Keystone logo
© krakenimages
Management Development Centre International (MDCI)

Management Development Centre International (MDCI)

Management Development Centre International (MDCI)

Introduktion

MDCI - Tidigare nutid och framtid

MDCI anpassar, förbereder och utvecklar program för paradigmskiftet som är den nya vågen inom affärs- och ledarutbildning. New Format-programmen levereras på ett billigt, snabbt spår och internationellt ackrediterat sätt.

Sedan 1993 har det brittiska företaget MDCI fortsatt att samordna internationell ledarskapsutveckling och utbildningsprogram som stöder yrkesverksamma inom Arabiska viken, erkänt för excellens genom Queen's Award for Export in Education.

Från sitt regionala nav i Bahrain och högkvarter i Storbritannien, ger MDCI en smidig, fokuserad studieupplevelse som genererar en levande kohortgemenskap och alumner. Tillgänglighet och support prioriteras - förutom inlärnings- och forskningsmaterial får varje student automatisk tillgång till Microsoft Teams for Education, såväl som Office 365, och en direkt kommunikationslinje med fakulteten och teamet.

MBA i transnationellt ledarskapsprogram stöder morgondagens ledare när de anpassar sig för att möta ledarskapets utmaningar i en post-pandemisk värld.

De noggrant samlade, kreativa läroplanerna levereras av ledande brittiska akademiker som granskats och uppdaterats för att möta den föränderliga världen. MDCI är nu beredd att ta nästa generations program på ett smidigt och professionellt sätt till GCC, Europa och globalt.

142203_pexels-photo-3761520.jpeg

Portfölj

universitetsexamen

 • Efter stiftelseprogrammet, online-examensprogram inom ekonomi, matematik, vetenskap och teknik, juridik och samhällsvetenskap - inklusive en personlig placeringstjänst
 • MBA (CMI / YSJ)
 • MBA-påfyllning (TBA) (Från lärarkvalifikation eller CMI Transitional Leadership)
 • Civilingenjör (TBA)
 • DBA (TBA)
 • DBA-progression från MBA Top-up
 • BSc Top-up (Lincoln)

Universitetsberedning

 • Grundprogram - tillhandahåller länken från gymnasiet till västra universitetsstandarder och krav
 • Efter grundprogrammet, online-utbildningsprogram i större ämnen - inklusive en personlig placeringstjänst
 • Doktorandberedskapsprogram - 2/3 månaders online detaljerad förberedelse för doktorsexamen eller DBA, inklusive förberedelseförberedelse och en personlig placeringstjänst

Ledarutveckling

 • MBA-påfyllning för
 • Mini MBA
 • Exec och Non-Exec Directors Program
 • Digital marknadsföring (DM Inst)

New Era Management Tänkande

 • Appli - Positiv psykologi och välbefinnande program - leder till MBA
 • Strategisk Heartistry - "Strategisk Heartistry är ett alternativ till strategisk planering. Det handlar om att vara avgörande mänsklig i en digitalt ansluten värld. Det uppmanar orädda ledare att prata innan de pratar för att ansluta hjärtan, huvuden och händerna till planer."

Oöverträffade tider kräver nytt tänkande

MDCI och CMC har skrivit om Playbook.

I mer än trettio år har Management Development Centre International (MDCI) omdefinierat hur ledande utbildning ges i Mellanöstern och Afrika. Nu har vårt fokus på att möjliggöra transformationsledare resulterat i en ny Pathway till att uppnå en brittiskt ackrediterad MBA.

Guidad av CMC: s VD, Dr Lester Massingham, tar vi The Next Generation MBA till Gulfens nästa generations ledare. Börja slutföra på bara 12 månader, med en finansiell investering på bara 12 000 USD.

Vi har alla en historia. Här är en kort titt på vår

 • Mer än 5 000 studenter.
 • Arbetar i samarbete med ledande brittiska fakulteter, högskolor och universitet.
 • Fått Drottningens pris för export i utbildning.

138019_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpg
Scott Graham / unsplash

Historia

Det tidiga 1990-talet

MDCI väljer Bahrain som sitt regionala nav för att tjäna ledarskapsutbildningen för Arabias karriärproffs och ledare i alla sektorer.

1993

MDCI lanserar det första MBA-programmet för distansutbildning i regionen med Storbritanniens Hull University, från baser i Dubai och Bahrain.

