Keystone logo
© Ajman University
The University of Manchester Middle East Centre

The University of Manchester Middle East Centre

The University of Manchester Middle East Centre

Introduktion

Den University of Manchester Middle East Center Öppnade i Dubai Knowledge Park 2006 och har stödt över 2.000 deltid MBA-studenter. Det är det största och snabbast växande centrumet i universitetets internationella nätverk.

Handelshögskolan vid University of Manchester är en av världens högsta rankade handelshögskolor och The University of Manchester Middle East Center I Dubai är det största och snabbast växande förvaltningscentrumet i universitetets internationella nätverk, som har gett stöd för mer än 2000 globala deltid MBA-studenter i hela regionen.

Företagsskolan har också ett regionalt samfund av cirka 2500 alumni och arbetar aktivt för att skapa professionella nätverksmöjligheter för att hjälpa till att berika det bredare näringslivet.

I Mellanöstern erbjuder University of Manchester sin världsklass på deltid MBA för erfarna yrkesverksamma, förutom en rad olika masterprogram och ledarskapsutbildningar samt forskning och konsulttjänster som leds av universitetets fakultet.

Universitetet arbetar i en rad samarbeten med professionella organ som CIMA, ACCA, IMA och PMI, samt brittiska organisationer inklusive UKTI, British Business Group och British Centers for Business. Dessutom har University of Manchester förfalskat ett antal partnerskap med offentliga och privata organisationer genom sitt strategiska talangerpartnerskapsprogram.

Vid sidan om sina akademiska program värd University of Manchester mästarklasser som täcker en rad affärsrelaterade teman, som en del av sin "Guest Speaker Series", leds av toppfakultet, gratis och öppen för allmänheten.

Business School of University of Manchester har påbörjat regionens första forskning om kreativitet och innovation i GCC, för att markera Mellanöstern Centerets 10 års jubileum 2016.

Ekonomiskt tillväxtområde

Dubai och regionen fortsätter att vara ett område med ekonomisk tillväxt med en solid affärsinfrastruktur, en hälsosam och utvecklande affärsmiljö, kompetensutvecklingsområden som stöds av regeringen och företag som står inför utmaningarna för att upprätthålla den ekonomiska tillväxten under en period Av ekonomisk förändring.

Robert-bock-87041

Dynamisk och livlig stad

Dubai delar många likheter med Manchester; Båda är dynamiska och levande städer som har förvandlat sig till att få stor påverkan på världen. Manchester var hjärtat av den första industrirevolutionen och är fortfarande idag ett centrum för forskning, innovation och lärande. Och Dubai ligger i spetsen för den nya vågen av 21-talet, kunskapsbaserade ekonomier.

Executive utbildningsanläggningar

Mellanöstern Center, baserat i Block 2B vid kunskapsnavet, Dubai Knowledge Park, erbjuder studie-, biblioteks- och klassrumsfaciliteter för studenter och besökande fakultet från University of Manchester, samt har kontorsutrymme för University of Manchesters regionala team, vilket Samordnar och stöder all studentverksamhet, bland annat högt interaktiva och intensiva workshops som utförs av universitetets besökande fakultet. En ny expansion i centrum har också ökat utbudet av faciliteter som är tillgängliga för studenter.

Våra studenter och alumner

Vi är glada att ha MBA-kandidater från Mellanöstern. Sedan vår första batch har examen 2009 har de lanserat University of Manchester Alumni Association-Middle East.

29 FEB: Informationssession för Executive Education

Denna online-session kommer att belysa de kommande Executive Education-kurserna i Manchester UK, vi kommer att förklara hur man registrerar sig för kurserna.

Ackrediteringar

EFMD Equis-ackrediteradAMBA-ackrediteradAACSB-ackrediterad

Platser

  • Dubai

    The University of Manchester Middle East Centre Office F116 , Block 2B, Dubai Knowledge Park, PO Box 502907, , Dubai

    Frågor