Keystone logo
The German University In Cairo

The German University In Cairo

The German University In Cairo

Introduktion

The German University In Cairo , GUC, är ett egyptiskt privat universitet grundat av presidentdekretet 27/2002, enligt lagnummer 101/1992 och dess verkställande föreskrifter nr 355/1996.

Tyska universitetet i Kairo / Deutsche Universität i Kairo grundades 2002 i samarbete med de statliga universiteten i Ulm och Stuttgart, under beskydd av det egyptiska ministeriet för högre utbildning, ministeriet för vetenskap, forskning och konst, delstaten Baden-Württemberg , Tyskland, och stöds av den tyska akademiska utbytestjänsten (DAAD), den tyska ambassaden i Kairo, den arabiska / tyska industrin och handelskammaren (AHK), det federala utbildningsministeriet, Tyskland, statsuniversitetet i Tübingen, State University of Mannheim och Academy of Fine Arts Leipzig.

The German University In Cairo är en oberoende, icke-vinstdrivande egyptisk privat institution, som förvaltas av ett konsortium av tyskar och egyptier med visionen att bygga ett ledande kompetenscentrum inom undervisning och forskning som effektivt kommer att bidra till den allmänna välfärden nationellt och internationellt. och sträva efter det vetenskapliga, tekniska, ekonomiska och kulturella samarbetet mellan Egypten och Tyskland.

Platser

  • ثالث القاهرة الجديدة

    ثالث القاهرة الجديدة, Egypten

    Frågor