Keystone logo
Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Introduktion

En kort introduktion av ZUEL

Zhongnan Universitetet för ekonomi och juridik, ett universitet för humaniora och samhällsvetenskap med ekonomi, management och juridik som tre kärn discipliner, samordnas med fem andra discipliner inklusive litteratur, historia, filosofi, vetenskap och teknik, är en institution för högre utbildning direkt under undervisningsministeriet och en av de högskolor som sponsras av "211-projektet" samt en av de viktigaste universiteten i "985-projektet" Fördel Disciplin Innovation Platform. Universitetet har två campus-South Lake Campus och Shouyi Campus, med fd väsen ligger bredvid den vackra South Lake och den senare nära den berömda historiska platsen i staden Wuhan, den Yellow Crane Tower.

(1) Fast Historical Foundation

Institutionens föregångare, Zhongyuan universitet, grundades av Zhongyuan presidium Centralkommittén i Kinas kommunistiska parti med Deng Xiaoping som första sekreterare och den andra sekreterare Chen Yi som direktör för den förberedande kommittén. År 1953, under omstruktureringen av nationella institutioner för högre utbildning, var Zhongnan Institute of Finance and Economics och Zhongnan Institutet för politik och juridik grundade respektive, baserat på Institutet för finans och ekonomi och Institutet för politik och juridik i Zhongyuan universitet, integrera program i ekonomi och förvaltning och Institutioner i Politik och juridik för Sun Yat-Sen University, Jinan University, Guangxi University, Hunan universitet, Henan universitet etc i de sex provinser i centrala södra Kina. År 1958 var Zhongnan Institute of Finance and Economics, Zhongnan Institutet för politik och juridik, Zhongnan politiska kadrer "Training School och juridiska institutionen för Wuhan University kombineras till Hubei University. År 1971 var Hubei University bytt namn till Hubei yrkesskola för finans och ekonomi.

I Jan.1978 ades ovannämnda skolan bytt namn till Hubei Institutet för finans och ekonomi med godkännande av Hubei Provincial regeringen och det var med på listan över den första omgången av lärosäten som fick tillstånd att anmäla studenter och doktorander nationellt. I januari 1979, med godkännande av det statliga rådet, Hubei Institute of Finance and Economics placerades under överinseende av både finansministeriet och Hubei-provinsen, med den förstnämnda tar ledningen. I december 1984, baserat på juridiska institutionen för Hubei Institute of Finance and Economics, Zhongnan Institutet för politik och juridik restaurerades under ledning av justitieministeriet. I september 1985, var Hubei Institute of Finance and Economics omdöpt Zhongnan University of Finance and Economics. Deng Xiaoping inskrivet namnet på universitetet i personen. I februari 2000, efter godkännande av statsrådet i Kina, Zhongnan University of Finance and Economics och Zhongnan Institutet för politik och juridik ihop till ett-Zhongnan Universitetet för ekonomi och juridik, vilket grundades officiellt den 26 maj 2000. För mer information, se Figur 2-1 Utvecklingen av ZUEL. Sedan samgåendet har institutionen gjort stora framsteg inom infrastruktur, fakultet, forskning och service till samhället. I september 2005, ZUEL blev en av de högskolor som sponsras av "211-projektet". I okt 2012 undertecknade undervisningsministeriet, finansministeriet, och Hubei Provincial regeringen gemensamt avtal om att samarbeta konstruera universitetet.

(2) högt kvalificerade lärare Team

Universitetet består av 20 skolor, till exempel MBA School, Handelshögskolan, Högskolan för Business Administration, School of Accounting (inklusive MPAcc Center), Högskolan för finans och beskattning, School of Finance, Högskolan för Lag och Förvaltningshögskolan (inklusive MPA centrum), etc. Det har mer än 20 administrativa organ, såsom University Office, Human Resource Office, utveckling och byggnadskontoret, undervisningen frågor Office, den vetenskapliga Research Office, Internationella Communication Office, finans- och Accounting Office, informations Kansli , den logistikbyrån, Career Planning Guidance Office, etc. Den har också mer än 10 organ under dess direkta ledning, såsom bibliotek, File Kansli, Experimental Teaching Centre Ekonomi, den Rättsvetenskap Experimentell Teaching Centre, etc.

