Keystone logo
Vlerick Business School

Vlerick Business School

Vlerick Business School

Introduktion

Vlerick Business School är en trippelackrediterad, internationell handelsskola i hjärtat av Europa – rankad nummer ett i Benelux för executive education och 19 i Europa. Vi har specifik expertis inom Digital Transformation, Entrepreneurship & Innovation, Healthcare, Energy och Financial Services. Förutom våra nära band till KU Leuven och Gent University – och våra strategiska allianser med Peking University och University of Stellenbosch Business School – bygger vi ständigt vårt nätverk av företagspartners över hela världen.

Vårt uppdrag

Leva. Lära sig. Hoppa.

När André Vlerick grundade skolan för mer än 65 år sedan byggde han den på en stark tro på företagets kraft som en källa till framsteg och välstånd. Och även om den visionen inte har förändrats till denna dag, har världen där vi vill att framsteg och välstånd ska utvecklas förändrats.

Ständig global förändring och snabb teknisk utveckling stör många marknader. Därför behöver vi positiva förändringsproducenter med en vision som är rotad i en dröm.

 • Lev din dröm.

Våra drömmar ger innehåll, mening och riktning till våra liv. Och under rätt förhållanden gör de det möjligt för oss att beröra andras liv och påverka världen omkring oss. Men oavsett hur nära eller långt din dröm kan vara, en sak är säker: du behöver mod för att ta det första steget.

På Vlerick ger vi den bördiga grunden för dina drömmar att slå rot, växa och i slutändan frodas. Att överbrygga klyftan mellan att drömma, våga och göra.

Vi ger dig inspirationen, kunnandet och kamratstödet för att uppmuntra dig att leva din dröm.

 • Lär dig kontinuerligt.

I en snabbt föränderlig värld tillhör framtiden de människor med kapacitet och iver att fortsätta lära sig. För att hålla jämna steg med förändringarna runt omkring oss men också att inventera våra egna utvecklande perspektiv. Det är därför vi på Vlerick fortsätter att utmana våra elever och deltagare att utmana både sig själva och status quo. För du kan bara leda när du fortsätter att lära dig.

Som en handelshögskola och ett större samhälle anser vi på Vlerick oss inte vara något undantag. Precis som du vet vi att du antingen innoverar eller dör. Det är därför vi fortsätter att ompröva Vlericks inlärningsresor och tillhandahålla ett brett utbud av undervisningsmetoder och upplevelser - oavsett om de är på plats eller online - för att skapa lärande med inverkan.

För det är det som driver hela Vlerick-samhället: alltid utmana dig själv, var alltid student.

 • Hoppa med självförtroende.

Din Vlerick-upplevelse kommer inte bara att färga ditt sinne, vidga ditt perspektiv och öppna upp nya möjligheter, det kommer också att ge dig det stöd du behöver för att ta det steget framåt. Trosprånget står mellan de kunskaper, färdigheter och verktyg du har förvärvat och tillämpar dem för att leda med syfte. Och att omsätta kunskap till handling.

För det är det språnget som ligger i centrum för vårt eget syfte: att bli en magnet som attraherar företagsamma ledare, tänder deras passion och kanaliserar den till en positiv förändringskraft.

För vi vet att framgång har potential att inspirera och magnetisera andra, vilket skapar en krusningseffekt vars inverkan kan kännas över hela världen. Allt som behövs är att du tar steget.

Vår inlärningsmetod

Du hoppar framåt. Vi driver din väg.

Att frodas i dagens ständigt föränderliga affärsmiljö innebär att engagera sig för att lära – och samarbeta med en organisation som förändrar spelet vars praktiska, integrerade tillvägagångssätt håller dig i framkant.

På Vlerick skapar vi ett utrymme där du kan fördjupa dig i energiskt, inspirerande och mycket interaktivt lärande. Det är där du hoppar in i nya tillvägagångssätt, lär dig av att göra, dela och absorbera – och lever det yrkesliv du alltid har drömt om.

Och du kan göra det på grund av de FEM LÖFTEN vi ger dig.

