Keystone logo
Vatel Sofia Hotel Management & Tourism Business School

Vatel Sofia Hotel Management & Tourism Business School

Vatel Sofia Hotel Management & Tourism Business School

Introduktion

VATEL

VATEL är en världsberömd hospitality management-skola med 54 campus världen över, 9000 studenter och ett nätverk av 42000 engagerade alumner. VATEL, en ledare inom hotellutbildning, ger sina studenter ett omfattande och praktiskt förhållningssätt till utbildning som förbereder dem för framgångsrika karriärer inom besöksnäringen. Ett av de nyaste campusen kommer snart att etableras i den fantastiska staden Sofia, Bulgarien. Detta spännande nya tillskott till VATELs globala nätverk ger studenter möjlighet att studera i en livlig snabbt växande stad som kommer att bli ett nav för besöksnäringen.

Vatel, ett globalt nätverk av skolor och alumner för hotelladministration

Vatel har 50 skolor för gästfrihet som finns i Europa, Amerika, Asien och Afrika. De delar samma uppdrag: att förbereda de yngre generationerna för att bygga upp sina yrkesmässiga framtider i den internationella branschen för gästfrihet och turism.

Vatel har beslutat att:

 • Lär ut ledningstekniker baserade på två århundraden av historia i gästfrihetsbranschen, baserad på högkvalitativa tjänster och kundnöjdhet. Detta inkluderar alla kulturella aspekter av klienter, från det land där hotellet ligger till den personal som arbetar i det.
 • Förmedla den franska gästfrihetskonsten, erkänd över hela världen som ett tecken på kvalitet, god smak och förträfflighet.
 • Lär dig franska i alla icke-fransktalande länder där vår grupp är verksam.

Vi har nu 35 000 studenter som arbetar över hela världen och som är stolta över att kalla sig Vateliens och att arbeta i de vackraste hotellen på jorden.

Vatel går internationellt

I början av 2000-talet, 20 år efter att den första Vatel-skolan öppnades i Frankrike, var alla internationella utvecklingsfaktorer redo att gå: vårt utbildningskoncept, baserat på den progressiva och kontrollerade blandningen av teori och yrkeserfarenhet, har bevisats; det är hållbart och redo att rullas ut utomlands. Sedan den tiden har nya campus öppnats i Europa, Asien, Amerika och Afrika.

Nätverket för Vatel-skolor, som ligger på fyra kontinenter, utgör den 1: a Worldwide Business School Group in Hospitality and Tourism Management, som väljs av proffs som den bästa Hospitality Management School.

Vatelånden, livslånga värden

Vatels framgång bygger på fem pelare. Över hela världen har våra fakultetsmedlemmar lärt sig att:

 1. har djupa band med sina elever
 2. skapa dynamiska inlärningsförhållanden
 3. förmedla deras kunskap och kunskap
 4. introducera begreppet korrekt uppförande i alla situationer
 5. har nära relationer med yrkesverksamma som arbetar inom hotell- och turismledning

Vatel Groups undervisningsteam består lika av professorer från universitet och yrkesverksamma som har gett sitt namn på sina områden.

Vatels uniform, både pedagogisk och inkluderande

Vatels klädkod framkallar uppförande som är strikt, sobert och elegant, vilket krävs av alla jobb inom besöksnäringen och restaurangtjänster. Eleverna känner att de tillhör vår skola och omfamnar de värderingar som de kommer att behöva på vägen i sitt yrkesliv. Ett tecken på vårt erkännande som delas av alla Vatel-studenter i världen, det förkroppsligar de värderingar som de lärt sig på Vatel som kommer att följa dem under hela deras yrkesliv.

ALLMÄNNA UTBILDNINGSFACILITETER

Garanterad praktik på välrenommerade hotellanläggningar.

 • klassrum
 • Studiehall
 • Konferensrum
 • Modern utrustning

STUDENTJÄNSTER

 • Intranät Vatel
 • Deltidsjobb (banketter eller mottagningar)
 • Besök och utflykter över Europa och gränsländer
 • Jobb och utbildningsmöjligheter över hela världen

Praktisk applikation

Vatel har tecknat partnerskap med de bästa internationella hotellkedjorna för dess praktiska tillämpningskurs. Studenter gör sina praktiska tillämpningskurser i restaurangtjänster, hushållning och i receptionen på 4- och 5-stjärniga och boutiquehotell.