1995

MDCI godkänd som den första MBA-leverantören för Saudi Aramco och levererar den första MBA på plats i Sultanate of Oman med Storbritanniens Lincoln University.

1997

MDCI tilldelas Queen's Award for Export in Education.

1998

MDCI startar regionens första doktorsexamen i företagsadministration på plats i GCC med universiteten i Hull och Lincoln.

2000

MDCI levererar första magisterexamen i säkerhetsstudier i GCC med Storbritanniens University of Reading.

Det tidiga 2000-talet

MDCI lanserar Advanced Management Development Program i Bahrain i samarbete med ministeriet för arbete och sociala frågor. Under tiden överlämnade i samråd med den brittiska militärattaché Hull MBA-programmet till Sultan of Omans väpnade styrkor som en del av Al Yamamah Offset-programmet.

2006

MDCI utsåg de regionala agenterna för University of South Africa.

2015

MDCI levererar en doktorsexamen i företagsekonomi (DBA) på plats i Bahrain och Oman med Liverpool John Moores University.

2020

Next Generation MBA går live, online, lanserades under den globala CoVid-19 lock-down.

Unleashing Leadership Prowess, mer än 5 000 gånger sedan 1993

Alumni

I Bahrain sedan 1993 har MDCI marknadsfört, stöttat och administrerat leverans på plats av ledarskapsutveckling, under- och doktorandprogram från hyllade akademiska institutioner inklusive Storbritanniens ledande universitet som Hull, Reading och Lincoln till mer än 5000 yrkesverksamma.

Ny gener

Multifacetterat tänkande inspirerade designen och tidpunkten för The Next Generation MBA. För det första är 2020 ett aldrig tidigare skådat år som kräver nytt lärande. CMC: s Certificate in Transformational Leadership med examen från York St John går in för att besvara detta på många nivåer. Och vi har en uppfattning om att våra alumner kommer att vara redo att föreslå detta till deras "nästa gen" familjemedlemmar, vänner och team.

ledare

Bara fyra år i att leverera ledarskapsutveckling, under- och doktorandprogram fick MDCI Queen's Award for Export in Education 1997 och erkände det brittiska företagets ledande roll i Mellanöstern och Afrika. Snabbspolning mer än två decennier och MDCI: s program har deltagit av ledare på flera nivåer i flera sektorer, inklusive Ministerial, C-Suite, samt entreprenörer som lockar mega-förvärv, fusioner och listor.

142204_pexels-photo-3771089.jpeg

Äntligen en MBA som är uppnåelig, ackrediterad, tillgänglig och prisvärd

Varför spendera minst dubbelt så mycket tid och pengar på att förvärva en MBA när du kan uppnå en UK-ackrediterad examen på 12 månader för under 12 000 USD?

Kvantstegsförändringarna de senaste månaderna uppmuntrade vårt team att hitta en ny lösning på MBA. Vi har fått det perfekta programmet för Arabias modiga karriärproffs som söker nya ledaregenskaper vid denna aldrig tidigare skådade tidpunkt.

Resultatet är The Next Generation MBA.

Din studie avslutas på ett år, kräver ingen grundutbildning och undervisas av brittiska fakulteten i viken och / eller lever online, vilket ytterligare sänker kostnaderna.

Varför välja MDCI?

Vi tror inte på hinder för framgång.

Detta är den mest tillgängliga MBA i regionen.

Ingen grad behövs.

 • Din erfaren affärsupplevelse kan få dig ombord.
 • Ta de första sex månaderna för att få ett professionellt certifikat inom Transformational Leadership.
 • Sänk kostnaderna och resa, delta i viken och / eller få tillgång till klassrummet, live online.
 • Helgleverans som passar runt ditt arbete och din familj.

Vår kärlek till Arabien

I mer än trettio år har MDCI hjälpt studenter i Mellanöstern och Afrika att nå verklig potential och uppnå karriärambitioner. MDCI: s alumner toppar 5000 alumner - över ledande organisationer som Batelco, Saudi Aramco, Al Marai, Gulf Air, Qatar Petroleum, RasGas, PDO och Omantel.

Platser

 • London

  The Old Coach House TS27 4SS, United Kingdom, TS27 4SS, London

  • Manama

   Manama, Bahrain

   Frågor