# 1. Din säkerhet = vår oro

Vlerick-upplevelsen har alltid handlat om att ha ett säkert utrymme att experimentera, utforska och få stöd när du lär dig – och detta är sant nu, mer än någonsin.

På campus är energinivåerna höga – med åtgärder på plats för att hålla dig säker. Så du kan fokusera helt på att lära dig och insupa Vlerick-stämningen.

I dina små inlärningsgrupper - din smidiga, stödjande grupp kamrater - kommer du att uppleva intim, maximal inverkan på inlärning med säker fysisk distansering.

På nätet känner du det surrande av spänning och engagemang när du deltar i utmaningar och arbetar flexibelt med kamrater från hela världen.

Var du än är och hur du än lär dig kommer du alltid att uppleva ett säkert utrymme att tänka bortom det konventionella, uttrycka dina idéer och erfarenheter – och vara omgiven av kamrater och lärare som lyssnar, delar och stöttar.

# 2. Dina framtida behov = vår utgångspunkt

Du utforskar de verkliga utmaningarna ditt företag står inför. Du drömmer stort, utmanar status quo, upptäcker en värld av möjligheter och experimenterar med nya färdigheter.

Lärande har störst effekt när du också lär dig om dig själv. Och för att göra resultaten påtagliga kommer din utgångspunkt att vara konkret, relevant och personlig – baserad på de verkliga utmaningarna som din organisation just nu står inför, en 360° genomsökning av dina egna styrkor och svagheter, en nyligen genomförd undersökning, ett projekt inom företaget , etc.

Vi bygger på dina tidigare erfarenheter och nuvarande situation för att ge dig verktygen och självförtroendet att ta nästa steg i din professionella utveckling - vilket ger dig en konkret avkastning på din investering.

Du väljer det inlärningssätt som passar dig bäst. Det kan vara 100 % online och i egen takt. Eller det kan vara en hybrid av lärande på campus och online.

# 3. Ditt lärande = Alltid aktiv

På Vlerick sätter du kunskap i handling och handling till kunskap.

Du dyker in i mycket interaktiva lärandeupplevelser som består av olika format och aktiviteter. Du arbetar tillsammans med kamrater från olika bakgrunder, delar, lär dig och upplever surret av gruppenergi.

Allt integreras – från affärssimuleringar, spel och rollspel till praktiska utmaningar, oavsett om du dyker in online eller på campus.

Du gräver djupare och får både teoretisk insikt och de praktiska färdigheter du behöver för att göra skillnad.

# 4. Ditt Vlerick-nätverk = En gemenskap för livet

Du går med i en varierad grupp som kommer att dela med sig av sina erfarenheter och stödja dig steg för steg - och bli viktiga vänner och affärskontakter under hela ditt yrkesliv.

Vår fakultet är lättillgänglig och tillgänglig. Så ta en kaffe eller en onlinechatt med din professor och dela insikter från olika sektorer, geografier, erfarenheter och kulturer.

Du har oändliga möjligheter att höra från och träffa experter och seniora ledare från en mängd olika organisationer.

Du gör gränsöverskridande och sektorövergripande anslutningar. Och du får vänner - och upptäcker möjligheter - över hela världen.

# 5. Ditt språng framåt = Vår belöning

Vi ger dig kunskapen, verktygen och tankesättet för att utmana status quo.

Du blir en förändringsagent i din organisation – utrustad med ramar, verktyg, handlingsplaner och självförtroendet att inspirera andra. En trygg ledare som kommer att göra en positiv inverkan i näringslivet och i samhället.

Du kan lita på att vi stöttar dig när du anpassar dig och lär dig under hela din karriär. Vårt uppdrag att hålla dig före kurvan är en av anledningarna till att vi är en trippelackrediterad och topprankad handelsskola.

Antagningskrav för programmet

Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

Platser

 • Ghent

  Reep,1, 9000, Ghent

  • Leuven

   Vlamingenstraat,83, 3000, Leuven

   • Brussels

    Avenue du Boulevard,21, 1210, Brussels

    Frågor