Keystone logo
Waseda Business School

Waseda Business School

Waseda Business School

Introduktion

Waseda Business School (WBS) - Graduate School of Business and Finance, en del av

WBS kommer att tilldela de personer som har genomfört ett företagsutbildningsprogram som återspeglar de senaste forskningsrönen, baserat på lämpliga utvärderingsstandarder, och som har förvärvat praktisk expertis och beslutsfattande på hög nivå som företagsledare, graden av Master of Business Administration (MBA), och till dem som har förvärvat avancerad finansiell kunskap och teori baserad på internationella standarder, graden av Master of Science in Finance (MSc in Finance). Vi har tre program som alla genomförs på engelska (vissa kurser finns även på japanska)

WBS kan tillhandahålla en välbalanserad, pedagogisk läroplan genom ett omfattande utbud av valbara kurser, inklusive odling av globala perspektiv och yrkesetik, så att den kan erbjuda en mängd inlärningsmöjligheter i teoretiska och empiriska metoder, såväl som vid tillämpningen därav.

Vårt uppdrag

WBS skapar en dynamisk lärandegemenskap för alla intressenter som en katalysator för att utveckla insiktsfulla och ansvarsfulla globala ledare med handlingskraftig ledningskunskap.

Campus funktioner

Livet på WASEDA

Det finns många sätt att engagera sig och utforska dina intressen på Waseda Business School . I avsnitten nedan kan du lära dig mer om våra elever, de evenemang och traditioner de tycker om och var och hur de bor i Tokyo.

Livet på WASEDA – Waseda Business School (Graduate School of Business and Finance)

Bor i Tokyo

Information om boende och allmänna frågor om det dagliga livet och en omfattande guide för att få ett studentvisum finns på Center for International Educations webbplats.

Tokyo är en rolig, ren, säker, trendig megastad i världsklass med fler trestjärniga Michelinrestauranger än Paris och olika specialitetsbarer som erbjuder de finaste mikrobryggorna, sake och vin. Livskvaliteten i Tokyo är extremt hög och det faktum att japaner har några av de högsta förväntade livslängderna i världen är ingen överraskning.

Tokyo producerar kulturella artefakter som anime och manga som är populära runt om i världen. Men, det finns också ett etos här, fångat i Sophia Coppolas film Lost in Translation, som måste upplevas för att förstås.

Tokyo har ett fantastiskt kollektivtrafiksystem. Så du kan enkelt komma åt museer, konstgallerier, konserter och sportevenemang, sumobrottning och olika kulturfestivaler. Två internationella flygplatser i Tokyo (Haneda och Narita) gör det möjligt att enkelt resa i hela Asien och utanför.

Tokyo är också affärs- och politiska centrum för världens tredje största ekonomi och ett nav som ansluter till resten av Asien. Det är där huvudkontoret ligger för de flesta Fortune 500 japanska företag och de flesta japanska dotterbolag till Fortune 500 multinationella företag. I denna mening är Tokyo i sig som ett levande laboratorium för människor med ett stort intresse för verksamheten. Så det sägs att Tokyo är den perfekta miljön för studenter från hela världen som vill ta en MBA i Asien. Det bästa av allt är att även studenter som inte kan japanska rapporterar att de kan njuta av sitt liv i Tokyo väldigt mycket.

Faciliteter

HyFlex Classroom

Bibliotek

WBS-studenter har tillgång till följande biblioteksfaciliteter. De timmar som anges nedan är de timmar biblioteken har öppet under skolterminen. Se till att kolla öppettiderna under terminsuppehållen.

 • Business Library (10:e våningen, byggnad 11)
  Detta bibliotek tillhandahåller referensmaterial som böcker och tidskrifter inom handel och affärsområden för lärare och doktorander. Vissa material är tillgängliga för utlåning (upp till två föremål åt gången i två veckor).
 • Business Library Referensrum (10:e våningen, byggnad 11)
  Näringslivsbiblioteket har ett tillhörande referensrum med cirka 50 platser för studenter.
 • S. Takata Memorial Research Library (byggnad 2)
  Tillägnad användningen av fakulteten och doktorander inom området samhällsvetenskap, erbjuder S. Takada Memorial Research Library forskningsmaterial samt böcker och tidskrifter på främmande språk. Samlingen, som har totalt mer än 320 000 föremål, är tillgänglig för doktorander för bläddring, utlåning och kopiering, och anläggningen är utrustad med 110 sittplatser. Öppet längre tider än andra bibliotek på campus och även under inträdesprovperioden kommer detta bibliotek att vara mycket användbart för WBS-studenter, särskilt de som vill få tillgång till främmande språkmaterial. För att besöka biblioteket går du in från den södra entrén på sidan som vetter mot byggnad 2 och går sedan upp till 3:e våningen.
 • Studentläsesal (källarplan, byggnad 11)
  Den här anläggningen är i första hand avsedd för studenter från Handelshögskolorna och International Liberal Studies, men doktorander är också välkomna att använda den för att surfa och låna ut.
 • Universitetets hela bibliotekssystem
  Studenter har också tillgång till Centralbiblioteket och de andra biblioteksfaciliteterna på campus.

Introduktion till byggnad 11

Waseda Business School ligger i en av Waseda Universitys nyaste byggnader – Byggnad 11 – på Waseda Campus. Byggnaden färdigställdes 2009 med ekonomiskt stöd från Daiwa Securities Group Inc., ett av de största värdepappersföretagen i Japan. Byggnaden har flera klassrumslayouter och varje klassrum är utrustat med uppdaterad undervisningsteknik.

WBS-studenter tar främst lektioner på 9:e och 11:e våningen. Studenter kan reservera klassrum för gruppstudier när rummen inte används för klasser. Byggnad 11 har många nätverksaccesspunkter som gör det möjligt för studenter att komma åt Waseda Universitys höghastighets trådlösa nätverk.

  Ackrediteringar

  EFMD Equis-ackrediteradAACSB-ackrediterad

  Platser

  • Tokyo

   WASEDA Business School Admissions Office 3rd Floor, Bldg.11 1-6-1 Nishi-Waseda, Shinjuku-ku Tokyo 169-8050 JAPAN, , Tokyo

   • Singapore

    50 Nanyang Ave, Singapore 639798, , Singapore

    Frågor