Det finns en heltid Lärare och administrativ personal på 2.600 medlemmar vid ZUEL, inklusive 1.600 lärare, av vilka det finns mer än 200 professorer, 500 docenter och 160 doktorander handledare. Den har en grupp av lärda, som har fått prestige i den akademiska världen för humaniora och samhällsvetenskap, både hemma och utomlands. Av denna grupp finns det en professor som är i Cheung Kong Scholars Programme och nitton professorer som är i Chu Tian Scholars Programme. Fyrtiosju lärare njuta av särskilda statliga bidrag från statsrådet, medan tretton andra lärare har särskilda statsbidrag från Hubeiprovinsen, och trettiotvå lärare fick titeln "Unga experter i Hubei-provinsen med framstående Bidrag". Eftersom den tionde femårsplanen, har två lärare tilldelats som "Excellent Unga lärare" av undervisningsministeriet; nio lärare har varit i Unga Lärare Aid Plan, som sponsras av undervisningsministeriet; tjugofyra lärare har varit i New Century Utmärkta Talents Aid Plan för undervisningsministeriet; fyra lärare har varit medlemmar av New Century Hundra tusen Tio tusen talenter Projekt Kina; en lärare har varit i Cross-Century 111 Talents Projekt i Hubei-provinsen; och trettio lärare har varit medlemmar i New Century högnivå Talanger Projekt i Hubei-provinsen. Sedan 2000 har mer än 800 viktiga forskningsprojekt vid staten och provinsnivå åstadkommits genom ZUEL lärare, bland vilka 200 var projekt av National Social Science Fund, National Natural Science Fund och viktiga projekt av undervisningsministeriet; och 600 var sponsrade av undervisningsministeriet, finansministeriet och justitieministeriet. Mer än 20.000 forskningsresultat har uppnåtts, inklusive över 900 monografier, över 1000 läroböcker, och över 17.000 avhandlingar, varav över 600 publicerades i främmande länder.

(3) Komplett utbildningsverksamhet

ZUEL har mer än 20.000 heltidsstudenter, mer än 6000 doktorander, 900 doktorsexamen och 9.000 vuxenutbildning studenter, och enrolls mer än 400 utländska studenter varje år också. Här finns tre kärn discipliner, nämligen ekonomi, juridik, ekonomi. Disciplin integration, konkurrenskraftiga discipliner, kvalitet majors, flaggskeppskurser, utarbeta läroböcker, och kapabla lärare kombineras för att skapa en sund utbildningssystem. Hittills har ZUEL varit i den experimentella programmet för Undergraduates 'Innovation i tre år.

(4) Utmärkt undervisningens kvalitet

Universitetet fäster stor vikt vid kvaliteten på undervisningen. Det formar utbildningen filosofi featuring "Student-orienterad undervisning", "Total Quality Control", "Special konkurrenskraft", och "samordnad utveckling" genom att följa principen om "Talang främjande först". Under tiden det belyser sina fördelar i att främja talanger "Innovativ, integrerad och International". Till exempel ger universitetet studenter med följande kurser som representerar dess särdrag, engelska lag, journalistik Juridiska, journalistik i nationalekonomi, rättsliga Redovisning, ekonomisk etik, Economics of Law, ekonomiska utredningar, för att nämna några. Det också nationellt initierat följande tre offentliga compulsories: "Fundamentals of Economics", "Fundamentals of Law" och "Fundamentals of Management" för att driva integration och fusion av de tre centrala ämnesområden. Som en av de största grunderna för att odla ekonomiska och finansiella talanger, ärvde universitetet och fortsatte sina fina traditioner och hålls reformering i det förflutna mer än ett halvt sekel, och därmed forma begreppet "Running Första Grade Utbildning med särdrag" och läget av talang främja därefter. Som ett resultat, är kärnan konkurrenskraft studenter finslipat. Sysselsättningsgraden för studenter håller ranking topp nationellt med arbeten av högre rang.

