Keystone logo
Vytautas Magnus University

Vytautas Magnus University

Vytautas Magnus University

Introduktion

Vytautas Magnus University ( VMU ) är ett offentligt universitet som grundades 1922. Ranking i QS World University Rankings i topp 800+ VMU är den enda offentliga institutionen för högre utbildning i Litauen och en av få i regionen där en bred liberal artsutbildning ges. Detta innebär att studenter kan ändra och organisera sitt schema fritt, mindre inom ett område och huvudämne inom ett annat, resa utomlands på internationellt utbyte och göra sig redo för dessa resor genom att ta några av de tillgängliga 30 kurserna i främmande språk.

187172_FOTODREAMAPPLY1.png

VMU arbetar med många universitet och forskare runt om i världen, genomför projekt, utbyte av studenter och anställda och förbättrar vårt studie- och forskningssystem. Det är en internationell och flerspråkig institution som kontinuerligt utvecklar internationella nätverk och interkulturella dialoger, deltar i internationella vetenskapliga, akademiska och sociala projekt, uppmuntrar lärares och studenters rörlighet och främjar dialog och tolerans.

Användbar information för studenter

 • Olika stipendier: täcker studieavgift, för akademiska prestationer, etc.
 • Garanterat boende på Högskolans elevhem första studieåret
 • Månatliga utgifter (uppehälle, transport, mat, etc.) ~ 350 EUR
 • Mentorstödssystem, en mängd olika studentklubbar och organisationer
 • Baltic Summer University (BSU) – en mängd olika sommarskolor att välja mellan

Statistik

  Campus funktioner

  Vytautas Magnus University är en modern miljö av studier och forskning och ett intellektuellt utrymme.

  Universitetet erbjuder studenter att inte bara studera i nya klassrum, moderna laboratorier eller rika bibliotek som ligger i hjärtat av Kaunas, utan också på universitetets campus som bara ligger 20 minuter från stadens centrum.

  Även eleverna kan tillbringa sin fritid på VMU Sportcenter, som öppnades 2021. För att utforska vacker natur i VMU Botaniska trädgård eller för att ta en titt på olika utställningar på VMU Konstcenter.

   Antagningar

   Visumkrav

   Alla internationella studenter som accepteras för examens- eller utbytesstudier, forskningsbesök eller praktik vid Vytautas Magnus University ( VMU ) bör kontrollera vilket migrationsdokument (visum, certifikat, uppehållstillstånd eller inget av dem) som krävs för att få laglig inresa och vistelse i Litauen .

   Stipendier och finansiering

   Vytautas Magnus University söker ambitiösa, intelligenta och begåvade studenter och erbjuder dem olika stipendiemöjligheter för heltidsstudier på kandidat- och magisterexamen.

   Ranking

   QS World University Rankings – #801-1000

   QS Emerging Europe and Central Asia 2022" (QS EECA) – #61

   QS Graduate Employability Ranking – #301-500 #301-500

   Litauens nationella universitetsranking - #3

   Platser

   • Kaunas

    Vytautas Magnus University V. Putvinskio g. 23, LT-44212, Kaunas

   • Vilnius

    Vilnius, Litauen

   Chat with students

   Frågor