Keystone logo
University of Turku

University of Turku

University of Turku

Introduktion

Tvärvetenskaplig. Internationell. forskningsuniversitet.

University of Turku är en aktiv akademisk gemenskap med 25 000 studenter och anställda, som bedriver banbrytande och tvärvetenskaplig forskning. Vi engagerar oss i utvecklingen av finländsk och internationell utbildning och innovationer som banar väg för en ljusare framtid.

Utöver Åbo har vi campus i Raumo och Björneborg och verksamhet över hela Finland – hela vägen från Lappland till Skärgårdshavet.

Effektiv forskning

Vi forskar och arbetar för en bättre framtid och välmående.

Vi främjar fri, effektiv och öppen vetenskap. Vår forskning är multidisciplinär och internationell och syftar till nya, tvärvetenskapliga initiativ.

Vår forskning profileras genom sex tematiska områden:

 • Biologisk mångfald och hållbarhet
 • Framtida teknologier och det digitala samhället
 • Kulturminne och social förändring
 • Barn, ungdomar och lärande
 • Hälsa, diagnostik och läkemedelsutveckling
 • Havs- och sjöfartsstudier

10 bästa skälen att välja UTU

 • UTU är ett av de mest internationella universiteten i Finland.
 • Program baserade på våra styrkor inom forskning.
 • Utmärkta karriärmöjligheter för akademiker.
 • Generösa stipendier finns tillgängliga för begåvade studenter.
 • Professorer och föreläsare som utmanar dig att lära.
 • Personligt stöd och tjänster under hela din studietid.
 • Moderna lokaler och lärmiljöer.
 • Ett brett urval av valfria och mindre studier.
 • Aktivt studentliv och mångsidig verksamhet.
 • Kompakt campus där allt är nära.

Läs mer: utu.fi/grader

Uppdragsbeskrivning

University of Turku är ett internationellt aktivt och attraktivt forskningsuniversitet vars styrka ligger i högkvalitativ, multidisciplinär forskning.

Vi främjar utbildning och fri vetenskap och ger högre utbildning baserad på forskning. Vi har ett nära samarbete med det finländska samhället och deltar aktivt i utvecklingen av regionen.

Strategiska mål

Vi inspirerar till unika lärandeupplevelser och enastående läranderesultat

Vi utbildar framtida experter som kommer att lösa komplexa vetenskapliga frågor och sociala frågor och bygga en hållbar värld. Utbildningen vi ger uppmuntrar eleverna till självständigt kritiskt tänkande och att uppnå övergripande lärandemål. Våra akademiker har utmärkta samarbetsförmåga, förmåga att skapa arbete åt sig själva och andra och expertis som kan appliceras på olika samhällssektorer.

Vi odlar en engagerande och exceptionell forskningsmiljö

Forskningen som utförs på University of Turku är etisk och vetenskapligt utmärkt. Vår forskning har en betydande inverkan och möter framtida globala utmaningar. Ett nära nationellt och internationellt forskningssamarbete stärker universitetets position bland de ledande forskningsuniversitetet i världen.

Vi är en proaktiv och dynamisk partner

University of Turku bär globalt ansvar och är en proaktiv partner i utvecklingen. Utmärkt forskning och utbildning skapar grunden för vårt ökande genomslag. Vi utbildar experter med förändringsförmåga, som bygger en hållbar framtid inom olika samhällssektorer.

Vi är en aktiv expertgemenskap

Vi är en jämlik och mångsidig universitetsgemenskap med en stark uppsättning värderingar. Vi följer principerna för hållbar utveckling. Vårt universitetssamhälles välbefinnande är grunden för vår framgång. Välbefinnande återspeglas i motivation, sömlöst samarbete och goda resultat.

Tack vare våra enastående tjänster, kompakta campus och aktiva studentliv känner internationella studenter sig hemma och trygga redan från början av sin vistelse.

Inspirerande forskarkarriärer

Hela universitetssamhällets välbefinnande är viktigt för oss. Vi vill stödja unga forskare i deras karriärer och erbjuda en forskningsmiljö och gemenskap som inspirerar dem till unika prestationer och resultat.

Den förebyggande effekten av xylitol på karies i tänderna upptäcktes först vid Institute of Dentistry i University of Turku . Varje år kommer över hundra olika innovationer och dussintals avslöjanden av uppfinningar från forskningen som bedrivs vid universitetet. Innovationer från forskning

Kreativ, smidig och innovativ

Vi utvecklar en entreprenöriell attityd och verksamhet på hela universitetet. Vi erbjuder en tillväxtplattform för startups och spinoffs som härrör från toppforskning.

Bygg din framtida karriär med oss

University of Turku är ett populärt resmål för utbyte, magisterexamen och doktorandstudier. Vi samarbetar med över 400 universitet världen över och erbjuder våra studenter ett brett urval av kurser och program som undervisas på engelska.

Välkommen till Studentstaden Åbo

Åbo Campus i University of Turku ligger nära stadens centrum och Aurafloden nära de andra lärosätena, Turku Science Park-företagen och Åbo universitetssjukhus. Campusområdet sträcker sig från Åbo domkyrka ända till Kupittaa järnvägsstation.

Alla viktiga tjänster för studenter, personal och besökare finns nära campus. Att ta sig runt överallt är praktiskt antingen genom att gå, cykla eller med Fölis stadsbussar.

Åbo högskolors och Åbo stads gemensamma mål är att vara Finlands bästa studentstad! Ett aktivt studentliv, enkel och välfungerande kollektivtrafik och prisvärda bostäder är Åbos stora tillgångar. Hela 99 % av stadens högskolors studenter rekommenderar Åbo som studentstad till sina vänner.

Läs mer om studentstaden Åbo på Study in Turku Youtube-kanal !

Rimliga levnadskostnader med många boendealternativ , fullskalig offentlig och privat service, levande kulturliv och en mängd olika friluftsmöjligheter vid det omgivande skärgårdshavet garanterar att Åbo erbjuder den bästa livskvaliteten och är en lukrativ plats även för studenter som för skickliga yrkesmän.

Enligt stadens strategiska mål ska Åbo år 2029 vara norra Östersjöns mest intressanta stad, med en stark förankring inom både konst och vetenskap. Åbo bygger upp unika tillgångar – kreativ tillverkningsindustri, bioteknik, logistikkompetens – genom klusterbekvämligheter och synergier.

Välkommen till Åbo, Finland!

Platser

 • Student and Admissions Services University of Turku 20014 Turun yliopisto, , Turku

 • Department of Teacher Education Seminaarinkatu 1, 26100, Rauma

Frågor