Keystone logo
WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business

WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business

WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business

Introduktion

Wien University of Economics and Business

 • WU Executive Academy, handelshögskolan vid Wien University of Economics and Business (WU), tillför mer än 100 års erfarenhet och ett utmärkt rykte till området för executive education
 • Financial Times Executive MBA Ranking och olika andra rankningar rankar oss konsekvent bland de bästa universiteten i Europa.
 • Dessutom är vi trippelackrediterade av de ledande institutionerna. Mindre än 1 % av handelshögskolorna i världen har kvalitetsnivåer erkända av de tre största handelshögskolornas ackrediteringsorganisationer: AMBA (Association of MBA) , AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) och EQUIS (European Quality Improvement System) av European Foundation of Management.
 • Som universitet är vi oberoende, medvetna om vårt ansvar gentemot samhället och engagerade i vetenskaplig integritet.

För att se aktuella prestationer från WU Executive Academy, gå till: https://executiveacademy.at/en/university/accreditation-rankings

Wien - i hjärtat av Europa

Kombinationen av hög livskvalitet, rik historia, kultur och natur i Wien är unik.

Dessutom ligger Wien i en av världens mest beboeliga städer, lätt att nå och ett viktigt nav för internationella organisationer och företag.

Internationell mångfald inom fakultet och studenter

I våra program samlar vi

 • kända professorer från toppuniversitet runt om i världen
 • toppchefer och experter från ledande företag

för att förse dig med de senaste vetenskapliga rönen samt praktisk kunskap om hur tillämplig i ditt jobb.

Under din MBA kommer du att etablera ett oerhört värdefullt nätverk med dina klasskamrater, som kommer från många olika nationaliteter, branscher och funktioner. Dessutom får du tillgång till den kraftfulla WU Executive Club som består av 5 000 studenter och alumner från 100 nationer.

Dessutom kommer våra internationella fördjupningar att göra det möjligt för dig att övervinna kulturella barriärer och uppleva affärspraxis i olika länder.

På WU Executive Academy strävar vi efter att ge dig kunskap om hur du lyckas i kombination med ansvarsfullt ledarskap.

Våra MBA är på deltid med blockerade helgmoduler och ger dig affärskunskap, ledarskapsförmåga och erbjuder expertis inom en vald funktion eller bransch.

Du kommer att utöka din expertis när du gör en MBA. Men en MBA går utöver teori. Det är en fantastisk resa. Du vidgar din horisont genom att utbyta idéer och du utvecklas som individ när du:

 • öka självförtroendet
 • professionell och personlig utveckling
 • förbättra dina ledaregenskaper
 • få praktisk kunskap om hur användbart i ditt jobb
 • bättre förstå andra avdelningar och branscher

Statistik

Eftersom våra siffror ändras regelbundet rekommenderar vi att du tar en kort titt på vår hemsida: https://executiveacademy.at/en

  Campus funktioner

  Vårt moderna campus i hjärtat av Europa är:

  • ligger nära centrum i en av världens mest beboeliga städer
  • lätt att nå med kollektivtrafik
  • ligger direkt intill en av Wiens största parker
  • hem för 25 000 studenter och 1 500 lärare
  • bestående av sex individuella byggnadskomplex, ritade av internationellt kända arkitekter

  I denna stimulerande arkitektoniska miljö hittar du idealiska förutsättningar för att lära, forska och arbeta. På Campus WU drar du nytta av den senaste tekniken och infrastrukturen (restauranger, butiker) som är speciellt utformad för ledande utbildning.

   Antagningar

   Vilka krav måste jag uppfylla för att bli antagen till en MBA vid WU Executive Academy

   Om du ansöker kommer vi noga att bedöma din

   • akademisk bakgrund,
   • din arbetslivserfarenhet, och din
   • interpersonell, interkulturell och kommunikationsförmåga.

   Generellt sett förväntar vi oss att du har en gedigen karriärutveckling och engagemang för att ta en MBA bredvid ditt späckade schema.

   Du behöver minst en högskoleexamen (t.ex. kandidatexamen) för våra MBA-program. Dessutom kräver vi en arbetslivserfarenhet på minst 3 år (5 år för Executive MBA) tillsammans med utmärkta kunskaper i programspråket (engelska eller tyska).

