MDCI - Management Development Centre

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Oöverträffade tider kräver nytt tänkande.

MDCI och CMC har skrivit om Playbook.

I mer än trettio år har Management Development Center International (MDCI) omdefinierat hur verkställande utbildning levereras i Mellanöstern och Afrika. Nu har vårt fokus på att möjliggöra transformationsledare resulterat i en ny Pathway till att uppnå en UK-ackrediterad MBA.

Guidad av CMC: s VD, Dr Lester Massingham, tar vi The Next Generation MBA till Gulfens nästa generations ledare. Börja slutföra på bara 12 månader, med en finansiell investering på bara 12 000 USD.

Vi har alla en historia. Här är en kort titt på vår.

  • Mer än 5 000 studenter.
  • Arbetar i samarbete med ledande brittiska fakulteter, högskolor och universitet.
  • Fått Drottningens pris för export i utbildning.

138019_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpg

Historia

Tidigt 1990-tal

MDCI väljer Bahrain som sitt regionala nav för att tjäna ledarskapsutbildningen för Arabias karriärproffs och ledare i alla sektorer.

1993

MDCI lanserar det första MBA-programmet för distansutbildning i regionen med Storbritanniens Hull University från baser i Dubai och Bahrain.

1995

MDCI godkänd som den första MBA-leverantören för Saudi Aramco och levererar den första MBA på plats i Sultanate of Oman med Storbritanniens Lincoln University.

1997

MDCI tilldelas Queen's Award for Export in Education.

1998

MDCI startar regionens första doktorsexamen i företagsadministration på plats i GCC med universiteten i Hull och Lincoln.

2000

MDCI levererar första magisterexamen i säkerhetsstudier i GCC med Storbritanniens University of Reading.

Tidigt 2000-tal

MDCI startar programmet Advanced Management Development i Bahrain i samarbete med ministeriet för arbetsmarknad och sociala frågor. Samtidigt levererade i samråd med den brittiska militära Attaché Hull MBA-programmet till Sultan of Oman's Armed Force som en del av Al Yamamah Offset Program.

2006

MDCI utsåg de regionala agenterna för University of South Africa.

2015

MDCI levererar doktorsexamen i företagsadministration (DBA) på plats i Bahrain och Oman med Liverpool John Moores University.

2020

Next Generation MBA går live, online, lanserades under den globala CoVid-19 lock-down.

Unleashing Leadership Prowess, mer än 5 000 gånger sedan 1993

Alumni

I Bahrain sedan 1993 har MDCI marknadsfört, stöttat och administrerat leverans på plats av ledarutveckling, grund- och forskarutbildningar från hyllade akademiska institutioner inklusive Storbritanniens ledande universitet som Hull, Reading och Lincoln till mer än 5 000 karriärer proffs.

Ny gener

Multifacetterat tänkande inspirerade designen och tidpunkten för The Next Generation MBA. För det första är 2020 ett aldrig tidigare skådat år som kräver nytt lärande. CMC: s Certificate in Transformational Leadership med examen från York St John går in för att besvara detta på många nivåer. Och vi har en uppfattning om att våra alumner kommer att vara redo att föreslå detta till deras "nästa gen" familjemedlemmar, vänner och team.

ledare

Bara fyra år efter att ha levererat ledningsutveckling, grund- och forskarutbildningsprogram fick MDCI drottningens pris för export i utbildning 1997 som erkände det brittiska företagets ledande roll i Mellanöstern och Afrika. Spola framåt mer än två decennier och MDCI: s program har deltagit av ledare på flera nivåer i flera sektorer, inklusive Ministerial, C-Suite, samt företagare som lockar megaförvärv, sammanslagningar och listor.

Äntligen en MBA som är uppnåelig, ackrediterad, tillgänglig och prisvärd.

Varför spendera minst dubbelt så mycket tid och pengar på att förvärva en MBA när du kan uppnå en UK-ackrediterad examen på 12 månader för under 12 000 USD?

De kvantesprångsmässiga förändringarna de senaste månaderna uppmuntrade vårt team att hitta en ny lösning på MBA. Vi har landat det perfekta programmet för Arabias modiga karriärproffs som söker nya ledarskapskompetenser vid denna enastående tidpunkt.

Resultatet är The Next Generation MBA.

Din studie avslutas på ett år, kräver ingen grundutbildning och undervisas av brittiska fakulteten i viken och / eller lever online, vilket ytterligare sänker kostnaderna.

Varför välja MDCI?

Vi tror inte på hinder för framgång.

Detta är den mest tillgängliga MBA i regionen.

Ingen grad behövs.

  • Din erfaren affärsupplevelse kan få dig ombord.
  • Ta de första sex månaderna för att få ett professionellt certifikat inom Transformational Leadership.
  • Sänk ner kostnader och resor, delta i viken och / eller få tillgång till klassrummet, leva online.
  • Helgleverans som passar runt ditt arbete och din familj.

Vår kärlek till Arabien

I mer än trettio år har MDCI hjälpt studenter i Mellanöstern och Afrika att nå verklig potential och uppnå karriärambitioner. MDCI: s studenter är en mottagare av Queen's Award for Export in Education och toppar 5 000 studenter - över ledande organisationer som Batelco, Saudi Aramco, Al Marai, Gulf Air, Qatar Petroleum, RasGas, PDO och Omantel.

Platser

Manama

Address
MDCI - Management Development Centre
Manama, Capital Governorate, Bahrain

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium