ESSEC Global MBA

ESSEC Business School

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

<span Translate="no">ESSEC</span> Global MBA

ESSEC Business School

Designad för att katapultera din karriär

Att vara affärskunnande på din hemtork är inte längre tillräckligt. För att lyckas i dagens snabbväxande näringsliv är globala perspektiv och interkulturella kompetenser avgörande. ESSEC Global MBA syftar till att hjälpa dig att utveckla dina kreativitets- och problemlösningsförmåga i en mångkulturell sammanhang, i mycket olika affärsmiljöer och inom ett antal specialiserade områden.

ESSEC Global MBA är en heltid MBA, som erbjuder fem majors med övergripande tonvikt på internationella marknader. Den digitala påverkan som alla företag idag upplever kommer att vara starkt närvarande i programmet vilket ger den en unik struktur.

Du kommer att fokusera på grundläggande affärskoncept genom starka akademiska och innovativa inlärningsmetoder. Du kommer också att dra nytta av nedsänkning i verkliga projekt och affärssituationer genom fältresor och företagsbesök, vilket ger dig de färdigheter som krävs för att lyckas landa ditt framtida drömjobb.

Programstruktur

Under året kommer du att få en solid grund i kärnverksamhetskoncept, ha möjlighet att specialisera sig på ett visst område, i den mångkulturella miljön som tillhandahålls av ett av våra campus i Frankrike eller i Singapore. Kärnkurser tas av alla studenter tillsammans medan under valfria kurser kan du vara i klass med studenter från andra program. Under året går eleverna vidare genom kontinuerlig personlig och professionell utvecklingsverksamhet som mentorskap, nätverk, förberedelse av CV, intervjuer, placeringar och så vidare.

ESSEC Global MBA-programmet erbjuder fem majors:

  • 3 kan göras på ESSEC : s campus i Frankrike
  • 1 på ESSEC Asia-Pacific (Singapore)
  • 1 på båda ESSEC : s campus i Frankrike och Singapore

Vad gör programmet unikt?

ESSEC : s världsklass internationella fakultet

Du kommer att ha privilegiet att bli undervisad av ESSEC världsberömda fakultet, bestående av mer än 135 personer som representerar 35 nationaliteter och världens mest prestigefyllda institutioner. Programmet är beroende av internationella professorer som är experter inom sina enskilda områden och kommer att berika erfarenheten genom fallstudier som drabbar var och en av sektorerna.

Mentorprogram

Du kommer att vara kopplad till en erfaren chef i din intressebransch som tjänar som mentor under hela året. Mentorns roll är att ge insikt om karriärmöjligheter och möjligheter inom ditt område, samt stöd för att definiera dina professionella ambitioner och bygga nätverk.

Majors anchored i ESSEC Centers of Excellence

ESSEC Global MBA tillåter studenter från olika majors att dra nytta av forskning, nätverk och resurser från olika företagsstolar, forskningscentrum och centra of excellence. Du kommer att få exponering för och engagemang i den djupa kompetensen och kunskapsbasen för de berörda fakulteterna. De erbjuder strategier för att förstå framtida utmaningar och styra utvecklingen av partnerskap. ESSEC : s spetskompetens går in i kompetenscentra i realtid och förstärker sin roll som inkubatorer för innovationsinlärning. För ESSEC samarbetspartners representerar de laboratorier där idéer kan testas och utvärderas i ett "intrapreneurial" sammanhang.

Ledarskapsträning

För att påbörja din MBA-resa i teambyggnadens ånd, kommer du att fördjupa dig i en extrem ledarskapsutbildningssituation garanterad att testa dina antaganden och uppfattningar om dig själv och dina kamrater. Läs om tidigare elevernas erfarenheter på bloggen. För studenter på Frankrike Campus sker detta i den franska militärskolan St Cyr Coëtquidan. För deltagare på Asien-Stillahavsområdet, sker detta på Hotel Orangutan.

Digitalveckekonkurrens

ESSEC Global MBA förbereder dig verkligen för "Digital Transformation" och de tekniska innovationer som fortsätter att förvandla vår värld av arbete. Under ESSEC Digital Week-tävlingen kommer du att arbeta i blandade lag på ett konsultprojekt för verkliga företag om en "digital utmaning" och presentera ett professionellt förslag i slutet av veckan framför en panel av företrädare för företagen.

International Field Trip

Internationella fältresor gör det möjligt för dig att förstå samtida affärsutmaningar i olika socioekonomiska och kulturella sammanhang. Under andra terminen kommer du att starta en veckelång fälttur, vars plats ändras år till år. Denna fälttur är en blandning av kulturella och professionella aktiviteter för att hjälpa dig att utforska hur verksamheten bedrivs i en annan del av världen. Under denna resa kommer du att slutföra ett industrins fokuserat forskningsprojekt, besöka företag och träffa lokala ESSEC alumner. Tidigare resor har gjorts till Kina, Sydafrika, Ryssland, Hongkong, Dubai, Italien ...

Capstone Consulting Field Project

Detta slutliga projekt är speciellt utformat för att ge dig praktisk erfarenhet av att arbeta med ett team på ett verkligt affärsproblem, så att du kan ansöka och visa dina nyförvärvade färdigheter och kunskaper. Beroende på din majoritet kan projektet ta form av en case-tävling eller konsultuppdrag om viktiga och strategiska ämnen som definieras i samarbete med sponsorföretag. Det är centrerat på en tre till fyra veckors lång fakultetsledare som ledde till nedsänkning, som kulminerade i en slutlig skriftlig rapport och presentation, avslutad under toppstensseminariet.

Har jag den profil som passar?

Global MBA är utformad för potentiella proffs som vill göra ett karriärsteg.

  • Är du motiverad att spåra din karriär internationellt genom att få relevanta kunskaper och nätverk?
  • Vill du gå vidare till nästa ledningsnivå, starta ditt eget företag eller förbättra dina befintliga affärsförmåga?
  • Har du kvalitet på forskarutbildning?
  • Har du ett konkurrenskraftigt GMAT-poäng och en avancerad nivå på engelska?
Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska


Senast uppdaterad June 12, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Varaktighet
1 år
Heltid
Price
Pris
45,000 EUR
Information
Deadline
Juli 1, 2018
Locations
Frankrike - Cergy, Île-de-France
Startdatum: Sept. 2018
Sista anmälningsdag Juli 1, 2018
Slutdatum Kontakt Skolan
Singapore - Singapore
Startdatum: Sept. 2018
Sista anmälningsdag Juli 1, 2018
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2018
Frankrike - Cergy, Île-de-France
Sista anmälningsdag Juli 1, 2018
Slutdatum Kontakt Skolan
Singapore - Singapore
Sista anmälningsdag Juli 1, 2018
Slutdatum Kontakt Skolan
Price
Undervisning för ESSEC Global MBA beror på campusval
Videoklipp

Start of the school year for participants of the new ESSEC Global MBA

Digital Week Competition for the ESSEC Global MBA

ESSEC Global MBA : Leadership training at Saint-Cyr Coëtquidan