(5) Aktivt Social service

Med envishet kombinera vetenskaplig forskning med byggandet av modernisering, ZUEL ger full spela till tre funktioner, nämligen vägledning funktion filosofi och samhällsvetenskap, konsultfunktion många forskningsarbeten och servicefunktion som erbjuds av lärare. ZUEL har formulerat strategin för "Dubbelorientering" (som betyder strävan teoretiska insatser inom grundforskning och verkliga marknadsföring i tillämpad forskning) och begreppet "Nationell vision med Hubei fokus, aktivt deltagande med särdrag". Vägledd av strategin, ZUEL, dra nytta av dess enastående discipliner, strävar efter att bygga upp en tankesmedja inom ekonomi och juridik, skapa en intellektuell tjänst Logo kompatibel med den nationella strategin för "The Rise of Central China" i 21: a århundradet ". Som ett resultat kommer ZUEL äntligen möjligt för sig att erbjuda kraftfull intellektuell stöd för främjande av nationell strategi för immateriella rättigheter, byggande av lag och utveckling av ekonomin.

(6) Snabbare Utveckling av internationalisering.

I internationella akademiska utbyten, har ZUEL utvecklat globalt forskningssamarbete och akademiskt utbyte relationer med universitet och forskningsinstitut i mer än tjugo länder och områden i Amerika, Europa, Asien och Oceanien. Universitetet har drivit gemensamma program av Visual Communication Design (orientering Animation och spel) och Filmvetenskap (orientering Bild innehåll) med Dongseo University i Korea. Det har grundat Konfuciusinstitutet i State University of New York på Stony Brook (SBU), och har program för utbytesstudenter med Lunds universitet, Université de Cergy-Pontoise i Frankrike, Calais Hög Business School i Frankrike, Université Jean Moulin- Lyon i Frankrike, ESC Saint-Etienne i Frankrike, Oita University i Japan, och SBU. Universitetet har gemensamma program med Cardiff University och University of Glasgow i Storbritannien, University of West Georgia i USA, Canterbury University of New Zeeland och Curtin University of Australia. De utländska studenterna kommer från mer än 70 länder. Universitetet registrerar årligen mer än 400 internationella studenter. För att bredda den internationella vision av lärare och förbättra sin forskningskompetens, har universitetet varit att genomföra "Million Project" (tilldela 1 miljon yuan per år) för att sponsra de unga ryggraden lärare att ta emot utländska utbildning. Under 2007-2012 har 153 lärare som skickas för utomeuropeiska förbättring för vistelsen på 6-24 månader. Under de senaste åren, universitetet, under tiden, intensifieras föra i utmärkt utomlands fakultet. Numera finns är också mer än 60 lärare som erhållits doktorsexamen från utländska universitet.

(7) Utmärkt skolgång Villkor

Universitetet, som täcker en yta på mer än 461 hektar med bostäder yta på mer än 1.110.000 kvadratmeter, är en av de 100 universitet i Kina, som först är utrustade med intranät. Den är utrustad med bra undervisningslokaler, bland annat multimedia klassrum, laboratorier språk, specialiserade laboratorier, moot domstol och Forensic Science Identification Centre vid Straffrätt skolan, och experiment Centres vid School of Business Administration, School of Accounting, Skolan för informations- och Säkerhet Engineering, och skolan för journalistik och masskommunikation, etc. Biblioteket har mer än 3 miljoner volymer av böcker, mer än 2,8 miljoner e-böcker, och årtionden av databaser för facklitteratur med sök- och hel-text använda funktioner.

