Keystone logo

125 MBA Program i Företagsekonomi Företagsledning 2024

Filter

Filter

  • MBA
  • Företagsekonomi
  • Företagsledning
Studiefält
  • Företagsekonomi (125)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

MBA Program i Företagsekonomi Företagsledning

En Master of Business Administration är en avancerad examen tilldelad personer som bedriver högre utbildning i företagsledning. Operationer, redovisning, ekonomi och marknadsföring omfattas vanligtvis i MBA-programmet.

Vad är en MBA i företagsledning? Kurser som erbjuds inom detta program syftar i allmänhet till att utveckla elevernas förståelse av den globala affärsmiljön och hur chefer, chefer och företagare fattar verkställande beslut. En stark tonvikt kan läggas på ledarskaps- och affärsutveckling, och instruktörer kan sträva efter att ge studenterna möjlighet att tänka på sina fötter och utveckla effektiva lösningar på tidskänsliga problem med liten information. Studier kan omfatta strategisk marknadsföring, affärsprocesser, strategiarbete, innovation och tvärkulturellt ledarskap.

Personer i programmet går ofta bort med många beundransvärda egenskaper och färdigheter, som starka analytiska och ledarskapsförmågor, kunskaper som kommer att tjäna dem bra i alla lägen i livet. Dessutom visar akademiker vanligtvis initiativ, disciplin och en systematisk förståelse för globala ekonomier.

Kostnaden för en MBA i företagsledning kan variera kraftigt från universitet till universitet. Eftersom priset i stor utsträckning är beroende av plats och programmets varaktighet ska studenterna göra sin forskning innan de ansöker om ett program.

Gemensamma roller för innehavare av denna magisterexamen inkluderar finansanalytiker, affärsanalytiker, revisor, bankir, dataanalytiker och VD. Några mindre vanliga men lika lukrativa positioner kan innefatta marknadschef, riskchef, börsmäklare, försäljningschef, operationsforskare och hållbarhetskonsult. Det stora med en examen i verksamheten är att den kan bana väg för många spännande karriärer inom flera branscher och sektorer.

Många universitet erbjuder ett program för företagsledning, och där en student bestämmer sig för att gå till skolan beror allt på hans eller hennes plats, budget och schema. Online klasser är praktiska för dem som arbetar och som har familjer att ta hand om. Om du är redo att komma igång, leta efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.