Keystone logo
The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

Introduktion

Välkommen till det hebreiska universitetet

Det hebreiska universitetet i Jerusalem, grundat 1918 och öppet officiellt år 1925, är Israels främsta universitet samt det ledande forskningsinstitutet. Det hebreiska universitetet rankas internationellt bland de 100 ledande universiteten i världen och först bland israeliska universitet. Det erkännande som det hebreiska universitetet har uppnått bekräftar sitt rykte för excellens och dess ledande roll i det vetenskapliga samfundet. Det betonar excellens och erbjuder ett brett utbud av studiemöjligheter inom humaniora, samhällsvetenskap, exakt vetenskap och medicin. Universitetet uppmuntrar tvärvetenskaplig verksamhet i Israel och utomlands och fungerar som en bro mellan akademisk forskning och dess sociala och industriella tillämpningar. Det hebreiska universitetet har som mål att utbilda offentligt, vetenskapligt, pedagogiskt och professionellt ledarskap. bevarande och forskning i judiska, kulturella, andliga och intellektuella traditioner; och utvidgningen av kunskapens gränser till gagn för hela mänskligheten./>

l

l
l

FAKTA:

Grundat i: 1918 Öppet i: 1925 6 campus 7 fakulteter 14 skolor 23 000 studenter 1 000 ledande fakultetsmedlemmar Mer än 7 000 patent registrerade 8 Nobelprisvinnare 1 Fältmedaljvinnare i matematik Bland grundarna: Albert Einstein, Martin Buber, Chaim Nahman Bialik, Chaim Weizmann Excellence Det hebreiska universitetet strävar efter excellens, ett integrerat element i sitt akademiska liv. Dess enastående forskare har uppnått imponerande genombrott i olika discipliner, och det är bland de allra bästa vinnarna av Europeiska forskningsrådets konkurrenskraftiga bidrag till unga forskare. En tredjedel av alla konkurrenskraftiga forskningsbidrag som tilldelas i Israel vinns av hebreiska universitetsledare. Universitets akademiker publicerar ofta i prestigefyllda vetenskapliga tidskrifter, och deras forskning har gett utmärkta utmärkelser i Israel och världen, inklusive Nobelpriset, Fields Medal och Israelspriset. De flesta doktorand i Israel har avlagt examen vid det hebreiska universitetet, och våra alumner har nyckelpositioner inom akademin, offentlig service och näringslivet.

Livet på campus

s

I Jerusalem, en av de vackraste städerna i världen, behåller universitetet tre campus: Mount Scopus campus för humaniora och samhällsvetenskap; Edmond J. Safra Campus för exakta vetenskaper; och Ein Karem Campus för medicinska vetenskaper. Dess andra campus är Rehovot-fakulteten för jordbruk, mat, veterinärmedicin och miljövetenskaper; Veterinärsjukhuset i Beit Dagan; och Interuniversitetsinstitutet för marina vetenskaper i Eilat. Högskolan har tre sportanläggningar som är bland de mest avancerade i landet, 11 bibliotek, 5 datacenter, 6000 sovsalar och dussintals studentaktivitetsgrupper som fokuserar på politik, samhälle, miljö och mycket mer.

Internationellt engagemang

73413_48379_LawFaculty-157_2.jpg

Det hebreiska universitetet rankas internationellt bland de 100 ledande universiteten i världen. Studentkåren består av 23 000 studenter från Israel och 65 andra länder. Det är aktivt engagerat i internationellt samarbete för forskning och undervisning. Det har tecknat 150 avtal om gemensamma projekt med andra universitet och 25 avtal om studentutbyte med 14 länder. Dess fakultetsmedlemmar inkluderar unga forskare som har återvänt till Israel från avancerade studier vid ledande högskolor över hela världen. Det hebreiska universitetet har varit ledande för att skapa förändringar i världssamhället inom jordbruk, miljökvalitet och folkhälsa. Studenter från utvecklingsländer har genomfört avancerade studier vid hebreiska universitetet och återvände till sina hemländer för att kunna tillämpa de kunskaper de fått och förbättra servicenivån till sina landsmän. Universitetets Rothberg International School erbjuder program för utländska studenter. Bland sina alumner är skådespelerskan Natalie Portman, journalisten Thomas Friedman och tidigare amerikanska ambassadörer till Israel Martin Indyk och Daniel Kurtzer.

Patenter och innovationer Yissum Research Development Company i det hebreiska universitetet är 15 i världen i antalet registrerade patent. Yissum ansvarar för marknadsföring av teknik och vetenskaplig kunskap som genereras av forskare och studenter från hebreiska universitetet. Hittills har det registrerat över 7 000 patent för 2 023 uppfinningar, mer än 600 av dessa patent har blivit kommersialiserade och produkter som tillverkas på grundval av patenten säljs till över 2 miljarder dollar om året. Yissums portfölj skryter med 72 företag som grundas på bakgrund av uppfinningar utvecklade av hebreiska universitetsforskare. Särskilt enastående utveckling är drogerna Exelon som används för att behandla Alzheimers patienter och Doxil för användning i äggstockscancer. en cherry tomat sort med en särskilt lång och utmärkt hållbarhetstid; och Mobileye, en "datorvision" fordonskollisionsvarning och förarsäkerhetssystem. Alla foton av Daniel Hanoch.

Platser

  • Jerusalem

    The Hebrew University of Jerusalem , , Jerusalem

Program

Frågor