Under de senaste mer än 60 år sedan starten, universitetet, fast vid sitt motto "Lärt, Rational, dygdig, och hängiven" och utföra sin pedagogiska filosofi "Self-odling, integritet, innovation och perfektion", successivt visade sig cirka 300.000 akademiker i alla nivåer för landet. De är mycket erkända och prisade inom deras samhälle för sin höga kaliber och utmärkta kvaliteter i olika majors och grader. Många av dessa akademiker har blivit höga regeringstjänstemän, akademiska eliten, och affärsmagnat.

År 2013 var följden av universitetets ledning successivt klar. Det nya målet är satt enligt följande: "att bygga en första-klass forskningsinriktade universitet humaniora och samhällsvetenskap med särdrag". Det förväntas att förverkliga samordnad utveckling av multi discipliner med att bevara fördelarna i tre centrala ämnesområden-ekonomi, juridik och förvaltning. Under de senaste åren, enligt den övergripande nationella utbyggnaden av undervisningsministeriet, ger universitetet högsta prioritet till utvecklingen av yrkes Master Programmes inklusive MBA och EMBA. Det förväntas att under de närmaste fem åren kommer den totala inskrivningen av de professionella Masterstudenter tar upp 50% av den totala. Universitetet har gjort gynnsam politik för professionella masterprogram i termer av inskrivning plan, praktik och praktik, fakultet urval, och ekonomiskt stöd.

Status för MBA skolan

ZUEL var bland den andra omgången av universiteten i Kina för att erbjuda MBA-program under 1994; och 2002 var det en av första omgången av universitet i Kina för att erbjuda EMBA programmet. ZUEL har fäst stor vikt vid sin MBA-utbildning och som sådan, lägga fram riktlinjer om "Att utveckla MBA-utbildning med hela institutionen stöd". Sedan år 2000, ZUEL inrättat MBA Education Center, ger det en skolan status. Under 2004 bygger på den framgångsrika driften av centrum, ZUEL grundade MBA Skolan och bemyndigade att det enda skola som erbjuder MBA och EMBA program. Som en handelshögskola i ett universitet som specialiserat sig på finans och ekonomi, kör det till MBA-utbildning genom att insistera på företräda egenskaper och fördelar med dess finansiella och juridiska discipliner.

MBA School, ansvarig för undervisning, forskning och förvaltning, har inrättat MBA Office, Financial Office, MBA Programkontoret, EMBA Programkontoret, EDP Programkontoret, Career Development Office, Alumni serviceavdelning, International Växlingskontor, International Accreditation Office , 19 Öppna Undervisning Sektioner och tre forskningscentra inklusive Centrum för jämförande forskning av kinesiska och utländska MBA utbildning, "Chinese Finance" Förvaltning Fall Research Centre och Centrum för Corporation Value Research.

Skolan erbjuder för närvarande en heltid MBA-program, en deltid MBA-program, en deltid EMBA-programmet och en icke-graders EDP programmet. Skolan är utrustad med oberoende faciliteter, inklusive klassrum, referens rum, studentlägenheter och så vidare, exklusivt för MBA och EMBA studenter. I slutet av 2013 hade skolan ges MBA grader på mer än 2500 elever och EMBA grader på mer än 1500 studenter.

Efter mer än 20 års prospektering och utveckling, rykte och värde för skolan har varit allmänt erkänd av samhället. I december 2009, Prof. Wang Haisu, fd dekanus vid skolan, belönades "National Outstanding administratör för MBA utbildning". Enligt 2012 MBA utbildning och sysselsättningsriktlinje utfärdats av QS (Quacquarelli Symonds) i Storbritannien, den totala inskrivningen och akademiker respektive rankas den 8: e och 5: e i Kina. I enlighet med "2013 mest inflytelserika MBA Billboard Kina", utfärdat av tidningen "World Företagare" inom ramen för Världschef Group, EMBA programmet för skolan rankas den 8: e på listan över "mest inflytelserika EMBA program i Kina "och MBA rankas 12: e på listan över" mest inflytelserika MBA program i Kina ". I augusti 2011, MBA Skolan passerade AMBA ackreditering, vilket ytterligare förbättrar arbetsnivå MBA och EMBA program vid universitetet, förbättrar utbildning av hög kvalitet och internationalisering av skolan och dess program. Genom AMBA ackreditering, Handelshögskolan, corporating den avancerade MBA-utbildning standard med de disciplinära egenskaper universitetet, skapar en ny strategi för MBA-utbildning som är både internationaliserad och djupt rotad i praktiken verksamhet i de kinesiska företag.

