm som överför kunskap till en där eleverna är chefer för sitt eget lärande.

Det är av den anledningen att den pedagogiska modellen innehåller metoden för workshops där projekt utförs som möjliggör interaktion med den verkliga verksamheten. Dessutom kombineras allmän utbildning med två alternativ av examen: Företagsekonomi och ekonomi, och ett masterprogram i slutet av karriären.

Integreringen av dessa element gör det möjligt för tränare att kunna anpassa sig och bli framgångsrika i en alltmer dynamisk miljö. På detta sätt är de kommersiella ingenjörerna på Adolfo Ibáñez University "utbildade för att lösa problem som inte existerar än".114552_CAMPUSDESDEARRIBA.jpg

Programmen undervisas på:
 • Engelska
 • Spansk

Skolan erbjuder också:

EMBA

Escuela de Negócios, Universidad Adolfo Ibáñez

Executive MBA LATAM är ett deltidsprogram som internationaliserar och främjar karriärerna hos sina deltagare, vilket skapar omedelbar värde för sina organisationer. ... [+]

Executive MBA LATAM är ett deltidsprogram som internationaliserar och främjar karriärerna hos sina deltagare, vilket skapar omedelbar värde för sina organisationer.

Det kännetecknas av att vara den enda med brett och exklusivt fokus i Latinamerika, under en modulär formatblandning. Programmet riktar sig till yrkesverksamma med minst 5 till 6 års erfarenhet av ledarskap, som är angelägna om att se Latinamerika som en marknad och leta efter nya horisonter i sin karriär eller organisation.

Vårt program12 månaders varaktighet Modular Format Blend.7 ansikts-mot-ansiktsmoduler i en vecka Chile, Colombia, Brasilien, Panama, Mexiko * och Miami *.Syftar till seniora yrkesverksamma Med 5 års erfarenhet av ledarskap.Den enda MBA-verkställande med ett brett och exklusivt fokus i Latinamerika.... [-]
Chile Peñalolén
Kontakt Skolan
Spansk
Deltid
1 år
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska

Global MBA

Escuela de Negócios, Universidad Adolfo Ibáñez

Den multinationella MBA har mer än 10 framgångsrika års erfarenhet på marknaden och anses av akademiker vara den bästa MBA för chefer i regionen. Dubbelstudiet med ESADE ... [+]

Den multinationella MBA har mer än 10 framgångsrika års erfarenhet på marknaden och anses av akademiker vara den bästa MBA för chefer i regionen. Dubbelstudiet med ESADE består av 8 moduler på 1 vecka varannan månad och sker mellan den utvecklade och den framväxande världen.

Programmet är störande och är strukturerat kring de 8 stegen i processen för att generera och genomföra affärsstrategier.

Deltagarna lär sig leva hur de gör affärer på 3 kontinenter. Denna multinationella erfarenhet kommer att göra det möjligt för dem att skapa en ny vision för sina företag och omvandla dem som ledare med direkt inverkan på deras företags tillväxt, och integrera effekterna av globala och lokala i en digital ekonomi, där icke-innovatören dör.... [-]

Chile Peñalolén
December 2019
Spansk
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MBA

Escuela de Negócios, Universidad Adolfo Ibáñez

Bli ledare för att möta framtida utmaningar. I Full-time MBA ger vi dig möjligheten att växa och bli ledande som kan möta framtiden framgångsrikt. ... [+]

Vill du göra skillnad?Använd din yrkeserfarenhet och stärka ditt ledarskap för att ta ett steg i din karriär.Förstå marknadernas dynamik och ekonomiska, sociopolitiska och tekniska förändringar.Utöka dina ledarskap, lär dig verktyg som gör att du kan utvärdera och möta affärsutmaningar med självförtroende.Öka din självmedvetenhet och utveckla din moraliska kompass för att navigera i ledarskapsdilemor.Dra nytta av personlig inlärning och ett individuellt coachprogram, dela erfarenheter och kunskaper med en utvald grupp av exceptionella kollegor och ledande internationella chefer.Lev en sann process av förändring och omvandling.Gå med i ett av de viktigaste nätverk av chefer i Latinamerika.Ett mycket selektivt och transformativt program10 månaders intensiv studie som kombinerar avantgarde kunskaper, individuella uppföljningstutorials och internationella konsultprojekt med ledande företag i Latam.Personalisering av programmet genom valfria, sektoriella projekt och tvärvetenskapliga verkstäder.Internationell resa för att lära sig om de senaste världstrenderna, förstå utvecklingen av marknaderna, diskutera nya nya affärsmodeller och anpassa den till intressenthantering.Individuell och gruppcoaching fokuserade på personlig och karriärutveckling för att främja en affärsinriktning, kompetens, självkännedom och ledarskap.Ett selektivt och transformativt program för yrkesverksamma som vill göra skillnad i den fjärde industrirevolutionen.prominenta29... [-]
Chile Peñalolén
Mars 2020
Spansk
Heltid
10 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska

Bienvenidos a la UAI: Escuela de Negocios

Universidad Adolfo Ibáñez - Pensar con Libertad