Keystone logo
Prince Mohammad Bin Fahd University

Prince Mohammad Bin Fahd University

Prince Mohammad Bin Fahd University

Introduktion

68056_mecca-66970_640.jpg

Översikt

Som en snabbt växande institution för högre utbildning har Prince Mohammad bin Fahd University (PMU) skapat historia sedan den lanserades. Detta universitet, med sitt mycket innovativa studentcentrerade tillvägagångssätt för att ge utbildning, ger studenterna möjlighet att utforska äkta vägar för att lära sig och förnya sig när de prepareras för sina framtida roller som hardcore-proffs.

PMU koncentrerar sig på behoven, intressen och förmågan hos studenterna för hållbar näring. Feedbacken, såväl som inmatningar av studenter, värderas av PMU-fakultetsmedlemmar som utvärderar kunskapsnivån för varje elev noggrant. Sådana steg är att träna dem med ett genuint inlärningssystem.

Detta universitet välkomnade den senaste tekniken sedan starten. Det implementerade dem i undervisningsmetodiken och läroplanen. Några tekniska framsteg är internetuppkoppling i hela tiden vilket gör e-biblioteket lättare, online-kurser (Blackboard), Dyned-labs, online-registrering.

Idag är PMU utrustad med avancerad teknik som smarta kort, TV-streaming och videokonferenser etc. som är fördelaktiga för studenter att bli registrerade i specifika kurser och utnyttja regelbundna råd eller vägledning från respektive instruktörer online genom att sitta i privatlivet för hemmen.

Eleverna utnyttjar toppmoderna faciliteter på PMU. Sådana faciliteter är enbart avsedda att vägleda dem till brudgummen och stå upp samtidigt som de accepterar de globala utmaningarna som de skulle behöva motverka som professionella. De skulle ha bättre anställningslägen efter examen från PMU som erbjuder exklusiva faciliteter.

Som engelska har blivit det enda kommunikationsmediet internationellt erbjuder PMU detta språk som ett primärt undervisningsmedium. Flera klubbar och extracurricular aktiviteter inom PMU-campus är bästa verktygen för att stärka kompetensen hos sina studenter. Välplanerade möjligheter att bruka studenter i kommunikation, teamarbete, kritiskt tänkande / problemlösning, teknik, professionell och ledarskap är de centrala färdigheter som PMU prioriterar för den totala tillväxten av studenter.

PMU är avgörande för att vägleda elevernas samhälle att välja bättre karriärväg för en ljusare framtid. Teoretiska läroplaner och deras praktiska utvärdering genom orientering och praktisk träning förbereder dem att känna sig hemma samtidigt som de anställs. Självförtroendet utvecklas genom träning och avancerad kunskap förbereder eleverna att sälja sig med välgjorda och imponerande återupptagningar av deras.

Olika innovativa utfallsbedömningar används för att bedöma kompetensutvecklingsverktygen som spårar prestanda och övergripande framsteg hos studenter under sin vistelse på universitetet.

E-portföljen av doktorander på PMU är tillgänglig online och framtida arbetsgivare kan utnyttja dem optimalt för att anställa. Sådana steg erbjuder både intjäning av examen och vid samma tidpunkt att uppnå arbetslivserfarenhet vid par.

PMU erbjuder många personliga tjänster, inklusive ekonomiskt stöd till de förtjänstfulla studenterna, förutom hälso- och konsulttjänster. Dessa initiativ är att erbjuda bästa möjliga komfort i en atmosfär för personlig och professionell tillväxt. PMU förväntar sig också att ge högkvalitativ utbildning i de studerande som är inskrivna samtidigt som de tillhandahåller sådana tjänster.

Den övergripande trovärdigheten hos PMU som den uppnådde sedan starten blev möjlig på grund av den starka arbetskraften - administrativt team, olika fakultetsstyrkor involverade i att utforma en avancerad akademisk scen och de stödjande personal som hjälper myndigheterna att bistå universitetsadministrationen i dess systematiska drag.

TIEC (Texas International Education Consortium), som utbildningsrådgivare av PMU, involverade högsta experter från 32 amerikanska universitet för PMU-akademisk strukturering. Naturligtvis är PMU nu i stånd att lova och ge utmärkt utbildning för att närvara de framtida ledarna inom sina studier. Det är tecknet för en globaliserad syn på utbildning som PMU antar.

68057_saudi-arabia-84015_640.jpg

Saudiarabiens kultur

Det finns många aspekter av livet här som skiljer sig mycket från det land och den kultur du har kvar. Vi tror att det viktigaste steget i att anpassa sig till ditt liv i Saudiarabien är att lära sig några av tullarna och lagarna. Då blir du bekvämare i din nya miljö. När du väl är bekant med de kulturella skillnaderna kan livet vara väldigt spännande här.

Här är några förslag på "gör och inte" för din egen komfort och välbefinnande.

Snälla gör det…

Håll ett öppet sinne om de kulturella och sociala skillnaderna du observerar. Var flexibel och öppen för förändring. Du kommer att uppskatta de nya erfarenheterna. Godkänn utmaningen att bo i ett underbart, gammalt land med en rik och spännande historia.

 • Försök att lära och använda det arabiska språket.

 • Behåll flexibel och försök att anpassa dig till lokala tullar. Till exempel:

 • Klädsel: Kvinnor borde ha konservativa, lösa kläder. Om du mår bättre när du bär Abaya, gör så.

 • Ramadan: är en islamisk helig månad där muslimer observerar en snabb mellan soluppgång och solnedgång. Vänligen respektera denna religiösa semester genom att avstå från att äta, tuggumma, dricka eller röka offentligt under dagsljus.

Snälla, gör inte ...

 • Försök att införa dina västerländska värderingar på det saudiarabiska samhället. Förvänta dig inte att livet är detsamma som det var i ditt hemland.

 • Fotografera personer eller något område av nationell säkerhet som flygplatser, militära installationer och raffinaderier.

Traditionell arabisk etikett

Konversationella goda sätt och överväganden för andras tullar och övertygelser förekommer i Saudiarabien som på andra ställen. Saudierna själva är bra humörda, snälla och informella som de förväntar sig att andra ska vara.

Några förslag

Minns och bära det korrekta namn och telefonnummer till din organisation (arbetsgivare) eller makas organisation (arbetsgivare). Känn rätt namn, nummer och platser på skolorna som dina barn deltar i.

Se till att dina barn har namn och telefonnummer till din förening, ditt telefonnummer och en betrodd granne i händelse av en nödsituation. Detta är särskilt viktigt för akutinformationsfilen på din barns skola.

Spänning i riket kan vara antingen 110v eller 220v. Känn din spänning och välj dina apparater i enlighet med detta. Kolla in de olika typerna av utrustning, till exempel finns det flera olika typer av videobandspelare i riket. Om du har en dator kan en spänningsregulator vara nödvändig. Ett överspänningsskydd för datorer och annan elektronisk utrustning rekommenderas starkt.

Kom ihåg

Du är en inbjuden gäst i Konungariket Saudiarabien. Du var inte tvungen att komma hit. Du är underkastad deras lokala lagar. Det är klokt för din familj att göra sig medveten om gällande lagar och tullar

Platser

 • Dhahran

  617, Al Jawharah, Khobar, Dhahran 34754, , Dhahran

  Frågor