Management Development Centre International

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

MDCI arbetar i Storbritannien, Mellanöstern och Afrika ger logistiskt, administration och marknadsföring stöd för forskar akademiska program på uppdrag av ett antal brittiska universitet.

Den Bahrain baserade företaget ger också verkställande utvecklingsprogram och skräddarsydda program.

Under trettio år att tillhandahålla verkställande program MDCI har hjälpt två och ett halvt tusen Gulf baserade yrkesverksamma att förbättra sina karriärer med akademiska meriter erkända i hela världen, och har bidragit till att införa den senaste affärstänkande och kompetens till viken.

En viktig del av MDCI program är att brittiska föreläsare flyga till viken för att leverera sina moduler gör det möjligt för lokala yrkesverksamma att fortsätta deras vårdare samtidigt studerar för sin Masters doktorsexamen.

Den verkställande utveckling (Masterclass) och skräddarsydda program från MDCI införliva den senaste akademiska tänkandet och dess tillämpning på organisationens resultat, och har utformats för att återspegla den specifika kulturen i värdlandet. Programmen levereras för många offentliga, privata och inte för vinst discipliner, som lämpar sig för alla typer av organisationer och särskilt utformade för ambitiösa och chefer.

Utbildningarna utveckla de kunskaper och färdigheter bas av dagens chefer och chefer och hjälpa eleverna tillämpa idéer och koncept till verkliga organisatoriska frågor, problem och visioner. Programmen levereras av ett mycket erfaret team av brittiska medborgare, som alla har stor erfarenhet av världen av verkställande utbildning i olika nationella inställningar. Andra tjänster erbjuder genom MDCI inkluderar: Läro rådgivning, examen förvaltning, managementkonsult.

historia

I början av 1990-talet MDCI etablerat en bas i Bahrain att tillgodose behoven hos de stora saudiarabiska petrokemiska och oljebolagen. Därefter har de program som erbjudits att mogna studenter från andra GCC-länderna från dess Bahrain bas och Saudiarabien, Förenade arabemiraten, Qatar och Oman satellitkontor. Över 2500 mogna chefer har dragit nytta av de tjänster som MDCI.

Företaget har både ministeriet för handel och undervisningsministeriet registreringar i Konungariket Bahrain som ett representationskontor i moderbolaget i Storbritannien.

Queens Award

Varje år Drottning Elizabeth utmärkelser sitt erkännande i uppskattning av arbete utomlands av brittiska organisationer i exportsektorn. MDCI och dess moderbolag DA Group tilldelades denna ära och ledande befattningshavare var inbjudna till en formell mottagning på Buckingham Palace. Priset delades ut till företaget av Rt Hon. Tony Blair - statsministern.

Executive Modell "Modellen" är en term som hänvisar till den tid som serveras metoden för att leverera brittiskt universitet forskarutbildning, på en deltid för upptagna chefer. Det ger den lokala verkställande student med samma lärande som de skulle njuta av på liknande deltid program, på universitetsområdet.

I allmänhet studenter är mogna chefer normalt med betydande erfarenhet av branschen. Den genomsnittliga åldern för nuvarande MDCI studenter är 35 och de flesta har mer än 8 års relevant erfarenhet.

Universitetet partner ger identiska akademiska delarna i programmet, bland annat undervisning som eleverna njuta på campus. MDCI ger lokalt stöd för både universitetet och student.

Management Development Centre International Ltd är en Storbritannien registrerat företag. Företaget är en del av Durham Associates gruppen, baserat på Old Coach House, Castle Eden, County Durham. Ordförande i gruppen är den internationellt kända ledning akademiska och författaren professor Geoff Lancaster.

MDCI leds av en styrelse med säte i Storbritannien. VD är Robert LF Rice, som innehar Bahrain hemvist och har bott och arbetat i Mellanöstern och Afrika för cirka 35 år. År 2009 var han identifierats som en av de ledande inom Executive Education i MENA-länderna från Mellanöstern ekonomiska Digest MDCI förlitar sig på informationsteknik och mänskliga gränssnittet för att uppnå den höga nivå av stöd till studenter och säkerställa bevarandet av University procedurerna.

Studenter och deras sponsororganisationer uppskattar verkställande modell för leverans av flera skäl, bland annat:

  • Upptagna chefer tas inte bort från sitt arbete under längre perioder
  • Studenterna har inga svårigheter att acklimatisera till främmande kulturer
  • Programmen integrerar elevens liv och arbetserfarenhet med senaste akademiska tänkande
  • Organisationer gynnas studenter som söker sina kunskaper i arbetsmiljön på en iterativ basis
  • Elevernas kunskaper förstärks genom att lägga till nya akademiska kunskaper till sina befintliga erfarenhet - en viktig utbildningskoncept i sig
  • Hela paketet inklusive material levereras till studenten i Bahrain, detta frigöra dem till exempel från tid slösas bort att hitta läroböcker
  • Dessutom, de avgifter för programmet speglar de brittiska avgifter, men utan dyra logi, uppehälle och resekostnader.
  • Organisationer uppskattar att behålla sina anställda under studietiden och ofta dra nytta av omedelbar tillämpning av nytänkande
Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se MBA:er » Se DBA »

Program

Skolan erbjuder också:


University of Hull Business School MBA i GCC

Online och Campus-kombinerat Heltid 24 månader January 2019 Bahrain Manama Storbritannien London Durham Kuwait Kuwait City Oman Muscat Qatar Doha Saudiarabien Al Khobar Riyadh + 12 fler

MBA är från ett brittiskt universitet som syftar till att främja kunskap, bygga förtroende och få ett globalt perspektiv för att förbereda nya ledningsansvar eller bli ledande inom branschen. [+]

Varför välja University of Hull MBA med MDCI?

MBA är från ett brittiskt universitet som syftar till att främja kunskap, bygga förtroende och få ett globalt perspektiv för att förbereda sig för större ledningsansvar eller att bli ledande inom branschen.

Med klasser som lärs ut i Mellanöstern presenteras studenterna med ett intellektuellt strikt program som syftar till att skapa lärande anpassat till nuvarande och framtida utvecklingsbehov, främja självmedvetenhet, kreativitet och kritiskt tänkande.

Varför välja en Executive MBA från Hull University levererad av MDCI?

Nu är det dags att utforska möjligheterna att studera för en brittisk magisterexamen lokalt, varför inte tala med MDCI - som har över 25 års erfarenhet och har hjälpt över två och en halv tusen akademiker i regionen.... [-]


Videoklipp

Study British Executive MBA in Bahrain

Kontakt

Adress, rad 1 Suite 705/6 7th Floor, Entrance 3 Manama Centre, Government Avenue,
P.O. Box: 26305 Manama, Capital Governorate, Bahrain
Telefonnummer +973 17216002
Adress, rad 1 Gulf College, Al Wadi Al Kabir,
Postal Code 117 Muscat, Muscat Governorate, Oman
Telefonnummer +968 24607625

Adress, rad 1 UK Headoffice The Old Brewery Castle Eden
TS27 4SU Durham, England, Storbritannien