Keystone logo
Masaryk University Faculty of Economics and Administration

Masaryk University Faculty of Economics and Administration

Masaryk University Faculty of Economics and Administration

Introduktion

Om oss

Fakulteten för ekonomi och administration grundades 1991 som den första fakulteten vid Masaryk University som grundades efter sammetsrevolutionen. Idag ger fakulteten ekonomisk utbildning till nästan tre tusen studenter, inte bara på tjeckiska utan även på engelska och franska. Förutom högkvalitativ utbildning fokuserar fakulteten på forskning: utmärkta vetenskapsmän som arbetar med ett brett spektrum av expertämnen verkar på våra institut. Du kan ta reda på vart fakulteten för närvarande är på väg i FEA MU:s strategiska plan.

Prestanda

Undervisning av högsta kvalitet. Önskvärda akademiker. Forskning på toppnivå. Internationellt samarbete. Expertartiklar i tidningar. Kommentarer om ekonomiska nyheter. Samarbete med kunniga partners. Vi jobbar på full gas för våra elever.

Effektivitet

Som ekonomer uppnår vi effektivitet i resurshantering över standard. Dessutom stöds vi av partners i att arrangera praktisk studentutbildning eller tillhandahålla ekonomiska donationer till fakultetsevenemang. Vi kan göra det bästa av en dålig situation. Vi är sparsamma, men inte till nackdel för utbildningens kvalitet.

Solidaritet

Vårt främsta uppdrag är att höja utbildningsnivån, men vi bryr oss om att förbättra livskvaliteten i regionen eller kulturen. Vi anordnar och deltar i många evenemang för lärare och allmänheten. Vi känner ansvar både för fakulteten och samhället.

Utmärkelser och certifikat

AIESEC partnerfakultet
Fakulteten för ekonomi och administration fick 2017 års partnerfakultetpris från AIESEC-filialen i Brno.

EAPAA-ackreditering
Fakulteten har ackrediterats av den prestigefyllda internationella sammanslutningen EAPAA för programmet Public Economy and Administration. Enligt förbundet uppfyller programmet internationella krav som vilar på utbildningar med inriktning mot offentlig förvaltning.

ACCA-ackreditering
Fakulteten har erhållit prestigefylld ACCA-ackreditering. Studenter kan få ett ACA-certifikat som bevisar djupgående teoretiska och praktiska kunskaper om redovisnings- och finansspecialisters frågor.

Statistik

  • 14 000+ framgångsrika akademiker sedan 1994
  • 2 995 heltidsstuderande
  • 220 anställda, varav 15 professorer och 28 universitetslektorer

    Platser

    • Masaryk university Faculty of Economics and Administration Lipová 41a , 602 00, Brno

    Frågor