Keystone logo
University of Oviedo

University of Oviedo

University of Oviedo

Introduktion

University of Oviedo är en offentlig institution för högre utbildning och forskning i Furstendömet Asturien. Med över 400 års historia erbjuder den ett komplett utbud av grundutbildningar anpassade till Europeiska högre utbildningsområdet (EHEA) inom alla grenar av kunskap och forskarutbildning i samarbete med nationella och internationella universitet och mer än 250 företag.

Campus of International Excellence

Med en internationell uppmaning, nära band till regionen och ett starkt engagemang för kunskapsöverföring till näringslivet var University of Oviedo ett av de första nio universiteten i Spanien för att få ackreditering som en internationell excellenskampanj den 26 november 2009 . CIE Asturias-Ad Futurum-projektet samlar mer än 300 regionala och nationella institutioner, företag och teknikcentra.

Stora siffror

 • 25.000 studenter
 • 2.000 lärare och forskare
 • 1.000 administrativa personal
 • 57 Grundutbildningsprogram
 • 50 masterprogram
 • 6 Erasmus Mundus Masterprogram (3 koordinerad av University of Oviedo )
 • 24 doktorandprogram
 • 65 certifikatkurser
 • 210 bäddar i universitetshallen
 • 800 internationella studenter
 • 17 fakulteter och skolor
 • 38 avdelningar
 • 198 miljoner euro årlig budget

Sju campus i tre städer

Undervisningen sker på sju campus spridna över den centrala regionen Asturien: Oviedo (El Cristo, El Milán, Llamaquique, Catalanes och Oviedo-Center), Gijón och Mieres, förutom att erbjuda olika universitetstjänster i Avilés. Under 2010 genomfördes en ambitiös process som innebär sammanslagning av centra kopplade till Campus of International Excellence och har fastställts som ett exempel på bästa praxis för spanska universitet. Som ett resultat har universitetet 16 fakulteter och skolor, fyra anslutna institutioner och professionell skola för kroppsutbildning och idrottsmedicin. Dessutom förvaltar International Center for Postgraduate Studies mästarnas grader och doktorsexamen. Program.

Dessutom har den akademiska institutionen fullt utrustade sportanläggningar och modernt, renoverat boende för studenter, lärare och administration och servicepersonal.

Förare av forskning i regionen

University of Oviedo åtar sig 80 % av FoU- och innovationsaktiviteterna som utförs i Asturien och har banbrytande tjänster och faciliteter för att underlätta överföringen av kunskap till näringslivet. Intäkterna från vetenskaplig produktion uppgår till cirka 40 miljoner euro per år, med nästan 500 kontrakt eller avtal med företag för att genomföra forskningsprojekt.

Den asturiska institutionen har också två specialiserade klyftor (energi, miljö och klimatförändring, biomedicin och hälsa) med nära band till de regionala teknikparkerna och det asturiska hälsovårdsnätet.

Åtagande till samhället

Trogen på den historiska arv som gjorde University of Oviedo en pionjärinstitution i universitetsförlängningen i Spanien i slutet av 1900-talet går verksamheten att sprida kunskap bortom sina campus för att nå hela Furstendömet Asturien. Den historiska byggnaden, som ligger i centrum av Oviedo, är hem till LAUDEO University Extension Cultural Center, där stora akademiska och kulturella evenemang hålls som är öppna för det asturiska samhället som helhet.

Som ett led i företagets sociala ansvar erbjuder University of Oviedo vård- och supporttjänster för personer med särskilda behov och ett "solidaritetsutrymme" där frivilligt arbete och internationella samarbetsåtgärder äger rum. Jämställdhetsenheten säkerställer att jämställdhets- och arbets- och familjeförsoningspolitiken överensstämmer.

Campus funktioner

  Platser

  • Oviedo

   Edificio Histórico. Plaza del Riego, 4 Entresuelo., 33003, Oviedo

  Frågor