Keystone logo
Universidade Portucalense

Universidade Portucalense

Universidade Portucalense

Introduktion

UPT – Porto Global University , är en privat institution för högre utbildning, ISO 9001-certifierad, erkänd av den portugisiska regeringen och den portugisiska byrån för bedömning och ackreditering av högre utbildning - A3ES. UPT :s forskningsenhet, IJP, är certifierad av den portugisiska finansieringsmyndigheten för forskning, FCT.

Upprättad i juni 1986 , UPT – Porto Global University beläget i Porto , känt som "Cidade Invicta", gav Porto Portugal sitt namn. Beläget i norra Portugal, på högra stranden av floden Douro, är Porto landets näst största stad belägen i ett stadsområde med över 1,3 miljoner invånare.

Porto är internationellt känt för sitt portvin, sina broar och sin gamla och moderna arkitektur. Dess historiska centrum har funnits med på UNESCO:s världsarvslista sedan 1996. Staden Porto är också ett centrum för utbildning och forskning, som utmärker sig för sin tekniska och vetenskapliga innovation som lockar studenter från hela landet och från utlandet.

UPT är organiserat i fem avdelningar: Juridik , Ekonomi och Management; Vetenskap och teknik, kulturarv och turism och psykologi och utbildning som undervisar i 1:a, 2:a och 3:e cykelprogram och efterexamen, strukturerade enligt Bolognaprocessen. UPT strävar efter att vara en modell inom högre utbildning och dra fördelarna av de olika institutionernas synergier. Mer än att förvärva teoretiska kunskaper har studenterna chansen att utveckla praktiskt arbete och forskningsprojekt, utveckla olika typer av färdigheter som förbereder dem för jobb i framtida karriärer och för att leva i ett konkurrenskraftigt globalt samhälle.


Global forskning och globalt lärande för yrkesverksamma globalt

Tänk globalt. Forskning globalt. Lär och lär globalt. Dessa är grunderna i UPT – Porto Global Universitys vision som förkroppsligar UPT:s uppdrag att främja global holistisk kunskap, förbereda morgondagens globala proffs och framtida världsmedborgare.

Vår officiellt erkända forskning (ISO 9001 och FCT) arbetar intensivt med partners över hela världen, levererar forskning i världsklass och skapar blödande hedgekunskap för att hjälpa och främja hållbar global utveckling för alla. Vi delar den kunskapen under en strikt Open Access-policy (när forskning är offentligt finansierad).

Vi levererar den kunskapen till våra globala studenter i våra ackrediterade (portugisiska utbildningsministeriet, portugisiska ackrediteringsbyrån för högre utbildning och ISO 9001) undervisningsavdelningar och -program.

Våra internationellt drivna fakultets pastorala uppgifter, det levande lärande samhället, det sociala ansvaret och engagemanget hos UPT som helhet, den spännande, toleranta och mångkulturella miljön i Portugal, bidrar till utvecklingen av de personliga, interpersonella, kulturella och interkulturella färdigheter som är obligatoriska för att lyckas professionellt i en global värld.

Platser

  • Rua Dr. António Bernardino de Almeida, 541, 4200-072, Porto

Frågor