Keystone logo
Pamplin College of Business, Virginia Polytechnic Institute and State University Executive MBA
Pamplin College of Business, Virginia Polytechnic Institute and State University

Executive MBA

Abingdon, Amerikas förenta stater

0 Years

Request teaching languages

Heltid

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Programmet inriktas


Programmet fokuserar på en exceptionell lärorik erfarenhet, med den kvalitet och utmana dig förvänta sig av ett väletablerat, fullt ackrediterat Executive MBA program som betonar etiska entrepreneurial ledarskap i en global miljö och ger möjlighet till relationsbyggande.

Excellence


Vi har arbetat länge för att få Pamplin Executive MBA-program på marknaden för att möta utbildningsbehoven hos chefer med en vision för tillväxt i en dynamisk miljö. Kollegiet och dess lärare är för att ge dig utmärkt valuta för din tid och investeringar.

Etiskt ledarskap


Vi anser att organisatoriska ledare bör ha integritet, inte bara en entreprenörsanda. Guidad av samråd med topp företagsledare och våra lärare och alumner, har vi utformat en läroplan som betonar etiskt medveten förvaltning. Vi anser att denna etiska komponenten i vår läroplan gör en väl avrundad företag utbildning.

Rykte


För mer än 25 år har vi erbjudit en hög kvalitet MBA-program på våra campus i Blacksburg och i Washington DC området. Vi tar denna omfattande erfarenhet och en enastående förmåga till Pamplin Executive MBA-program.

Relationsbyggande


En väl avrundad verksamhet utbildning handlar lika mycket om att bygga relationer eftersom det handlar om att få kunskap att organisationens kapacitet och tillväxt. Vårt program är avsett för en utvald grupp av personer med betydande erfarenhet och med hög potential för fortsatt framgång i sina organisationer. Eleverna uppmuntras att dela sina professionella erfarenheter i gruppdiskussioner, så du kommer att gynna inte bara från vår undervisning och forskning expertis, men även från andra ledare i programmet.

Internationell förvaltning


Programmet förbereder för globala affärer utmaningar genom studie-utomlands program som innehåller fakultet-ledda resor till Afrika, Asien och Europa varje år. Programmen täcker en rad ämnen, inklusive "europeiska strategierna för Information Technology", "Marknadsföring i Turkiet och Grekland", "Nätverk och e-handel i Europeiska unionen" och "Ekonomi och marknadsföring i Asien." Kollegiet erbjuder också en global verksamhet mindre och ett program i höst-och vårterminen vid Virginia Tech Centrum för Europaforskning och arkitektur i Riva San Vitale, Schweiz.

Den Pamplin Executive MBA-programmet innehåller en fakultet-lett program i utlandet som är en del av kursen "internationella strategi och kultur." Erfarenheter från resan kommer att ligga till grund för några klassrummet diskussioner. Studenterna kommer att träffa och lära av företagsledare på ledande internationella organisationer och utländska ämbetsverk. Studenterna kan också delta i föreläsningar och seminarier som genomförs av våra lärare på vår internationella samarbetspartner institutioner. Hemvist kommer att begränsas till 10 dagar med hänsyn till den intensiva professionella krav på Executive MBA-studenter av sina arbetsgivare. Kostnaden för resan ingår i det övergripande programmet avgift.

Utbildningsprogrammet Curriculum


Vi har utformat Pamplin Executive MBA: s tvärvetenskapliga läroplan att ge dig en formell kärna av företagsutbildning inom redovisning, ekonomi, organisatoriskt beteende och beslut teori. Följt av de centrala kurserna är kurser inom mer traditionella funktionella affärsområden: IT, marknadsföring, ekonomi och ledning av verksamheten. Ett internationellt perspektiv ligger bakom flera av de avancerade kurserna, liksom ett starkt fokus på hög teknisk förvaltning. Entrepreneurial ledarskap och förändringsarbete är centrala delar av kursplanen och är utformade för att utnyttja dina ledaregenskaper i dag till dag affärssed, oavsett ditt område av specialisering eller arbetsuppgifter.

Utbudet av ämnen som behandlas säkerställer att AACSB International krav är uppfyllda. (AACSB, Föreningen för Advance Collegiate Schools of Business, är den viktigaste ackreditering av organ för amerikanska handelshögskolor.) Dessa ämnen stress vårt program främsta styrkor: etiskt ledarskap, informationsteknik och internationella affärer. Vår läroplan är ständigt uppdateras i takt med den växande krav på utbildning hos dagens dynamiska affärsmiljö.

Våra lärare anpassa sin forskarkompetens samt deras icke-akademiska yrkeserfarenhet i klassrummet. Genom fallstudier och grupparbeten, är du hela tiden uppmuntras att tillämpa det du lär dig. Gruppdiskussioner kan du dela din arbetsplats erfarenheter, berika den lärande miljön ytterligare. Vid vissa tillfällen kan två lärare leda en klass så att kursinnehåll kan integreras för att skapa en verklig affärsmässig miljö. Gästföreläsare från näringslivet och regeringen kommer att uppmanas att diskutera sina professionella erfarenheter med eleverna. Allt detta stämmer väl med vårt mål att främja en utmanande inlärningsmiljö som hjälper utnyttja kompetensen hos våra lärare och våra studenter.

Ansökan Krav

 • Ansökningsblankett
 • Återuppta
 • Uppsats
 • Intervju med EMBA personal
 • Officiella avskrifter (från alla institutioner deltog). Vi letar efter en 3,0 GPA de senaste 60 timmar kredit grundutbildningen kurser. Den minst 3. 0 GPA kravet kan upphävas om den sökande har en magister-eller doktorsexamen eller har genomfört minst 12 timmar kredit examen kurser med ett minimum GPA på 3,0. Officiella avskrifter för sin examen krävs. En GMAT poäng av 550 kan krävas om grundutbildningen GPA på de senaste 60 timmar kredit är under 3,0.
 • Anmälningsavgift 90 $ betalas till "kassör, ​​Virginia Tech" (frångås för Booz Allen Hamilton anställda
 • Två rekommendationsbrev
  Företagssponsor bokstav som anger: Ekonomiskt stöd (rekommenderas men krävs inte), ledighet för 4-dagars orientering, några fredagseftermiddagar, och en 10-dagars internationell resa)


Antagningskrav för programmet

Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • Executive MBA
  • Barcelona, Spanien
  • Madrid, Spanien
  • + 1 Mer
 • Master of Business Administration (MBA)
  • San Diego, Amerikas förenta stater
 • Executive MBA i affärsinnovation
  • Trieste, Italien