   Hur ansöker jag om en MBA vid WU Executive Academy ?

   1. Onlineansökan: För att ansöka om en MBA måste du fylla i vårt ansökningsformulär online och betala ansökningsavgiften på 200 EUR med kreditkort.
   2. Dokumentinlämning: Efter det kommer du att bli ombedd att e-posta alla nödvändiga dokument. Våra programansvariga kontrollerar dem angående tillämpliga antagningskrav.
   3. Antagningsintervju: Om du är en blivande student bjuds du in till en personlig intervju med akademichefen och programledaren.
   4. Antagningsbeslut: Kort efter intervjun får du vårt beslut. Om du blir antagen kommer vi att skicka dig viktiga instruktioner om hur du säkrar din MBA-plats. Vill du ha feedback på din profil innan du startar ansökan? Skicka bara din meritförteckning till [email protected].

   Om du har ytterligare frågor, vänligen överväg våra vanliga frågor här: https://executiveacademy.at/en/information-for/future-students/faq

   Visumkrav

   Studentmångfald är en tillgång för våra MBA-program och vi välkomnar studenter från hela världen. Om du är en icke-EU-medborgare kan du behöva visum för att resa in, bo och arbeta i Österrike. Du hittar detaljerad information för utländska studenter här.

   När en student väl har accepterats till våra program, får en student visumstöd från MBA-programledaren för att delta i moduler i Österrike såväl som i residenset. Vi har en bra erfarenhet av att hjälpa studenter att få visum, så vi föreslår bara att du ansöker och tar nästa steg när du har blivit accepterad. Kontakta oss gärna.

   Stipendier och finansiering

   WU Executive Academy erbjuder ett brett utbud av stipendier och finansieringsalternativ. Upptäck dem här . Stipendier delas ut från fall till fall. Antagningsnämnden beslutar om och i vilken utsträckning ett stipendium ska beviljas genom att utvärdera din:

   • Inlämnade ansökningshandlingar
   • Prestation i antagningsintervjun
   • Potentiellt bidrag till kamratlärande i klassen
   • Ekonomisk situation (intäkter, kostnader för logistik etc.)
   • Ledarskapspotential
   • Analytiska färdigheter
   • Förmåga att arbeta i team
   • Karriärmål och motivation
   • Personliga omständigheter

   Ytterligare behörighetskriterier för varje stipendium finns här .

   Det finns dock flera finansieringsalternativ:

   • arbetsgivarsponsring
   • delbetalningar
   • tidiga fåglar

   Dessutom är våra MBA-kursavgifter helt avdragsgilla för skattebetalare i Österrike. Med våra flexibla betalningssätt kan du fördela avgifterna över flera skatteperioder. Läs mer om tillgängliga ekonomiska fördelar för privatpersoner och företag i Österrike här . Men då skatteavdragsrätten kan variera mycket från person till person rekommenderar vi att du även kontaktar en skatterådgivare eller frågar direkt på skattekontoret.

   Om du är skattebetalare i ett annat land, kontakta din lokala skattemyndighet för information om tillgängliga skatteavdrag.

   Läs mer om detta här: https://executiveacademy.at/en/information-for/future-students/financiering

   Alumnstatistik

   Ranking

   Financial Times Executive MBA Ranking och olika andra rankningar rankar oss konsekvent bland de bästa universiteten i Europa

   Dessutom är vi trippelackrediterade. Mindre än 1 % av handelshögskolorna i världen har kvalitetsnivåer erkända av de tre största handelshögskolornas ackrediteringsorganisationer: AMBA (Association of MBA), AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) och EQUIS (European Quality Improvement System) av European Foundation of Management.

   För att se de aktuella prestationerna från WU Executive Academy gå till: https://executiveacademy.at/en/university/accreditation-rankings

   Ackrediteringar

   EFMD Equis-ackrediteradAMBA-ackrediteradAACSB-ackrediterad

   Studentberättelser

   Platser

   • Vienna

    Welthandelsplatz 1, Building EA, 1020, Vienna

    • Bucharest

     Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca Courtyard Bucharest Floreasca Boulevard Dimitrie Pompeiu 2 A, 020337, Bucharest

     Frågor