Keystone logo
University of Osijek Faculty of Economics

University of Osijek Faculty of Economics

University of Osijek Faculty of Economics

Introduktion

Detta år, Faculty of Economics i Osijek markerar femtioandra årsdagen av framgångsrikt arbete och åtta år för genomförandet av helt nya utbildningsprogram anpassade i enlighet med den Bologna-avtalet.

Denna förmåga har spelat en viktig roll i att utbilda forskare och experter i denna del av Kroatien. Fram till 2013, 10,316 studenter har tagit examen, 345 har avslutat forskarspecialstudier, har 691 fått magisterexamen och 191 har fått doktorsexamen. Fakulteten önskar att etablera sig som en autonom, modern, jämförelsevis konkurrenskraftig institution, nära till europeiska och internationella standarder för kvaliteten på undervisning och forskning. Resultaten av dessa ansträngningar återspeglas speciellt i förnyelse och att öka nivån på internationellt och lokalt samarbete, med ökat deltagande av elever på olika nivåer av utbildningar.

Under 2011, fakulteten genomgick en lyckad process för internationell ackreditering och tilldelades IQA (CEEMAN International Quality ackreditering) certifikat bekräftar hög kvalitet på programmet och dess genomförande, personal potential och kvalitet av utrustning, liksom de slutliga resultaten. Namn på fakulteten för ekonomi i Osijek kan också hittas i den internationella akademiska databas av världens bästa handelshögskolor. Sådan igenkännlighet på internationell nivå har fört ytterligare erkännande, UNESCO professur i entreprenörskap, som delas ut till institutioner och privatpersoner för enastående prestationer i ett fält.

År 2013 fick fakulteten Intyg om överensstämmelse med ISO 9001: 2008, Som fungerar som en bekräftelse på fakultetens åtagande att tillhandahålla utbildningstjänster av hög kvalitet och vetenskaplig forskning, och genomföra en framgångsrik förvaltning organisation system.

Det faktum att ekonomiska fakulteten i Osijek var till grund för 52 år sedan, Som en av de första lärosätena i staden och regionen och att det var en av byggstenarna för att fastställa JJ Strossmayer University of Osijek, visar tydligt att rika tradition och nuvarande intellektuell kapacitet vid fakulteten kommer att vara starka impetuses för utveckling av ekonomin både i regionen och Kroatien som helhet.

Platser

  • Ekonomski fakultet u Osijeku Trg Ljudevita Gaja 7 , 31000, Osijek

Frågor