Keystone logo
Peking University HSBC Business School (PHBS)

Peking University HSBC Business School (PHBS)

Peking University HSBC Business School (PHBS)

Introduktion

Peking University HSBC Business School (PHBS) grundades 2004 med visionen att främja Peking Universitets engagemang i global ekonomi, finans och managementforskning. Beläget i Shenzhen, ger PHBS Peking Universitys historiska närvaro och förstklassiga affärsutbildningsprogram i landets söder och drar nytta av den dynamiska och entreprenörsanda i den blomstrande staden.

PHBS erbjuder för närvarande ett doktorandprogram, specialiserade masterprogram, ett MBA -program, ett verkställande MBA -program och många exekutiva utvecklingsprogram. Med internationalisering som mål har PHBS ackrediterats av AACSB, AMBA och EFMD och har tagit ett djärvt steg genom att öppna ett nytt campus i Oxfordshire, England.

Som den mest internationaliserade Kina-nationella handelshögskolan PHBS cirka 130 företagskurser på forskarnivå per år, på engelska. 80 heltids internationella och kinesiska fakulteter har doktorerat från toppinstitutioner. Alla dina klasskamrater, varav 95% är kinesiska medborgare, behärskar engelska och har tagit examen från de bästa universiteten i Kina. Som sådan kan studenter dra nytta av vårt höginternationaliserade campus.

Global Recognition

Det första godkännandet som PHBS fick var från European Foundation for Management Development (EFMD) 2011 när organisationen gav EPAS -ackreditering till PHBS Master of Economics -programmet. PHBS fortsätter att sikta på världsomspännande erkännande och har nu AACSB- och AMBA -ackrediteringar.

Unikt Kina Focus

Våra program innehåller också en kinesisk inriktning i ett globalt perspektiv. Eleverna kommer inte bara att lära sig viktiga yrkeskunskaper och färdigheter, utan de kan också utveckla en djupare förståelse för företag och ekonomi i Kina, vilket gör dem mer konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden eller ännu bättre förberedda för att starta företag i detta dynamiska land.

Varför oss?

I mer än 120 år har Peking University varit en elitinstitution för lärande, internationellt erkänt som ett av de ledande universiteten i världen. PHBS grundades 2004 och har snabbt ökat i rykte och som ett centrum för internationell spetskompetens inom företagsutbildning.

PHBS har mer än 80 internationellt utbildade fakultetsmedlemmar med doktorsexamen från ledande universitet runt om i världen. Thomas Sargent, nobelpristagare i ekonomi, har gått med i PHBS att bedriva forskning som chef för Sargent Institute of Quantitative Economics and Finance.

Våra program fokuserar på fördjupat ämnesinlärning inom ekonomi, förvaltning och ekonomi, med kurser som inkluderar både teoretiskt och praktiskt lärande. Programmen innehåller också en kinesisk inriktning i ett globalt perspektiv. Dessa unika egenskaper, som få andra handelshögskolor besitter, kan hjälpa eleverna att utveckla de möjligheter och kopplingar de behöver för att lyckas i globala affärer.

Statistik

Undervisningsprojekt

 • Heltid magisterprogram: 7
 • Heltid doktorandprogram: 2
 • Deltidsutbildning och utbildning på jobbet vid Peking University: 3

Lärare

 • Heltidsanställda professorer: 74
 • Gästprofessor: 14
 • Framstående professorer: 3

Ny högskolebyggnad

 • Banbrytning av byggnaden: 6 januari 2010
 • Toppen av byggnaden: 21 september 2011
 • Officiell öppning: november 2013
 • Erhöll LEED platinacertifiering: maj 2017

Masterprogram på heltid

 • Antal deltagare från olika länder: 49
 • Kinesiska studenter: 1050
 • Utländska studenter: 118

  Campus funktioner

  Campus drar nytta av mångfalden i den närliggande byn Pingshan samtidigt som den upprätthåller en helt egen kultur på campus. Tunnelbane- och busstransporter är lättillgängliga från campus, och det är en kort resa in till stadens centrum. Från Shenzhens flygplats kan campus nås med taxi eller tunnelbana, och det finns flera hotell i närheten.

   Antagningar

   Stipendier och finansiering

   Finansiering av din PHBS utbildning

   Peking University HSBC Business School strävar efter att attrahera de mest kvalificerade kandidaterna från hela världen. Vi söker inte bara sökande med starka akademiska meriter och tillämplig arbetslivserfarenhet, utan också de som har visat en passion för sitt ämnesområde och som kan uttrycka sitt intresse för att studera i Kina.

   För att attrahera högklassiga kandidater PHBS en mängd finansieringsalternativ för inhemska och internationella studenter. De som är intresserade av att gå på HSBC Business School kommer utan tvekan att hitta ett sätt för sin utbildningserfarenhet här, antingen genom direkt hjälp från skolan eller genom kinesiska statliga bidrag.

   Skolfinansierade stipendier

   Varje år väljer HSBC Business School ut mottagare av skolfinansierade stipendier från poolen av MBA- och masterprogramsökande. Mottagarna väljs utifrån en mängd olika faktorer, varav den viktigaste är den sökandes akademiska meriter. PHBS avsätter ett stort anslag varje år för att uteslutande användas för studentstipendier, varav en del delas ut till framstående internationella sökande. För internationella studenter finns det två prisnivåer för MA-programmet och 1 prisnivå för MBA-programmet. Fullt undervisningsstipendium och halvt undervisningsstipendium för MA-programmet och Halvt undervisningsstipendium för MBA-programmet. I slutet av varje läsår utvärderas statusen för dessa stipendier baserat på studenternas prestationer på PHBS .

   Mest imponerande är att de skolsponsrade stipendierna inte är beroende av positioner som lärarassistent eller forskningsassistent (endast för MA-program). Medan masterstudenter uppmuntras att delta i aktiviteter på campus och sysselsättning, avgör inte deras engagemang stipendiestatus. I detta avseende är HSBC Business School exceptionell när det gäller att tillhandahålla obunden finansiering för masterkandidater.

   För att ansöka om detta stipendium, ladda ner ansökan och skicka den tillsammans med dina ansökningshandlingar.

   Kinesiska regeringens stipendium (endast internationella sökande)

   För de sökande som inte får skolsponsrade stipendier erbjuder den kinesiska regeringen stipendier till internationella sökande som är intresserade av att bedriva högre utbildning i Kina. Varje år delar China Scholarship Council (CSC) ut finansiering till hundratals utländska studenter som studerar i Kina. Även om det CSC-finansierade stipendiet inte helt kommer att täcka undervisningskostnaden vid PHBS , kommer bidraget att underlätta den ekonomiska bördan av att flytta till Kina för att studera.

   Ackrediteringar

   Platser

   • Peking University HSBC Business School Nanshan Qu, Shenzhen Shi, Guangdong Sheng China, 518055, Shenzhen

   Frågor