Statistik

Sysselsättningsgraden för Vatel-alumner i slutet av examen vid Vatel

Sysselsättningsgraden för Vatel-alumner är hög, främst på grund av all yrkeserfarenhet de har samlat på sig under sin skolgång, både i skolan och under praktikplatserna. Utbildad i hotellhanteringskarriärer efter veckors teoretiska kurser följt av yrkeserfarenhet, rekryteringsansvariga uppskattar deras strategiska och operativa profiler.

Sysselsättningsgraden för Vatel-alumner i hotellförvaltning (i% av alumner)

 

Kontrakt

+ 3 månader

+ 6 månader

+ 12 månader

Kandidatexamen i internationell hotellhantering

Avtal om tidsbegränsad tid

60%

55%

25%

Öppet kontrakt

15%

43%

75%

75%

98%

100%

MBA i internationell hotellhantering

Avtal om tidsbegränsad tid

45%

24%

5%

Öppet kontrakt

35%

76%

95%

80%

100%

100%

  Campus funktioner

  Sofia, Bulgarien

  Sofia, Bulgariens huvudstad, är en blomstrande och fascinerande plats för internationella studenter. Sofia är en stad med kontraster, integrera ett rikt kulturellt arv med en modern och livlig atmosfär. Den har en rik historia som går tillbaka över 2,000 år. Du kommer att ha tillgång till universitet och forskningsorganisationer i världsklass, samt en blomstrande konst- och kulturscen, som student i Sofia. Du kommer att ha möjlighet att se stadens många konstutrymmen och museer, njuta av dess autentiska rätter, och njuta av dess pulserande nattliv. Sofia är också ett budgetvänligt läge, med en billigare levnadskostnad än många andra europeiska städer. Detta innebär att du kommer att kunna göra mest glädje i alla aspekter som staden har att erbjuda.

  Internationell atmosfär i Sofia

  Sofia är en befolkad stad, inklusive internationella studenter och turister. Lokalbefolkningen är respektfull och öppen för socialisering. De flesta av dem talar dock inte engelska. Det bulgariska språket använder det kyrilliska alfabetet, så du kan behöva lära dig grundläggande information innan du anländer till Sofia.

  Bland studenterna, Engelska talas allmänt och det unga samhället kan vara till hjälp när det gäller värdefulla tips om Bulgariens huvudstad.

  Väder Sofia

  Klimatet i Sofia är balanserat, med kalla och snöiga vintrar och soliga, varma somrar. Fjädrar och höster håller inte länge och de kan inkludera regn med stormar. Medeltemperaturen är 5° C i januari och 28° C i juli.

   Antagningar

   Antagningsförfarande

   1. Du kontaktar Vatel Campus efter eget val
   2. Du skickar ditt ifyllda ansökningsformulär och alla andra begärda dokument tillbaka till skolan.
   3. Skolan kommer att studera din fil, och om du skulle vara tillåten, kommer att bjuda in dig till nästa inträdesprov.
   4. Du tar inträdesprovet i skolan du vill gå på.
   5. Du kommer att få dina resultat inom några dagar.
   6. Din antagning kommer att valideras efter en intervju med skolchefen för skolan du vill gå på.

   Ranking

   Vatel får " utmärkelsen " Best Hotel Management School från en professionell jury

   Tävlar mot 42 andra skolor, Vatel Group och alla dess campus över hela världen vann priset ”Best Hotel Management School” från en internationell jury bestående av yrkesverksamma inom hotellbranschen i Worldwide Hospitality Awards-ceremonin.

   Globalt erkännande uttrycks av dem som rekryterar Vatel-alumner över hela världen.

   Platser

   • Sofia

    Building D, 1F 115 M Tsarigradsko shose Blvd. Sofia, Bulgaria, 1784, Sofia

   Program

    Institutionen erbjuder även:

    Frågor