Kort introduktion av MBA fakulteten

Från 2010 till 2013 har det totala antalet MBA Högskolans MBA och EMBA kurslärare och examens handledare nått 227. Bland dem, 173 lärare tjänar som kurslärare och examens handledare i MBA-program, medan 122 är i EMBA program. Vissa lärare arbetar för båda programmen. Det finns 5 heltidsanställda lärare i MBA skolan och 44 lärare från utanför institutionen, resten är lärare från andra skolor i ZUEL. Skolan förvaltar lärare genom de öppna undervisningssektionerna. Från tabell 1 till 2, är högsta grader och yrkestitlar för de lärare listade. Tabell 3 och 4 är listor över MBA och EMBA kärn lärare.

Nationella Experimentell Undervisning Centre Ekonomi

Universitetet har en "National Experimentell Teaching Centre of Economics och förvaltning". Den innehåller ett Ekonomisk Förvaltning Undervisning Research Institute och över sexton laboratorier, inklusive finans och beskattning, offentlig ekonomi, makroekonomisk analys, Bank och värdepapper, finansiell ingenjörs, investeringar och projekt, försäkring och försäkringstekniska, tillämpad statistik, Elektronisk beräkning, Manuell Labour, E- handel, omfattande simulering, Modern logistik, Merchandising och vetenskap för teknik, UFIDA och Kingdee ERP laboratorier. Den totala ytan av de laboratorier är ca 3860 kvadratmeter. Den har 1899 uppsättningar av apparater och anordningar som värderas till RMB 15 miljoner och sexton sviter av mjukvara. Centret åtar undervisning, experiment och praktik aktiviteter för studerande i relevanta kurser såsom e-handel, Business administration, personalförvaltning, logistik, marknadsföring och internationell ekonomi och handel. Centret är öppet för all personal och studenter inom institutionen, ger öppen stil experiment.

Företagsekonomi Experimentell Center

År 2013, anpassar sig till informinization av MBA-utbildning och distansutbildning MBA-utbildning, investerade skolan mer än 3 miljoner yuan för att bygga "Företagsekonomi Experimental Teaching Centre" för att tillfredsställa IT-orienterad och avlägsna undervisning. Oracle och HAND Enterprise Solutions Co, Ltd, ett nationellt privilegierad IT konsultbolag, samar konstruerar Lab med skolan. ERP programvara för Oracle är installerad för samarbete utveckla "Simulerad Omfattande hantering Experimental Course".

Informationsteknologi Support

Som en av de första 100 universitet i Kina för att utveckla sitt intranät, erbjuder ZUEL en stabil och snabb intranät service till studenter i varje sovsal, ge alla elever att söka upp hittills akademiska resurser i tid och bekvämt sätt. Alla eleverna i universitetet kan inte bara besöka bibliotekets akademiska resurser eller e-databaser på campus men också kan ha en avlägsen besök av kontonummer.

MBA School, genom att utnyttja informationstekniken, har byggt följande plattformar, såsom Financial Management Platform, MBA Omfattande Management Platform, EMBA lärplattform, Student Online Communication Platform, Student Learning Platform, Alumni Service Platform, etc. Skolan har också utrustat sina klassrum och bibliotek med IT-resurser för att ge effektiv administrativ service och bekväm lärande och kommunikation mellan lärare och studenter.

Platser

 • Wuhan

  182# Nanhu Avenue, East Lake High-tech Development Zone

  • Wuhan

   SHOUYI Campus: 114 Wuluo Road , 430060, Wuhan

   Frågor