Keystone logo
Al Yamamah University

Al Yamamah University

Al Yamamah University

Introduktion

om YU

Al Yamamah universitet (YU) grundades i maj 2001 som ett enda kollegium av Al-Khudair familj. Detta markerade sin andra stora bidrag till utbildning i Saudiarabien, har banat väg för fastställandet av de första privata skolor i Riyadh 1957. Auktoriserad som en institution för högre utbildning av ministeriet för högre utbildning, Al Yamamah College öppnade sina dörrar för manliga studenter i september 2004 och kvinnliga studenter i september 2006. Under 2008 beskyddare av de två heliga moskéerna, kung Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, må Allah skydda honom, utfärdade ett kungligt dekret om godkännande av förhöjning av Al Yamamah College till universitetsstatus, att resultatet av åtta års planering och hårt arbete upprätta en distinkt, modern Saudi läroanstalt som ger både grund- och forskarutbildningen. Sedan starten har universitetet etablerat sig i spetsen för konkurrensen mellan privata högre utbildningsinstitutioner i Sverige med hjälp av engelska som ett medium för undervisning.

Al-Yamamah universitet ligger norr om Riyadh, på Al-Qassim Highway, och upptar en yta på 160.000 kvadratmeter. Den är konstruerad i enlighet med de senaste standarderna för utbildningsinstitutioner. De män campus består av centrala akademiska byggnaden, den stora auditorium, huvudbiblioteket, elevernas lounge, idrottsförening och en moské. Dessutom, från starten, Al-Yamamah universitet har åtagit sig att tillhandahålla kvinnliga studenter med utbildningsmöjligheter som förbereder dem för deras viktiga roll i den framväxande Saudi arbetsmarknaden. Kvinnornas campus är frukten av detta åtagande, med en state-of-the-art campus med moderna faciliteter - både akademiska och fritids - som är helt likvärdiga med dem haft på män campus. Byggt till en total kostnad på 300 miljoner Saudi riyal (ca US $ 80 miljoner), ger universitetets ultramoderna campus state-of-the-art faciliteter och innovativa instruktions design och läroplaner som erbjuds av lärare från hela världen.

Sedan starten har Al Yamamah College (nu Al Yamamah universitet) insåg den nyckelroll som det engelska språket spelar i dagens värld av verksamhet, kunskap och teknik och har tagit ett strategiskt beslut att erbjuda sina program på engelska. Med detta i åtanke, YU startat ett långvarigt samarbete med USA-baserade Inter Language Centers för att ge det engelska språket förberedelse program för Al Yamamah studenter. Efter projektbaserade, student centrerad strategi och med en högt kvalificerad lärare, har Saudi Inter Language Centers (SILC) gett Orientering engelska språkprogram sedan 2004 att ge de studerande med det engelska språket och andra akademiska färdigheter de behöver för att lyckas i akademiska sammanhang på YU och utanför.

Al Yamamah universitet erbjuder grund- och forskarutbildning i tre högskolor: College of Business Administration (COBA), College of Computer & Information Systems (CCIS) och College of Engineering och arkitektur (CEA).

Affärsidé

Al Yamamah universitet ger akademisk undervisning och yrkesutbildning av högsta standard som ger till sina studenter ett livslångt engagemang för lärande och självutveckling, samtidigt som kommande generationer att forma en framtid som kännetecknas av en positiv social och ekonomisk utveckling

VISION

Al Yamamah universitet strävar efter att vara den främsta Saudi läroanstalt kända för sin effektiva framställning av kreativa och företagande proffs som är genomgående i hög efterfrågan av ledande offentliga och privata organisationer.

universitet Värden

Trohet mot vår religiösa, etiska och kulturella arvet Stöd och uppmuntran av vetenskaplig forskning Kreativitet, innovation och engagemang för kvalitet Professionalism och engagemang för ständig förbättring Trovärdighet och lagarbete Genomskinlighet

universitets Kännetecken

Ett lärosäte som kännetecknas av intellektuell stringens och åtagit sig att utbyggnaden av kunskap, erbjuder program för undervisning och praktik i yrkesgrenar kritiska behov Engelska som undervisningsspråk som ger förbättrad tillgång till globala kunskapskällor samtidigt utveckla efterfrågade kommunikationsförmågan och mycket överförbara yrkesskicklighet Al Yamamah universitet utvecklar och vårdar partnerskap med ledande utbildnings- och forskningsinstitutioner för att uppmuntra lärare och studentutbyte och överföring av kunskap och expertis aktivt Åtagit sig att uppnå nationella, regionala och internationella standarder för kvalitet, vilket framgår av institutionella och specialiserade program ackreditering Arbetar för att etablera starka band med viktiga företrädare för industri- och tjänstesektorerna i syfte att identifiera och svara på deras nya behov Syftar till att rekrytera högt kvalificerade internationella lärare och personal med akademiska meriter från erkända ledande lärosäten Vi utsätter våra program och läroplaner för fortlöpande översyn, se till att de återspeglar den nuvarande state of the art i sina olika discipliner och samtidigt vara redo att expandera läroplaner eller utveckla nya program på grundnivå och avancerad nivå som svar på samhällsbehov Omfattande tillämpning av kvalitetssäkrings normer och principer inom alla områden Uppmuntra vetenskaplig forskning med särskild ansökan till gemenskap utvecklingsbehov

Platser

  • Riyadh

    P.O. Box 45180 , 11512, Riyadh

    Frågor