Keystone logo
Shanghai University of Finance & Economics - College of Business

Shanghai University of Finance & Economics - College of Business

Shanghai University of Finance & Economics - College of Business

Introduktion

Verksamheten utbildning historia Shanghai University of Finance och ekonomi (SUFE) kan spåras tillbaka till 1917 när en handel programmet inrättades på Nanjing Högre Normal School. YANG Xingfo, den välkända social aktivist och patriotisk demokratisk personlighet, var programdirektör. År 1921 var programmet överförs österut till Shanghai och blev Shanghai University of Commerce. Detta universitet var den första handels universitetet i Kinas utbildning historia. Guo Bingwen, den berömda pedagogen, var den första kanslern. MA Yinchu, den berömda ekonomen, blev den första chefen för studieärenden.

Som Kinas första lärosäte i företagsekonomi, föreslog SUFE sedan den inrättades "för att utbilda och utveckla de talanger som har vägledning och organisatorisk förmåga och kan ta ledningen inom industrin och handeln." Håll dig till denna tradition och anda har SUFE s flera generationer av utmärkta lärare begått sig till företagsforskning, utforskar sanningen och bidra till samhället med sin forskning och utbildning prestationer genom att bilda ett nära samarbete med samhället.

Efter flera generationer av affärs lärare "outtröttliga ansträngningar, har SUFE blivit en tvärvetenskaplig universitet som fokuserar på tillämpad ekonomi och ledning vetenskap och upprätthåller en samordnad utveckling av finans, ekonomi, management, juridik och vetenskap. År 1981, SUFE blev den första finansiella universitet tilldelas rätten att bevilja doktorsexamen. År 1992 SUFE var bland de första skolorna att inrätta mobila stationer. År 1996 SUFE gick med i "211 Project", ett program för att bygga 100 viktigaste universiteten. Under 2000 och 2007, SUFE fick "outstanding" grundutbildning bedöma från undervisningsministeriet. Universitetet inskrivna i de nationella programmen på hög nivå universitet (985 projekt) under 2007.

Universitetet har för närvarande 3 nationella centrala ämnesområden - ekonomi, finans och ekonomiska tänkandets historia, ett nationellt viktiga vårdande disciplin - ekonomi, 4 viktiga discipliner finansministeriet och 6 Shanghai centrala ämnesområden. Universitetet hus 3 nationella baser som är utbildningen basen av nationella ekonomi talanger, den nationella kulturell kvalitet utbildning bas för högskolestudenter, och nyckeln forskningsbas av humaniora och samhällsvetenskap i undervisningsministeriet - Institutet för Ekonomi och Finans. SUFE har nu 4 doktorandprogram av första nivån discipliner som är teoretiska ekonomi, tillämpad ekonomi, företagsekonomi och förvaltning vetenskap och teknik, 3 mobila stationer för post-doc-forskning om teoretiska ekonomi, tillämpad ekonomi och företagsekonomi respektive 44 doktorander utbildningsprogram för avancerad nivå discipliner, 6 Master examen program i första nivån discipliner, 74 mästare grad program av avancerad nivå discipliner, och 36 grundutbildningen.

Enligt universitetets utveckling orientering "är ett tvärvetenskapligt forskningsuniversitet med utmärkande finansiella särdrag", det övergripande målet att "bygga en första klassens socialistiska universitet enligt den moderniserade, internationaliserade och informationized utveckling ram", den öppna dörren koncept, och den internationella affärsutbildningstrender SUFE återupptog College of business i början av 2011 för att integrera discipliner styrka och fördelar, bygga flaggskeppsprojekt av företagsutbildning, förbättra affärs utbildningens innehåll och kvalitet, och åta sig att hög nivå och innovativa företagsledare "odling för Kina och världen. Vi tror, ​​inom en snar framtid, College of Business, kommer Shanghai University of Finance och ekonomi vara en anmärkningsvärd kraft för att bidra till Kinas tillväxt och integration i världsekonomin.

Vision av College of Business

Som en av de mest avancerade institutionerna för företagsekonomi i Kina och unikt läge i Shanghai, ett centrum för landets handel och transporter samt en finansiella navet i östra Asien, College of Business, Shanghai University of Finance och ekonomi syftar till att fullt ut utnyttja sin överlägsna läge, för att tjäna som ett företag laboratorium och att bidra till samhället med sin forskning och utbildning prestationer genom att bilda ett nära samarbete med samhället och kompletterar varandra.

Mission College of Business

College of Business, Shanghai University of Finance och ekonomi, har åtagit sig, med en global vision, att utveckla verksamheten talang, företaget innovativ forskning inom näringslivet, att styra företagsledare, och främja företags civilisation.

Platser

  • Shanghai

    369 North Zhongshan 1 Road, Shanghai, 200083 People's Republic of China , 200083, Shanghai

    Frågor