Keystone logo
L'Ecole de Guerre Economique MBA Business Strategy, styrning av organisationer och motståndskraft
L'Ecole de Guerre Economique

MBA Business Strategy, styrning av organisationer och motståndskraft

Paris, Frankrike

11 Months

Franska

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 12 500 / per year

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Framsteg och marknad har dikterat de mänskliga samhällenas gång sedan den industriella revolutionens era. Under det nittonde och tjugonde århundradet var huvudproblemet utveckling. De industrialiserade länderna var modellen att följa. I början av det tjugoförsta århundradet började gränserna för denna dynamik dyka upp. Sårbarheten hos en stat är inte längre bara uppmätt av svårigheterna att utveckla sig, vilket var fallet under debatter om nord / sydrelationerna. Politiska och ekonomiska ledare måste kunna svara på nya behov som genereras av geoekonomiska hinder, marknadsutvecklingar, finansiella kriser och krav från socio-professionella kategorier.

En befolknings överlevnad i ett visst område blir ett viktigt intresse. Ett sådant tillvägagångssätt går utöver den restriktiva uppfattningen om ekonomiskt försvar och framhäver de brister i definitionen av strategiska intressen som validerats av Europeiska kommissionen. Det lämnar också gränserna för den suveränistiska tänkande tanken som fokuserar på begreppet självständighet.

Resilience har hittills handlat om hur man ska utvärdera blåsan efter chocken och hur man hittar sätt att återhämta sig. Det verkar som avgörande för oss att gripa dragningen före, under och efter chocken, för att göra de rätta besluten svagare så lite som möjligt och att förutse de förutsebara problemen.

Programresultat

Idealiska studenter

Läroplan

Antagningar

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • MBA - Master of Business Administration
    • Geneva, Schweiz
  • Master of Business Administration (MBA) i internationell handel (3 ackrediteringar)
    • Geneva, Schweiz
  • MBA i Digital Strategy Design & Transformation
    • Paris, Frankrike