Keystone logo
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

Introduktion

HISTORIA

I 1471 tack vare en Bull of Pope Sixtus IV kan Republiken Genua ge grader. År 1670 grundades jesuituniversitetet och under det franska riket fusioneras det till det imperialistiska universitetet i paris. Efter Napoleons fall är det återigen inom kungariket Sardinien. I universitetspalatsets entré hörs byarna Mazzini, Garibaldi, Mameli och Bixio som tillsammans med genuese professorer som Cesare Cabella och Cesare Parodi deltog modigt i rörelserna i Risorgimento. Universitetet i Genua har en ledande roll i den nuvarande reformen av universitetssystemet, med en ny stadga som trätt i kraft den 29 december 2011.

IDENTITET

Universitetet i Genua presenterar cirka 300 kurser - inklusive kurser efter lauream - organiserade enligt ungdomarnas önskemål och attityder, med tanke på vikten av högkvalificering och med en dimension baserad på arbetsmarknadens krav på en europeisk och många fall - global nivå. Universitetet i Genua är Universitetet i Ligurien eftersom det är närvarande på hela regionens territorium med utbildningscentra även i Savona, Imperia och La Spezia.

Universitetet erbjuder studenterna en gedigen kulturell och vetenskaplig utbildning och ger dem många instrument för att möta den professionella framtiden. Det erbjuder verkliga möjligheter till integration mellan teori och praktik, även genom etapper med institutioner och företag och utbildningstider utomlands. Det finns många olika former av samarbete och samarbete med utländska universitet och institutioner som möjliggör hög rörlighet för professorer och studenter från och mot främmande länder. University of Genoa lägger stor vikt vid undervisningens och forskningens kvalitet, eftersom detta är ett grundläggande element för att säkerställa den kunskapsutveckling som är grunden för verklig innovation och konkurrenskraft.

Forskning gör det möjligt att nå resultat av erkänd prestige även på internationell nivå och att utveckla spetskompetens. När det gäller undervisning förbättrar relationsmönstret mellan studenter och professorer relationernas ömsesidighet och en öppen och flexibel inlärningsinställning med de nya datorverktygen: e-lärplattformar, tillgänglighet för funktionshindrade till universitetets webbplats, 7 akademipoäng (klassrum för distans lärande distribuerat på det regionala territoriet).

I samarbete med Regional Agency for Education Services and Job (Agenzia Regionale per i Servizi Educativi e per il Lavoro - ARSEL) och regionen Ligurien ansökte universitetet i Genua om att förbättra välkomnandet av utländska studenter och deras livsvillkor , genom betydande investeringar för stipendier och boende i en stad som är mer och mer dynamisk och full av kulturella utmaningar.

Platser

  • Via Balbi 5, 16126 Genova, 16126, Genoa

Frågor